Musiikkia ja taidemaalausta Andyn päivänä - Andy kertoi lähtevänsä

BB-talossa vietettiin keskiviikkona Andy McCoyn päivää. Taiteelliseen päivään kuului taidemaalausta ja musiikkia sekä tieto Andyn luovuttamisesta, joka kerrottiin myös asukkaille illan tunteina.

Keskiviikosta, Julkkis-Big Brotherin yhdeksännestä päivästä, muodostui erityislaatuinen. Oli vuorossa kauden toisen asukkaan päivän vuoro ja tällä kertaa valokeilassa oli Andy. Syykin tähän oli ilmeinen: Andy poistuisi BB-talosta torstaina. Andy kävi keskiviikkona ilmoittamassa päiväkirjahuoneessa luovuttavansa Julkkis-BB:n. Asukkaille ei vielä päivällä kerrottu Andyn luovuttamisesta. Vaikka ilmoitus tuli vasta päivällä, oli tuotannolla luultavasti tieto luovuttamisesta jo ennen tätä, koska Andyn päivä aloitettiin jo aamulla.

Andy oli herännyt omaan päiväänsa tuttuun tapaan jo ennen muita ja hän istui vakipaikallaan. Muut asukkaat herätettiin Andyn lempimusiikilla, jonka jälkeen Big Brother toimitti asukkaille postia, jossa kerrottiin Andyn päivän sisältävän taiteilua, musiikkia ja Andyn tekemää ruokaa. Luvassa olisi myös ryhmätyötä ja sorminäppäryyttä vaativia tehtäviä.

Aluksi asukkaat pääsivät leivontahommiin ohjaajan opastuksella, jossa asukkaat jaettiin kolmeen joukkueeseen, jossa kukin paistoi eri piiraan. Leivonnan ohjaaja valitsi parhaan piiraan ja tiukan kilpailun vei paprikapiiraan valmistaneen joukkueen, mutta palkinto oli kuitenkin yhteinen, leivontatuotepakastimen avautuminen asukkaille.

Andy ei oikein innostunut leivonnasta ja oli pettynyt, että tässäkö oli hänen kokkaamisensa. Myöhemmin BB toimitti kuitenkin varsinaiset ruokatarpeet ja jamaikalaista olutta, joka sai Andyn tyytyväiseksi. Varsinaiseksi kokiksi Andy ei kuitenkaan ryhtynyt, vaan eräänlaiseksi konsultiksi Johanna Salmiselle, joka toimii pääkokkina. Andy antoi ohjeita Johannalle ruokaa varten, joka on nimeltään Tuna Patties.

Ruokailun jälkeen Andy pääsi näyttämään taiteilijan kykyjään. BB toimitti Andylle välineet taidemaalausta varten, mutta Andy ei ollut täysin tyyväinen niihin. Andyn mielestä välineet oli tarkoitettu lapsille, mutta niistä välittämättä taidetta alkoi syntyä. Andy kertoi, että normaalisti taulun tekeminen kestää hänellä viikkoja, ei tunteja. Andyn mukaan hän tekee isoja tauluja.

Luovuttamisen syy selvisi

Päivän kääntyessä iltaan talossa hieman rauhoittui ennen lopullista huipennustaan. Big Brother hemmotteli Andyä ja muita asukkaita toimittamalla Andylle hänen kitaransa. Andy viihdytti muita soittamalla virtuoosamaisesti ja asukkaat olivat haltioissaan. Torstaina talon jättävä Andy pyytää BB:ltä lisää olutta ja pian sitä löytyy varastohuoneesta.

Tilanne herkistyi, kun Andy sai luvan kertoa luovuttamisestaan muille asukkaille. Etenkin Marianne Kallio ja Sara Sieppi tuntuivat ottavan tiedon vastaan raskaasti ja he itkevät. Sen sijaan Claudia Eve tuntui keskittyneen ihan muihin asioihin, lähinnä itseensä. Teppo Säkkinen ja Frederik taas puolestaan näyttivät pelimiehen puoltaan ja heille saattoi tulla ajatus uudesta mahdollisuudesta pahan kilpakumppanin poistuessa BB-talosta.

Ilmoittaessaan asukkaille lähdöstään Andy totesi lähtönsä syyn olevan taidenäyttely, joka alkaa 19. päivä. Andyn vaimo Angela McCoy mainosti taidenäyttelyä eräässä lehtihaastattelussa jo viime viikolla. Samalla Andy ilmoitti viimeistelevänsä kotonaan BB-talossa aloittamansa taulun ja antavansa sen hyväntekeväisyyteen huutokaupattavaksi. Taulun myynnistä saatava summa menee Andyn mukaan BB:n hyväntekeväisyyspottiin, jota asukkaat keräävät koko kauden ajan hyväntekeväisyyskilpailuista. Kahdesta kilpailusta tehtäväpottiin on tähän mennessä kertynyt 1 700 euroa.

Andyn viimeistä kokonaista päivää häiritsee pieni välikohtaus ulkomaailmasta, kun BB-talon pihan muurien yli pihaan lentää ainakin banaani ja viesti "Andy, älä lähde". Asukkaat käsketään hetkeksi sisälle ja tapauksesta kielletään puhumasta. Tämän jälkeen ilta jatkuu kuitenkin osittain haikeissa merkeissä Andyn soittaessa kitaraansa.

Andy siis poistuu BB-talosta alkuillasta. Keskiviikon BB Extrassa sanottiin, että Andy pyritään ottamaan pois talosta torstain BB Extran aikana ja saamaan mies haastatteluun suoraan lähetykseen. Varmaksi tätä ei kuitenkaan luvattu, mutta jossain vaiheessa torstaita Andy jättää BB-talon jälkeensä.

Lue lisää:
Andy luovuttaa Julkkis-Big Brotherin torstaina!
Andyn päivä (Subin BB-nettisivut)

Juttua päivitetty 12.9.2013 klo 00:07: Lisätty tieto Andyn luovuttamisen syystä ja taustoja Andyn maalaustyyliin.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.