Kommentti: Hyvä aloitus

Mullistuksen kokenut Big Brother starttasi sunnuntaina, eikä tapahtumia ole puuttunut. Ainakin vielä tässä vaiheessa kausi vaikuttaa hyvältä.

Kausi on toki tosi nuori vasta ja varmasti tilanne seesteytyy jossain vaiheessa. Usealla kaudella muutamat ensimmäiset viikot ovat kunnon turbobuustia ja niin vaikuttaa olevan tänä vuonnakin. Tälle määrittää raamit myös tämän kauden ohjelma alkukarsintoineen, joissa BB-talon ovi käy tiuhaan molempiin suuntiin.

Paljon pohdituttanut pelaaminen on alkanut maltillisesti ja sivistyneesti. Ainakin aluksi kaikki ovat olleet hyvissä väleissä toistensa kanssa, eikä selän takana puhumista ole esiintynyt. Se on tietenkin luonnollista vielä nyt, sillä vieraskoreus vallitsee vielä talossa, eivätkä asukkaat ole kunnolla tutustuneet toisiinsa.

Juonittelua talossa on jo nähty ja jonkinlaisia liittoumien muodostamisia. Kaikki kuulemani keskustelut ovat olleet kuitenkin puhtaasti pelitaktisia ja on mietitty, kenelle voisi antaa nimeämispisteitä. Kenenkään mollaamista ei ole omiin korviini kuulunut, vaikka myös negatiivisia mielipiteitä on tuotu esiin.

Big Brother on tuonut ensimmäisinä päivinä taloon runsaasti aktiviteettia, joista useimmat ovat olleet jonkinlaisia peliliikkeitä tai valintoja. Asukkaat on heti pistetty tosipaikan eteen, eli ainakin tuotanto on alkanut lunastamaan ennen kautta annettuja lupauksia. Toivottavasti tahti jatkuu läpi kauden.

Odotan mielenkiinnolla, miten kausi etenee vauhdikkalta vaikuttavan alkukarsinnan läpi, jossa sekä asukkaat että katsojat häätävät asukkaita ulos talossa vuorotahtiin. Liki samoilla pyöröoven pyörähdyksillä taloon lampsii lisää porukkaa, joten eipä talossa pääse mukavoitumaan. Ehkä on hyvä, että ensimmäiset uudet tulee jo perjantaina, niin ei tule niin vahvoja vanhat vs. uudet -klikkiytymistä, kuten yleensä.

Muutenkin alkaneesta kaudesta on positiiviset vibat, sillä Big Brother on ollut kehittelemässä asukkaille muutakin. Maanantaina taloon ilmestynyt kahvimaatti oli loistava veto, sillä siinä asukkaat saavat kaipaamaansa kahvia ja katsojille hauskoja hetkiä, kun asukkaat hamuavat kahvia pihalle roiskivasta putken päästä. Myös helpolta vaikuttava kauppatehtävä on sopiva tähän alkuun, eikä se ole niin helppo kuin ensin tuntuu.

Ensimmäisen kokonaisen päivän jälkeen on hyvä jatkaa kohti ensimmäisiä häätöjä ja uusia asukkaita. Tällaista menoa katselee kernaasti koko syksyn, toivottavasti tuotannolla veto pysyy ja ideoita ja käänteitä riittää.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.