Analyysi: Finaaliviikon asukkaat 2020

BB-kausi lähestyy uhkaavasti loppuaan ja on aika tehdä BB-Fanisivujen perinteinen finaaliviikon analyysi asukkaista. Käsittelyssä ovat kaikki kaudella 2020 Big Brotherin finaaliviikolle selvinneet kuusi asukasta.

Aiemmilla kausilla olemme tehneet finalistianalyysit, mutta tänä vuonna se menisi turhan myöhäiseksi, koska finalistit ratkeavat vasta lauantai-iltana. Niinpä tällä kertaa otimme analyysiin mukaan kaikki finaaliviikon asukkaat.

Arttu

Jäyhä nivalalainen selvitti tiensä finaaliviikolle, vaikka hänen taipaleensa on sisältänyt aallonpohjia kotiin lähtemisen toivomisesta aina toiseen ääripäähän ajattelemisesta pelaamalla voittoon. Aluksi Arttu näytti lähes kiinnittyvän Joeliin, niin tiivis heidän yhteytensä oli. Talon ja mökin yhdistymisen jälkeen Arttu hieman vapautui myös muiden kanssa, mutta sitten kuvioon tuli mukaan Ella, joille muodostui erittäin läheinen ja intiimi suhde aina Ellan häätöön saakka. Ellan häädöstä seuranneen ahdistuksen jälkeen Arttu lähti uuteen nousuun ja loppukaudesta on nähty parasta Arttua.

Voitonmahdollisuuksia Artulla ei näyttäisi olevan. Suhde Ellan kanssa rapisti suuresti mahdollisuuksia voittoon ja sen aikana koettu negailu. Lopussa tullut noste ei enää riitä ja, vaikka erilaisilla tempuilla Arttu on välttynyt häätöäänestyksissä tippumisen, eivät mitkään temput auta enää nostamaan Arttua kärkikahinoihin.

Jatkanee talossa kuitenkin sunnuntaihin saakka, sen hän on viime aikaisella aktiivisella toiminnalla ansainnut.

Joel

Voittajasuosikki numero yksi, jolla on ollut nouseva käyrä läpi kauden. Aloitti rauhallisesti ja vaikutti omaan silmään jopa liian passiiviselta. Heti ensihetkistä kuitenkin näki, että fiksusta kaverista on kyse, mutta todellinen nousu alkoi vasta jostain kolmannen viikon paikkeilta.

Tästä eteenpäin Joelia ei ole näyttänyt pidättelevän mikään hänen omalla hienolla tavallaan. Hän on päässyt koko ajan paremmin mukaan porukkaan ja tuntuu olevan hyvissä väleissä kaikkien asukkaiden kanssa. Joel on välttynyt nimettynä häätöäänestykseen joutumisesta koko kautena, eikä ihme.

Hyvät jutut ja rauhallinen tyyli, ei hötkyilyä missään vaiheessa. Tässä vaiheessa näyttää, että korkeintaan Kristiina voisi estää Joelin BB-voiton, mutta muista asukkaista ei voittajaksi ole mitään asiaa.

Julia

Viimeisenä kesken kauden talon tulleena asukkaana finaaliviikolla. Päässyt BB-talon ytimeen ja lähes kuuluu jo kalustoon. Hyvillä ihmissuhdetaidoilla ja tutustuminen oikeisiin asukkaisiin ovat siloitelleet Julian tietä viimeiselle viikolle. Varmasti lähentyminen Joelin ja Kristiinan kanssa on tehnyt Julialle hyvää paitsi pelin kannalta niin myös elämisessä BB-talossa.

Haave päästä BB-finaaliin on kuitenkin kiven takana. Julia on suuressa vaarassa pudota perjantaina tai lauantaina. Kyse on vain siitä, kumpana päivänä hän tippuu. En voi kuvitella, miltä tuntuisi, jos tippuisi talosta vain vajaa vuorokausi ennen BB-voittajan julkistamista.

Kristiina

Kauden häätöäänestyskuningatar on säilynyt talossa itsepintaisesti, vaikka asukkaat ovat tunkeneet vantaalaista häätöäänestykseen viikko toisensa jälkeen. Katsojat ovat kuitenkin tykänneet Kristiinasta ja viimeisimpänä hän vältti katsojien ansiosta häätöäänestyksen viime sunnuntaina. Kontrasti monien asukkaiden ja useimpien katsojien tuntemusten välillä on ollut poikkeuksellisen suuri, mutta se on kantanut finaaliviikolle saakka.

Voi olla, että paukut ei aivan riitä BB-voittoon. Vastus on kovin mahdollinen, Joelia on vaikea päihittää. Lisäksi kannattajat ovat tykitelleet ääniä Kristiinalle läpi kauden, kun taas Joelin kannattajat pääsevät tukemaan häntä ensimmäistä kertaa. Riittääkö Kristiinan kannattajilla vielä kassa? Kristiinan harmiksi Joel saattaa olla katsojille myös helpompi äänestettävä.

Peli ei välttämättä ole kuitenkaan Kristiinan kannalta menetetty, sillä BB-äänestykset tuntien kisa voi mennä vielä tiukaksi finaalilähetyksen kiritysten myötä. Tästä huolimatta finaalia kohden menevä Kristiina on tällä kertaa altavastaajan asemassa ja pienellä takamatkalla.

Olli-Pekka

Todellinen kelmi ja juonittelija on onnistunut välttämään nimetyksi tulemisen häätöäänestyksiin aivan kuten Joel. Kannatuspohjaa ei kuitenkaan tunnu olevan, sillä miehen todellinen luonne on paljastunut reilun 11 viikon aikana. Rennon, lupsakan ja hyvän jätkän ulkokuoren alla lymyilee luihu peluri, joka haluaa sekasortoa ja sotkea kuviota, mutta seurata sitä itse etäältä.

Taktiikka on toiminut tähän asti hyvin, kun mies on selvinnyt finaaliviikolle, mutta tähän on vaarassa lento tyssätä. Kun valta annetaan kokonaan katsojille, vaikuttaa siltä, ettei Olli-Pekan tyylistä tykätä. Ajoittain Olli-Pekan ulkokuori on myös säröillyt ja hän on tuskastunut muutamaan kertaan oikein kunnolla. Vielä Samin ollessa talossa Olli-Pekalta meni hermo Samin jekkuiluun ja viimeksi viime viikonloppuna käpy paloi Kristiinaan, kun hän aiheettomasti syytti Kristiinaa pizzojen syömisestä ja kaljojen juomisesta, vaikka syypäät olivat ihan toisaalla.

Olli-Pekan tie vie kyllä finaaliin, mutta talosta mies poistunee ensimmäisenä tai toisena.

Paula

Omasta mielestään kova ja hyvä pelaaja. Taktiikka tuntui toimivan siltä osin, että Paula on finaaliviikolla aivan kuten toinen kova pelaaja Olli-Pekka. Paulan pelitaktiikka on elänyt tilanteen mukaan, mutta läpi kauden on paistanut esittäminen ja ruutuajan hakeminen kovalla äänellä ja hakeutumisella erilaisiin tilanteisiin.

Viime aikoina Paula on reivannut hieman kurssiaan, kun hän on tajunnut, ketkä asukkaista ovat ulkomaailmassa suosiossa. Esimerkiksi Vili neuvoi Paulaa jokin aika sitten, ettei juonittelijoita katsella hyvällä ulkomaailmassa. Tästä alkoi kova nuoleskelu etenkin Joelin, Kristiinan ja Julian suuntaan, joille Paula on usein suunnannut ainoastaan halveksuntaa ja nimeämispisteitä. Viime ja tällä viikolla ääni on muuttunut kellossa ja yllättäen he ovatkin ihania ihmisiä.

Paulalla ovat viimeiset pelastusoperaatiot käynnissä, mitä pelastettavissa on. Taitaa kuitenkin olla turhaa työtä, sillä uskoisin, ettei Paula finaalia näe ja hänet häädetään talosta joko perjantaina tai lauantaina.


Tulosta   Sähköposti