Sara Sieppi häädettiin viidentenä, viisi asukasta jatkaa Finaaliin!

Vain kaksi päivää ennen Finaalia BB-talosta karsittiin asukkaita Finaaliin, kun katsojat nimesivät ja asukkaat häätivät. Katsojat nimesivät häätöäänestykseen Aleks Vehkalan ja Sara Siepin, joista asukkaat häätivät ulos talosta Saran.

Finaaliviikon ensimmäinen huipennus nähtiin perjantaina, kun suorassa BB Extra -lähetyksessä BB-talosta häädettiin yksi asukas vain kaksi päivää ennen Finaalia. Tällä kertaa katsojat pääsivät nimeämään ja asukkaat häätämään.

Katsojat olivat nimenneet häätöäänestykseen Aleksin ja Saran. Aleks joutui häätöäänestykseen varsin selvällä erolla, mutta Sara joutui sinne varsin niukasti, vain 0,09 prosenttiyksikön erolla Johanna Salmiseen. Saran kohtalo oli lopulta aika tyly. Kaikki asukkaat, jotka saivat äänestää, äänestivät Saraa. Kun häätöuhan alla olleilla Aleksilla ja Saralla ei ollut äänioikeutta, Sara tuli häädetyksi BB-talosta Julkkis-BB:n viidentenä asukkaina äänin 4-0.

Asukkaat olivat aavistelleet, että finaaliviikolla BB-talosta häädetään asukas tai asukkaita kesken viikkoa. Suurin tämän spekuloija oli Niko Saarinen, joka oli lähes varma tästä asiasta. Varmistuksen tälle asukkaat saivat perjantaina iltapäivällä Big Brotherin paljastettua nimeämisäänestyksen olevan käynnissä. Asukkaiden saatua kuulla, että katsojat nimeävät ja asukkaat häätävät, asukkaat olivat kauhuissaan. Raskaiten tilanteen ottivat Niko ja Sara.

Tilanne muuttui BB-talossa jännittyneeksi kuin taikaiskusta. Big Brother kutsui asukkaita iltaa odotellessa päiväkirjahuoneeseen kertomaan tunnoistaan. Asukkailta tiedusteltiin mm., kenestä olisi helpointa luopua ja kenestä vaikeinta. Suuria yllätyksiä ei kuultu, esimerkiksi Aleks ja Sara totesivat, ettei heitä haittaisi Jori A. Kopposen häätö. Anu Saagim-Ratia ihmetteli omaa suosiotaan, että hän on yhä talossa, vaikka BB ei näy Virossa.

Johannalle tieto nimeämisäänestyksestä oli yllätys, mutta hänelle oli se ja sama, häädetäänkö hänet vai ei. Jorille epämieluisimmat asukkaat häätöön olisivat Anu, Johanna ja Niko ja Julkkis-BB:n voittoa Jori toivoisi Johannalle. Niko totesi pk-huoneessa, että kesken viikon suoritettava häätö ei tullut hänelle yllätyksenä, vaikkakin äänestyssysteemi oli. Vaikeimmat asukkaat äänestää olisivat Johanna ja Aleks ja helpoin Anu.

Sara häädettiin murskalukemin

Suoran lähetyksen alkaessa asukkaat oli kutsuttu tuttuun tapaan sohvalle. Nimeämisäänestys päättyi aivan BB Extran alussa ja tuloksia odotellessa Extran juontaja Mari Sainio jutteli hetken asukkaiden kanssa taloyhteydessä. Tuloksen varmistuttua ensimmäisenä nimettynä olonsa sai kuulla Aleks. Mari kehoitti Aleksia siirtymään sohvan keskelle ja sen aikana kuultiin toinen nimetty asukas, joka oli Sara.

Nyt pääsivät asukkaat äänestämään, kumpi joutuu jättämään talon, Aleks vai Sara. Kun Mari antoi äänioikeuden saaneille asukkaille luvan kertoa asukkaan nimen, kääntyi sohvalla yksi toisensa jälkeen esiin liitutaulu, jossa luki Saran nimi. Tilanne oli jo selvä, kun kolmantena Saran nimellä varustetun taulun käänsi esiin Anu. Viimeisenä äänestäneen Jorin ääni oli enää muodollisuus.

Marin kerrottua, että Sara on häädetty, Sara purskahti itkuun. Kyynelsilmin Sara halasi talon asukkaat ja halauskierroksen aikana myös Aleks alkoi itkeä. Aleks itki vuolaasti, koska hän oli tullut kauden aikana hyvin läheiseksi Saran kanssa ja Aleks itki, kun Sara hävisi häätövesta kamerakäytävään.

Aleks surun murtamana. Lähde: Big Brother Suomi Twitter. 

BB-talosta Extran studioon saapunutta Saraa ei hirveästi harmittanut häätö tässä vaiheessa. Sara totesi, ettei hänen ainakaan tarvinnut olla talossa "turhaan" sunnuntaihin saakka. Taloelämää Sara piti vaikeana tylsyyden keskellä, mutta oli tyytyväinen, että lähti mukaan Julkkis-BB:hen. Voittoa Sara ei toivoisi Jorille, koska tämä ei ole Saran mielestä aito ja Jori Saran mielestä pelaa. Sen sijaan voittoa Sara toivoo Aleksille, vaikka olikin tämän puolesta pahoillaan, että Aleks oli hänen kanssaan nimettynä katsojien toimesta.

Julkkis-Big Brotheria on perjantain jälkeen jäljellä enää kaksi päivää ja BB-talossa on enää finalistit. Joku talossa olevasta viisikosta voittaa Julkkis-BB:n ja 25 000 euroa. Lisäksi voittaja saa lahjoittaa hyväntekeväisyyskilpailuista kertyneen 5 407 euron tehtäväpotin haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Voittajaäänestys käynnistyi perjantain BB Extran lopussa ja äänestys päättyy Julkkis-BB:n Finaalin loppupuolella tulevana sunnuntaina. Eniten ääniä saanut finalisti on Suomen ensimmäisen Julkkis-Big Brotherin voittaja.

Saran häädön jälkeen BB-talossa Finaaliin jatkaa vielä viisi asukasta.

Sara häädettiin BB-talosta, katso video (Big Brother Suomi Twitter):

Julkkis Big Brother Finaali Subilla sunnuntaina 13.10.2013 klo 21:00

Lue lisää sivustoltamme:
Liveseuranta: Julkkis Big Brother Extra 11.10.2013
Johannan päivänä Hunkseja, komiikkaa ja värianalyysia

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Asukkaat häätivät Saran talosta
Voittajaäänestyksen äänestysohjeet

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.