Kommentti: Miesvaltainen talo

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

BB-talo on ajautunut siihen tilanteeseen, että naisasukkaita häädetään yksi toisensa jälkeen. Seitsemännen viikon alkaessa talossa on enää kaksi naista ja vain yksi mies on häädetty koko kautena.

Asukkaat vähenevät BB-talosta ja niin vähenevät naisetkin. BB-talossa on enää kaksi, kun miehiä on kuusi. Jostain syystä naisia häädöt ovat kutsuneet toista viikkoa lukuun ottamatta, jolloin häädettiin Timo.

Yhtenä syynä BB-talon miesvaltaisuuteen pidetään Kristianin, Jukan, Kimmon ja Helmerin ns. sikarikerhoa, josta on tullut tiivis klikki talon sisällä. Varsinaisesti sikarikerhossa ei ole juoniteltu, vaikka siellä onkin vitsailtu asiasta. Neljän miehen ryhmä on luonut kuitenkin tiiviin siteen keskenään ja on vaikea kuvitella, että he antaisivat hetkeen toisilleen nimeämispisteitä.

Vielä, kun tähän liittää Anun, joka on läheisissä väleissä Helmerin kanssa, on tämä ryhmittymä vahva. Anu voidaan pitää sikarikerhon ulkojäsenenä ja välttämättä häneltäkään ei tule nimeämispisteitä kuin korkeintaan Jukalle.

Vaikka talon sisäinen tilanne on varsin jakautunut, se ei kuitenkaan täysin selitä, miksi naisia on häädetty niin paljon. Miehiä on kuitenkin ollut säännöllisesti häätöuhan alla, mutta yhtä sunnuntaita lukuun ottamatta naisia on häädetty.

Häädetyistä naisista ei yhteistä selittävää tekijää löydy. Ensimmäisellä viikolla on aina vähän arvoitus, kuka kannattaa häätää. Eeva-Leenan kohtaloksi koitui peitonheiluttelu Jukan kanssa ja Tuula oli kohtuullisen väritön persoona tv-katsojan näkökulmasta, mutta muuten yhtä hyvin talosta olisi voinut häätää muina viikkoina myös miehen.

Äänestystuloksia emme tarkalleen tiedä viime viikkoa lukuun ottamatta, joten vaikea sanoa, kuinka täpärällä on ollut useamman miehen häätö. Onko vain sattumaa, että BB-talon balanssi sukupuolten suhteen on heittänyt näin vinksalleen?

On muistettava, että viime viikkoa lukuun ottamatta valta häätää asukkaita on ollut katsojilla, eli pitkälti voidaan syyttää itseämme talon nykyisestä kokoonpanosta.


Tulosta   Sähköposti