Julkkis-Big Brother päättyy tänään!

Suomen ensimmäinen Julkkis-Big Brother päättyy tänään Finaaliin. Tänään selviää, kuka viidestä Julkkis-BB:n finalistista kruunataan Suomen ensimmäiseksi Julkkis-BB:n ja 25 000 euron voittajaksi.

Syyskuun alussa käynnistynyt Suomen ensimmäinen Julkkis-Big Brother kesti vain kuusi viikkoa. Ensimmäisenä päivänä BB-taloon astui 12 julkkista ja värikkäiden vaiheiden jälkeen talossa on jäljellä enää viisi asukasta. Alkuperäisasukkaita talossa on yhä neljä ja kesken kauden tulleita asukkaita on vain yksi.

Julkkis-BB:n Finaaliin tiensä selvittivät Johanna Salminen, Jori A. Kopponen, Anu Saagim-Ratia, Aleks Vehkala ja Niko Saarinen. Kaikki Nikoa lukuun ottamatta ovat alkuperäisasukkaita. Finaaliviikon alussa BB-talossa oli vielä kuusi asukasta, mutta Sara Sieppi äänestettiin asukkaiden toimesta ulos talosta perjantaina, vain kaksi päivää ennen Finaalia.

Finaalissa voittajaäänestyksessä eniten ääniä saanut finalisti voittaa Julkkis-BB:n ja 25 000 eruoa. Asukkaat ovat kauden aikana keränneet rahaa hyväntekeväisyyskilpailuista tehtäväpottiin, joka lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Tehtäväpottiin kertyi kaikkiaan 5 407 euroa ja voittaja saa päättää, mihin varat lahjoitetaan. Voittajan hyväntekeväisyyskohde paljastetaan vasta finaalilähetyksessä.

Virallinen voittajaäänestys on ollut käynnissä perjantain BB Extran loppuhetkistä lähtien. Voittajaäänestys jatkuu Finaaliin saakka ja se päättyy lähetyksen loppupuolella. Tänä vuonna voittajaäänestyksen kulku on samanlainen kuin viime vuonna.

Asukkaat otetaan ulos yksitellen ja aina asukasta häädettäessä linjat jäädytetään hetkeksi, kunnes äänestys jälleen jatkuu häädön jälkeen. Taloon jääneiden asukkaiden äänet jäävät voimaan ja heidän prosenttiosuutensa muuttuvat sen mukaisesti. Voittajaäänestys päättyy lopullisesti, kun BB-talossa on jäljellä enää kaksi asukasta.

Loppuaan lähestyvää kautta väritti lukuisat erikoiset talosta poistumiset. Normaalin häädön kautta BB-talosta poistui vain viisi asukasta, joista yksi häädettiin asukkaiden toimesta, muut katsojien toimesta. Talosta poistumistilastoja värittivät poistamiset ja luovuttamiset. Talossa olleesta 16 asukkaasta kaksi poistettiin sääntörikkomusten vuoksi, kaksi poistettu henkilökohtaisten syiden vuoksi, kaksi luovutti ja siis viisi häädettiin. Ennen Finaalia poistuneista asukkaista siis enemmistö (kuusi) on lähtenyt talosta muuten kuin häätöäänestyksellä.

Tulevan Finaalin sisällöstä ei ole paljon hiiskuttu etukäteen. Perjantain häädön jälkeen Big Brother paljasti Twitter-tilillään Julkkis-Big Brotherin voittopokaalin, jonka voittaja ilmeisesti saa tänään illalla. Mari Sainion juontama suora finaalilähetys on kestoltaan kaksituntinen ja se käynnistyy Subilla tuttuun aikaan kello 21.00. Finaalin päätyttyä Julkkis-BB:n asukkaat siirtyvät virallisiin finaalibileisiin, jotka järjestetään tänä vuonna Tiger-yökerhossa Helsingissä.

 Julkkis-Big Brotherin voittajalle luovutettava voittopokaali. Lähde: Big Brother Suomi Twitter.

Sivustollamme seuraamme finaalipäivän tapahtumia uutisissamme ja uutisoimme, mikäli päivän aikana BB-talossa tapahtuu jotain uutisoimisen arvoista. Illalla seuraamme Julkkis-BB:n Finaalia mm. Talk Show -lähetyksistä tutussa liveseurannassa, joka käynnistyy hieman ennen Finaalin alkua. Liveseurannassa keskitymme finaalilähetyksen tapahtumiin studiossa ja BB-talossa ja pyrimme raportoimaan mahdollisimman tarkasti Finaalin eri käänteet.

Ensimmäinen Julkkis-BB-kausi kestää 41 päivää ja se on pian päätöksessään. Tämä kausi on kaikkien aikojen lyhin Suomessa järjestetty Big Brother -kausi. Lyhin tavallinen Big Brother on Suomessa kestänyt 96 päivää (2005 ja 2006) ja pisin 104 päivää (2011).

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Voittajaäänestyksen äänestysohjeet Subin BB-nettisivuilla
Näin finaali-illan voittajaäänestys etenee

Lue lisää:
Julkkis-BB:n finalistianalyysi (12.10.2013)
Sara Sieppi häädettiin viidentenä, viisi asukasta jatkaa Finaaliin! (11.10.2013)
Asukkaat saivat kuulla käänteisestä häätökäytännöstä (11.10.2013)
Katsojat nimeävät asukkaita häätöäänestykseen, asukkaat pääsevät häätämään perjantaina! (6.10.2013)

Artikkelia päivitetty 13.10.2013 klo 16:06: Lisätty tieto voittajaäänestyksen kulusta finaali-iltana.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.