Kristian on Big Brother 2019 -voittaja!

Kristian voitti Big Brotherin vuonna 2019. Kuva: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.
Kristian voitti Big Brotherin vuonna 2019. Kuva: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.

Big Brother 2019 huipentui tänään finaaliin, jossa voitosta kamppaili viisi asukasta. Seuraavaksi BB-voittajaksi julistettiin Kristian, joka kukisti voittajaäänestyksessä neljä muuta finalistia ja sai palkinnoksi 30 000 euroa kymmenen viikon urakastaan.

Suomen yhdennentoista Big Brotherin voittajaäänestys käynnistyi viikko sitten. Voittajaäänestyksessä eniten ääniä saanut Kristian on Big Brother 2019 -voittaja. Toiseksi voittajaäänestyksessä tuli Kevin, kolmanneksi Helmeri, neljänneksi Anu ja viidenneksi Kimmo. Voittajaäänestyksen täydellisiä tuloksia ei julkistettu ainakaan välittömästi finaalin aikana tai sen jälkeen, mutta kärkikaksikon tulokset ovat selvät. Kristian keräsi voittajaäänestyksessä noin 57 % annetuista äänistä ja Kevin keräsi äänistä 43 %.

Tämän kauden BB-finalistit olivat saaneet valmistautua leppoisasti viimeiseen suoraan lähetykseen. Eniten finalisteista tuntui hermoilevan Kristian, joka oli myös monen finalistin suosikki voittajaksi. Voittajan viittaa Kristian ei talossa suostunut ottamaan niskoilleen. Viimeisenä päivänä asukkaat saivat suoritettavakseen vielä yhden päivätehtävän, jossa heidän piti tanssia aina musiikin soidessa. Tehtävä jatkui myös suoran finaalilähetyksen aikana.

Finaalipäivän ohjelmaan kuului myös viimeinen illallinen, jonka Kristian sai valita. Kristian voitti lauantaina viimeisessä hybridi-tv-äänestyksessä tämän valintatehtävän ja Kristian valitsi finalisteille finaali-illalliseksi meksikolaishengessä mm. tortilloja.

Finaalin aluksi BB-talosta häädettiin ensimmäiset finalistit nopealla tahdilla. Ensimmäisenä finaalista häädettiin Kimmo jo ennen ensimmäistä mainoskatkoa. Elina Kottosen haastattelussa Kimmo kertoi, kuinka sai talossa sen mitä tuli hakemaan. Hän yllättyi, kuinka talossa ärsyyntyi asioista, mutta Kimmo oli tyytyväinen, kuinka hän sai itsensä kuitenkin hllittyä. Talossa Kimmo ymmärsi, kuinka tärkeitä läheiset ihmiset ulkomaailmassa hänelle ovat.

Toisena finaalista häädettiin Anu, joka oli finaalin ainoa nainen. Studioon saapunut Anu oli häkeltynyt häntä odottaneesta ihmismäärästä ja kauppakeskuksen kaiteella roikkuneesta isosta bannerista, jossa oli Anun kasvot. Anun mielestä talossa oli vaikeampaa, kun hän kuvitteli ja tunteet olivat äärimmäiset niin hyvässä kuin pahassa. Suhteestaan Helmeriin Anu oli vaitonainen ja hän totesi, että Helmeri lupasi soittaa, mutta muuta Anu ei tulevaisuudesta halunnut sanoa.

Kolmatta häädettävää odotettiin hetki. Talosta jo häädetyt Tarina, Mira ja Jukka saivat kertoa mielipiteensä BB-voittajasta ja kolmikko olisi halunnut Kevinin voittavan. Vähän myöhemmin saatiin myös kolmas finalisti ulos  talosta, kun Helmeri häädettiin 12. asukkaana. Helmerille ei tullut paljon huonoja hetkiä talossa. Pahinta oli stressiviikolla, mutta yleisesti ottaen hän osasi ottaa rennosti ja tulla toimeen kaikkien kanssa, kävi ilmi Helmerin häätöhaastattelusta. Helmeriltä tiedusteltiin romanssistaan Anun kanssaan ja vaikutti siltä, että Helmerillä on isot odotukset myös ulkomaailman osalta, vaikka Helmeri muistuttikin, että talossa tunteet ovat moninkertaiset. Tulevaisuudessa Helmeri aikoo pyytää Anua kanssaan treffeille.

Helmeri, Anu ja Kimmo jännittävät voittajaäänestyksen tulosta finaalissa. Kuva: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.
Helmeri, Anu ja Kimmo jännittävät voittajaäänestyksen tulosta finaalissa. Kuva: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.

Juontajat hakivat kärkikaksikon talosta, voittaja julkistettiin studioyleisön edessä

Kun Kimmo, Anu ja Helmeri oli häädetty, talossa oli enää kaksi asukasta, Kevin ja Kristian. Finaalikaksikko jutteli sopuisasti sohvalla, toisiaan kilvan kehuen ja välillä vitsaillen. Kumpikin sanoi toisen olevan voittaja. Kristian nosti esille, että sateenkaariyhteisö puolellaan ja hän pitänyt esillä ihmisoikeuksia. Kevin kehui Kristiania, että hänellä on mielipiteitä ja hyviä argumentteja ja lisäksi hänellä on paljon viihdearvoa.

Kärkikaksikko haettiin talosta studioon. Kaksikkoa tuli hakemaan BB:n viikkolähetyksiä juontaneet Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen. Kimmo ja Alma kehuivat Keviniä ja Kristiania Suomen tunnetuimmiksi ihmisiksi ja ennen lähtöä he saivat hyvästellä lempipaikkansa talossa. Kristianilla se oli retronurkkauksen nojatuoli ja Kevinillä peltikäytävälle teipatut asukkaiden kasvot.

Studiossa Kevin ja Kristian olivat ensin Elinan haastattelussa. Yleensä sanavalmis kaksikko oli lähes sanaton saavuttuaan studioon. Talossa Kevin oppi paljon asioita, mm. olemalla lähellä ihmisiä. Kristian ei uskonut oppineensa paljon, mutta hän myönsi jotain tarttuneen matkaan. Ikävä oli tuntunut välillä kovana Kristianilla ja hän oli saanut myös hyvää oppia ihmisoikeuksista. Nähtyään parhaat palansa, molemmat pitivät niitä todenmukaisina. Kristian ei omien sanojensa mukaan teeskennellyt talossa ja Kevin totesi, että hän ei talossa juurikaan tiedostanut kameroita, eikä muistanut moniakaan klipissa nähtyjä tapahtumia.

Häkeltynyt kärkikaksikko saapui Elina Kottosen haastatteluun. Kuva: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.
Häkeltynyt kärkikaksikko saapui Elina Kottosen haastatteluun. Kuva: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.

Haastattelun jälkeen tuli voittajan julkistamisen vuoro. Kevin ja Kristian aseteltiin haastattelulavan etualalle, jossa he odottivat tulosta. Voittajaäänestys jatkui finaalilähetyksen loppumetreille saakka. Hetken odottelun jälkeen studion jättinäytölle ilmestyi Kristianin kuva ja Elina ilmoitti Kristianin voittaneen. Yllättyneen oloinen Kristian sai heti 30 000 euron voittoshekin ja kukkapuskan käteensä.

Ensimmäisinä joukossa Kristiania tulivat onnittelemaan talon muut asukkaat, Helmeri kärjessä. Jukan tullessa onnittelemaan Kristiania, totesi Jukka sikarikerhon voittaneen ja Kristian tarjoaa saunaillan. Kristian hieman toppuutteli, että katsotaan nyt.  Uusi BB-voittaja jäi vastaanottamaan onnitteluja finaalilähetyksen päättyessä.

Samanaikaisesti valoja sammuteltiin BB-talon puolella. Huone yksi toisensa jälkeen pimeni ja lopulta taloon jäi päälle vain olohuoneen televisio BB-logo ruudullaan. Viimeisinä sanoinaan Big Brother kuulutti taloon "Tämä on Big Brother" ja sen jälkeen myös televisio sammui tämän kauden osalta. Big Brotherin tulevaisuudesta ja uusista kausista ei vielä tuoreeltaan 11. kauden päättyessä ole tietoa.

Kristian on Suomen 11. BB-voittaja. Häntä ennen Suomen Big Brotherin ovat voittaneet Perttu 2005, Sari 2006, Sauli 2007, Anniina 2008, Aso 2009, Niko N. 2010, Janica 2011, Teija 2012, Jori A. Kopponen 2013 (Julkkis-BB) ja Andte 2014.

Video: Kristian julistetaan Big Brother 2019 -voittajaksi. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Big Brother Suomen voittaja on Kristian! Mies ei ole uskoa uutista todeksi (BB-nettisivut)

Liveseuranta: Big Brother 2019 Finaali 10.11.2019 - Kristian kuittasi voittajana 30 000 euron potin!

Artikkelia päivitetty 11.11.2019 kello 00:05: Tekstiä täydennetty ja pääkuva lisätty.
Artikkelia päivitetty 11.11.2019 kello 00:29: Lisätty kuvia, video ja linkit.
Artikkelia päivitetty 11.11.2019 kello 00:52: Artikkelia täydennetty, lisätty voittopotti ja sen suuruus.


Tulosta   Sähköposti