Analyysi: Anun taktinen moka vai selkeä suunnitelma?

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Tämän viikon nimeämisissä oli käytössä uusi elementti, kun asukkaat saivat mitätöidä nimeämispisteitä rahnoilla. Käytäntö osui pahasti Anun nilkoille, mutta oliko kyse mokasta vai suunnitelmasta?

Anu oli Helmerin ohella ainoa asukas, joka käytti rahnoja nimeämispisteiden mitätöimiseen tällä viikolla. Anu mitätöi Kristianilta ja itseltään yhden nimeämispisteen. Kun Anu mitätöi pisteet tällä tavalla, joutui hän häätöäänestykseen ja Kristian oli turvassa.

Mitätöintistrategiasta voi ajatella, että Anu mokasi pahemman kerran. Hänen olisi kannattanut panostaa molemmat mitätöinnit itseensä, niin hän olisi ollut turvassa. Sinänsä pisteiden käyttö oli viisasta, koska ilman rahnojen käyttöä Anu olisi ollut joka tapauksessa häätöäänestyksessä. Rahnoja olisi pitänyt käyttää vain toisella tavalla.

Vai oliko sittenkään Anun strategia moka? Yksi ajattelumalli on, että Anu ei halunnut Kristianin kanssa häätöäänestykseen, sillä siinä olisi iso riski tulla häädetyksi. Asukkaat näkivät viime viikolla valenimeämiset televisiosta ja, jos ne olisivat olleet todellisia nimeämispisteitä, Kristian olisi ollut häätöuhan alla jo viime viikolla. Ehkä Anu ajatteli, että häätöäänestykseen joutuessaan, hänellä on paremmat mahdollisuudet selviytyä joitain muita asukkaita vastaan, joten siksi hän pelasti Kristianin.

Yksi spekulaatio on, että Anu teki vain ystävänpalveluksen Kristianille. Päiväkirjahuoneessa Anu sanoi, että päätti mitätöidä Kristianin pisteen, koska hänellä itsellään ei ollut rahnoja sillä hetkellä. Kolmas vaihtoehto on yksinkertaisesti se, että Anu uskoi, ettei hän ole häätöäänestyksessä ja hän voi auttaa kaveria sen sijaan

Viime viikolla Anu ei saanut valenimeämisissä kuin kaksi pistettä Jukalta, eikä aikaisemmillakaan viikolla Anulle paljon pisteitä ole ropissut. Anu vaan ei ottanut huomioon sitä, että asukasmäärän vähetessä pienilläkin pisteillä voi joutua häätöäänestykseen. Lisäksi esimerkiksi Milla sai viime viikolla tietää, että hän sai valenimeämisissä pisteitä Anulta ja nyt Milla antoi ikään kuin samalla mitalla takaisin, joka jo tuplasi Anun pistepotin ja sinetöi paikan sunnuntaina sohvan keskellä.

Uskon, ettei Anun päätökseen mitätöidä nimeämispisteitä ollut pelaamista. Luulen, että kyse oli ystävänpalveluksesta ja uskosta, ettei tule nimetyksi. Tämä oli luettavissa Anun hämmentyneistä kasvoista, kun nimeämisten tulokset julkistettiin asukkaille torstaina.

Sunnuntai näyttää, kuinka kalliiksi nimeämispisteiden mitätöinti Anulle tulee. Häätöäänestyksen väliaikatilanteiden mukaan Anu oli vahvoilla ainakin perjantai-iltana ja hänen hempeilynsä Helmerin kanssa on tehnyt hyvää hänen kannatukselleen. Kestääkö kannatus sunnuntaihin, jolloin valtaosa äänistä annetaan?

Arvelen, että häätöäänestystaisto menee naisten väliseksi ja joko Milla tai Anu häädetään sunnuntaina. Villen asema aikaisemmissa häätöäänestyksissä on ollut vahva ja todennäköisesti hän jatkaa BB-talossa myös ensi viikolle. Ehkä ainoa riski Villeen liittyy, että katsojat haluavat pelastaa naiset, koska häätöäänestyksessä ovat nyt kaikki talossa olevat naisasukkaat.


Tulosta   Sähköposti