Taistelua houkutuksia vastaan, tavoitteena tuhat euroa

Big Brother pisti asukkaat kauden neljännessä hyväntekeväisyyskilpailussa haasteen eteen. Asukkaiden on taisteltava houkutuksiaan vastaan, mikäli tuhannen euron tehtäväpotti kiinnostaa.

Kauden neljäs hyväntekeväisyyskilpailu oli ensimmäinen talon kolmelle uusimmalle asukkaalle, eli Esko Eerikäiselle, Susanna Ingerttilälle ja Niko Saariselle. Tällä kertaa asukkaat voivat joko menettää tai ansaita rahaa tehtäväpottiin, joka on tässäkin tehtävässä tuhat euroa.

Asukkaiden on taisteltava houkutuksiaan vastaan, jolloin asukkaat eivät menetä pottiin keräämiään rahojaan. Toisaalta asukkaat voivat ansaita rahaa, jos he luopuvat jostakin. Hyväntekeväisyyskilpailussa kerätään palloja, joita voi kerätä enintään sata ja jokainen pallo on arvoltaan kymmenen euroa.

Heti kärkeen asukkaat pääsivät luopumaan joistakin henkilökohtaisista tavaroistaan. Asukkaiden piti punnita henkilökohtaiset tavaransa ja pottiin kertyy rahaa asukkaiden käyttämien punnuksien mukaan. Punnuksia on kaksi, kuuden ja kymmenen pisteen arvoinen punnus. Tehtävästä saisi enintään 30 pistettä (palloa), eli sata euroa.

Aluksi osa asukkaista olivat ihmeissään, joutuvatko he luopumaan tavaroistaan hyväntekeväisyyteen, jonka vuoksi Anu Saagim-Ratia ei ensin halunnut luovuttaa tavaroitaan. Kun tuli tieto, että tavarat palautetaan aikanaan asukkaille, myös Anu antoi käsilaukkunsa mukaan tehtävään. Ensimmäinen tehtävä onnistui täydellisesti, sillä asukkaat ansaitsivat 30 pistettä.

Seuraava tehtävä aiheutti hammasten kiristystä, kun Anu joutui päiväkirjahuoneessa päättämään, otetaanko asukkailta tupakkatuotteet pois vuorokaudeksi. Anu päätyi tähän ja uudet 30 pistettä saapui putkipostin välityksellä asukkaille. Niko otti tupakkatuotteiden takavarikon raskaasti.

Niko uhkasi jopa luovuttaa, koska hänelle oli tuotannon puolesta luvattu, että tupakkatuotteita ei häneltä viedä BB-talossa pois. Riehumista lukuun ottamatta tupakkatuotteiden poisvienti ei Nikossa mitään konkreettista aiheuttanut. Mies kuitenkin uhosi luovuttavansa huomenna, jos tupakkatuotteita ei palauteta huomiseen kello 14:a mennessä.

Tupakkatuotteiden poiskerääminen kiristi hermoja myös muilta. Illan edetessä Claudia Eve oli yksi kapinakenraaleista, joka yllytti muita kanssaan tupakalle. Niko oli jättänyt taloon omaan jemmaansa vähän tupakkaa, jota asukkaat pohtivat, että menevätkö polttamaan. Big Brother vihelsi kuitenkin pelin poikki ja käski asukkaita palauttamaan loputkin tupakkatuotteet pk-huoneeseen tai asukkaat menettävät kaikki pallonsa. Asukkaat nöyrtyivät ja tupakat päätyivät BB:n hoteisiin.

Johanna ja Aleks eivät langenneet houkutuksiin

Osa asukkaista joutui myös henkilökohtaisiin haasteisiin. Johanna Salmisen tytär oli tuotu BB-talon lisähuoneeseen. Johannalla olisi ollut mahdollisuus tavata ja jutella tyttärelleen astumalla narulla rajatun alueen sisäpuolelle. Astuttuaan huoneeseen Johanna näki tyttärensä, mutta ei sortunut varmasti tunteikkaalla hetkellä. Poistuttuaan lisähuoneesta, Johanna alkoi itkeä vuolaasti ja muut asukkaat lohduttivat asukastoveriaan.

Aleks Vehkala oli toinen henkilökohtaiseen haasteeseen joutunut asukas. Big Brother oli varannut Aleksille puhelun ystävänsä Leinan kanssa. Leina on kauden 2012 BB-asukas. Muut asukkaat näkivät televisiosta, kun Aleks oli vaikean päätöksen edessä pk-huoneessa. Aleks sai kuulla nauhoitetun viestin, jossa Leina sanoi haluavansa jutella Aleksin kanssa lisää. Televisio sulkeutui tässä vaiheessa ja hetken muut asukkaat joutuivat odottelemaan Aleksin päätöstä. Miehen tultua ulos pk-huoneesta, hän sai kertoa, että hän oli kieltäytynyt puhelusta ja asukkaat eivät menettäneet sataa euroa tehtäväpotista.

Asukkaat saatiin vielä yhteiseen haasteeseen, kun panoksena oli bileet illalle. Tehtäväpotti köyhtyisi 300 eurolla, jos asukkaat ottaisivat bileet. Big Brother oli sulkenut asukkaat pihalle, kun bilehaaste tuli. Asukkaat näkivät lasioven läpi ruokapöydällä olevat juomat ja herkut ja asukkailla oli minuutti aikaa päättää, mitä tehdä. Sen enempää miettimättä päätös tuli kuin yhdestä suusta: Bileet!

Bileet alkoivat varsin vaisuina asukkaiden tajuttua, että he tuhlasivat bileisiin suurimman osan tehtäväpotista. Juhlatunnelma ei noussut, vaan viime päiviltä tuttu valittaminen nosti jälleen päätään. Etunenässä valittamassa olivat Claudia ja Johanna, joiden valituksen aiheena oli tuttu asukkaiden eriarvoistaminen. Big Brotherin käskettyä asukkaat pihalle, asukkaille tuli pelko bileiden päättymisestä, niinpä he hamstrasivat juhlajuomaa mukaansa pihalle.

Asukkaiden onneksi bileet eivät kuitenkaan olleet ohi, mutta heitä odotti sisällä yllätys. Taloon oli tuotu pöytä, jossa oli nappi, joka pian paljastui torkkunapiksi. Aamulla herätyksen jälkeen BB-talossa astuisi voimaan päiväunikielto, jonka aikana edes silmiä ei saisi ummistaa. Lisäaikaa nukkumiseen saisi 20 minuuttia painamalla torkkunappia, mutta tämä maksaisi 50 euroa, eli viisi palloa. Asukkaat saavat käyttää torkkunappia oman mielensä mukaan päiväunikiellon ollessa voimassa.

Uusi käänne pisti asukkaat pohtimaan, kannattaako mennä jo nyt nukkumaan. Tällä hetkellä asukkailla oli kasassa tehtäväpotissa enää 300 euroa. Asukkaat olivat tupakanhimoissaan menettää vielä tuonkin, mutta heidän onnekseen potissa on pohjilla vielä jotakin. Hyväntekeväisyyskilpailu jatkuu vielä tiistaina, jolloin asukkailla on mahdollisuus kartuttaa tehtäväpottia, miksei myös hävitä lisää.

Lue keskiviikon tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Hyväntekeväisyyskilpailu: Sata pistettä
Sata pistettä – Uhrauksien vaaka
Sata pistettä – Houkutusten huone
Valomerkki vai jatkoaika?
Torkkunappi

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.