Sadun voimalla hyväntekeväisyyttä, Frederikillä jälleen asennevamma

Kauden kolmas hyväntekeväisyyskilpailu alkoi tiistaina. Kolmas kilpailu on toistaiseksi pisin, sillä se jatkuu vielä keskiviikkona. Asukkaat elävät tämänkertaisessa hyväntekeväisyyskilpailussa satumaailmassa. Lisäväriä kilpailuun tuli asukkaiden kapinoinnista ja Frederikin luovuttamisesta.

Laiskanpulskeaan tiistaipäivään tuli vipinää, kun Anu Saagim-Ratia kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen ja muut asukkaat saivat nähdä sohvalta vierailun suorana. Tästä alkoi kauden kolmas hyväntekeväisyyskilpailu. Anun tehtävänä oli pk-huoneessa valita asukkaille roolit BB-satuun, jonka Big Brother oli ennalta määrännyt. BB oli myös valinnut Anun nirsoksi Kultakutriksi.

Kultakutri-Anu valitsi asukkaat rooleihinsa oman mielensä mukaisesti, heidän luonteenpiirteensä huomioon ottaen. Niinpä esimerkiksi Sara Siepistä tuli Kaunotar ja Frederikistä sadun ilkein, eli susi. Muista mainittakoon kaunis ja herkkä Aleks Vehkala (prinssi) ja Teppo Säkkinen, joka on karhu, joka pyrkii kaikkien sänkyyn, vaikka esittääkin kilttiä poikaa Anun mukaan.

Asukkaat saivat miettiä jonkin aikaa rooliansa hahmokuvaustensa perusteella, sillä Big Brother passitti heidät pihalle. Takaisin sisälle päästyään BB oli toimittanut asukkaille heidän roolivaatteensa. Asukkaat Frederikiä lukuun ottamatta pukeutuivat. Frederik ei taaskaan suostunut pukeutumaan asusteisiin, jotka vaarantaisivat hänen imagonsa - ainakin Frederikin mielestä. Näin kävi myös viime viikon balettitehtävässä, joka jäi yksin Jori A. Kopposen harteille.

Frederikin toiminta herätti paheksuntaa muiden asukkaiden keskuudessa. Asukkaat alkoivat jopa toivoa, että Frederik luovuttaisi, jos homma ei kiinnostaisi. Maanitteluista huolimatta Frederik ei suostunut pukeutumaan hänelle toimitettuun suden asuun ja mies painui makuuhuoneeseen murjottamaan. 

Frederik ei suostunut pukeutumaan suden rooliasuun. Lähde: Big Brother Suomi Twitter.

Muut asukkaat pukeutuivat asuihinsa ja valmistautuivat tehtäviin. Asukkaat saisivat useita tehtäviä, jossa he saisivat kerryttää tehtäväpottia, jonka arvo oli kahden kilpailun jälkeen 1 700 euroa. Big Brother oli toimittanut taloon 1 000 suklaakolikkoa, jotka kuvastaisivat hyväntekeväisyyteen saatavaa 1 000 euroa. Jokaisesta epäonnistuneesta tehtävästä asukkaat menettäisivät 100 suklaakolikkoa, eli 100 euroa. Asukkaat saavat halutessaan syödä suklaata, mutta jokainen syöty kolikko on pois tehtäväpotista.

Ensimmäisessä tehtävässä prinssi Aleks joutui pelastamaan linnastaan Tähkäpään, eli Anne-Mari Miettisen. Aleksilla oli vaikeuksia päästä tehtäväalueelle rakennettuun linnaan köysitikkaita pitkin, mutta lopulta onnistui siinä. Tehtävän onnistumiseksi Aleksin piti avata vielä lukko, mutta avain valitettavasti katkesi. Tästä huolimatta BB julisti tehtävän onnistuneeksi.

Toisessa tehtävässä Punahilkan roolin saanut Claudia Eve ja susi Frederik pääsivät päärooliin. Kaksikon piti aina musiikin soidessa pukeutua rooliasuihinsa ja toteutettava BB:n määräämä kohtaus, jossa susi "syö" Punahilkan. Frederik ei ollut ollenkaan mukana tehtävässä. Paitsi, että miehellä ei ollut rooliasua päällään, hän ei edes osallistunut kohtauksen tekemiseen, vaikka BB soitti musiikkia muutamaan kertaan. Tehtävä tuomittiin epäonnistuneeksi ja asukkaat menettivät 100 suklaakolikkoa.

Kapinahenkeä - BB puuttui peliin

Tilanne alkoi mennä talossa mahdottomaksi. Asukkaat eivät pitäneet Frederikin toiminnasta ollenkaan ja piti myös BB:n suhtautumista asiaan epäreiluna. Asukkaiden mielestä Frederik sai erityiskohtelua, kun häntä ei rangaistu tehtävän suorittamatta jättämisestä tai edes nuhdeltu selvästä sääntöjen rikkomisesta. Tämä johti lopulta kapinaan, jossa asukkaat alkoivat protestoida BB:tä vastaan riisumalla roolivaatteita ja syömällä suklaakolikoita.

Frederik oli alkuillasta ilmoittanut Big Brotherille luovuttavansa ja hänen oli tarkoitus jättää talo keskiviikkona. Asukkaiden niskuroinnin vuoksi Big Brotherin oli puututtava peliin ja BB kutsui Frederikin pk-huoneeseen. Muut asukkat käskettiin samalla pihalle, jonka aikana Frederik poistui talosta. Katsojille ilmoitettiin BB-nettisivuilla, että Big Brother on poistanut Frederikin talosta, mutta asukkaille ilmoitettiin pk-huoneesta, että Frederik on lähtenyt talosta vapaaehtoisesti. Asukkaille myös näytettiin Frederikin lyhyt videotervehdys asukkaiden päästyä takaisin sisään.

Videotervehdyksen jälkeen asukkaille käskettiin roolivaatteet päälle ja kaikkien piti mennä pk-huoneeseen. Ilmeisesti asukkaille pidettiin pk-huoneessa kurinpalautus, koska tämän jälkeen asukkaat jatkoivat hyväntekeväisyyskilpailua aivan uudella asenteella.

Heti pk-huonekäynnin jälkeen asukkaat saivat BB:ltä postia ja uuden tehtävän. Nyt possun roolin saanut Johanna Salminen joutui pitämään BB-talon pihalle rakennettua huonokuntoista possujen taloa pystyssä suden kaatamisyrityksiä vastaan. Johannan täytyi pitää talo pystyssä BB:n soittaman musiikin ajan, jotta tehtävä onnistuisi.

Tehtävien suoritukset BB-talolla jatkuivat tätä kirjoitettaessa. Hyväntekeväisyyskilpailu päättyy vasta keskiviikkona.

Frederik jätti BB-talon vapaaehtoisesti jo tänään

Lue tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Vivus – hyväntekeväisyyskilpailu: Suuri Big Brother -satu
Vivus – hyväntekeväisyyskilpailu: Tähkäpää ja prinssi
Vivus – hyväntekeväisyyskilpailu: Punahilkka ja susi
Vivus – hyväntekeväisyyskilpailu: Kolme pientä porsasta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.