Yhtä juhlaa BB-talossa - Daisy järkyttyi ilotulituksesta

Viidennen viikon hyväntekeväisyyskilpailussa asukkaat pääsivät juhlimaan. Juhlia riittää laidasta laitaan, mutta kaikki ei mennyt ihan iloisesti. Hyväntekeväisyyskilpailun ensimmäinen päivä päättyi Daisy-koiran järkyttymiseen.

Hyväntekeväisyyskilpailun alkaessa asukkaat olivat innoissaan. He pääsivät pitämään hauskaa, sillä tämänkertaisen hyväntekeväisyyskilpailun aiheena olisivat juhlat. Kahden päivän aikana asukkaat pääsisivät osallistumaan erityyppisiin juhliin, joihin kutsutaan usein vain osa asukkaista kerrallaan ja kutsusta ei tietenkään voinut kieltäytyä.

Ensimmäiset juhlat olivat lastenkutsut. Niko Saarisen kuultua tehtävänannosta, että juhlissa olisi pomppulinna, mies halusi välittömästi osallistua niihin. Asukkaat valitsivat keskuudestaan neljä osallistujaa ja Nikon ohella lastenkutsuille lähtivät Sara Sieppi, Aleks Vehkala ja Esko Eerikäinen. Lastenkutsuilla asukkaiden piti kerätä esteradalta kaikki karkit ja pehmolelut saamiinsa pussukoihin, pompittava pomppulinnassa, uitava pallomeressä ja syötävä kaikki tarjolla ollut jäätelö ja hyytelö.

Syömistehtävä tuotti vaikeuksia kaikille muille paitsi Eskolle, joka ei ollut syönyt ennen lastenkutsuja. Nikolla vaikeudet olivat suurimpia, mutta myös hän sai tehtävän suoritettua onnistuneesti. Tosin tehtävän jälkeen Niko joutui oksentamaan, sillä hänelle tuli paha olo.

Pyjamabileisiin saivat osallistua vain naiset. Ohjelmassa oli tyynysota ja miehet saivat seurata tyynysotaa olohuoneen televisiosta, kun naiset kamppailivat lisähuoneessa. Miesten piti veikata tyynysodan voittajaa tietämättä lajia ja he veikkasivat Johanna Salmista voittajaksi. Finaalissa olivat Johanna ja Sara ja Johanna voitti. Niko ja Aleks harmittelivat, että he eivät päässeet pyjamabileisiin, vaikka heidän mielestään naiset kutsuvat homot yleensä pyjamabileisiin.

Hieman arvokkaammat juhlat olivat seuraavana vuorossa, kun Big Brother oli järjestänyt hienot illalliset. Neljän ruokalajin illalliselle piti pukeutua hienosti ja käyttäytyä hyvin. Asukkaiden piti illallisen yhteydessä keskustella Big Brotherin antamista aiheista, kuten esimerkiksi "Kuka on turha julkkis?" Illallisen tarjoilijoina toimivat Sara ja Niko, mutta he saivat osallistua keskusteluun. Ainakin yksi tyylivirhe oli Aleksin osallistuminen illalliselle pipo päässä.

Tuotanto sai kuulla kunniansa

Illallisen jälkeen asukkaat pääsivät juhlimaan uutta vuotta. Tehtävänannon mukaan uusi vuosi vaihtuu useaan kertaan, koska BB-talossa aika kuluu aivan omaan tahtiinsa. BB soitti asukkaille uuden vuoden henkeen sopivaa musiikkia ja asukkaat saivat juhlakrääsää ja tietenkin kuohuvaa juomaa. Illan huipensi ilotulitus, joka yllätti asukkaat.

Valitettavasti ilotulitus yllätti - tai pikemminkin järkytti - myös Susanna Ingerttilän Daisy-koiran. Ilotulituksen alettua Daisy säikähti pahasti rakettien räiskettä ja koira lähti juoksemaan paniikissa sisälle törmäten lasioveen. Susanna auttoi koiransa sisälle ja yritti rauhoitella tätä. Lisähuoneessa Susanna sai Daisyn syliinsä ja hän alkoi tyynnytellä järkyttynyttä koiraystäväänsä. Susanna oli ollut täysin tietämätön tuotannon järjestämästä ilotulituksesta ja nainen haukkuikin tuotannon lähes pataluhaksi. Välillä tuotannon piti vaimennella kameroista ääniä pois, jottei kaikki haukut kuuluisi 24/7-palvelun katsojille.

Noin tunti ilotulituksen jälkeen Susanna kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen. Käynnin jälkeen Susanna kertoi muille asukkaille, että Daisy oli saanut pk-huoneesta jotain lääkitystä ilmeisesti järkytykseensä. Ensimmäisen pk-käynnin jälkeen Susanna on käynyt BB:n juttusilla pk-huoneessa useaan kertaan, välillä yksin, välillä Daisyn kanssa. BB-tuotanto ei ole virallisesti tiedottanut Daisyn tilanteesta. Yhdessä vaiheessa Susanna puhui siihen tyyliin, että talosta lähtee Daisy tai hän ja Daisy.

Daisyn järkyttyminen aiheutti hieman muutoksia "uuden vuoden" juhlintaan BB-talossa, sillä juhlat taisivat päättyä siihen. Hieman ennen puolta yötä BB kuulutti, että asukkaat voivat mennä nukkumaan. Tilanteen jälkipuinti aiheutti talossa paljon puhetta ja Susannan kritisointia kuultiin ainakin Saralta ja Johannalta, jotka olivat tyytymättömiä talosta löytyvään koirankarvaan, jonka siivoamiseen ei Susanna juurikaan heidän mielestä osallistu.

Tuotanto tiedotti Subin BB-nettisivuilla, että Susanna oli tarkoitus kutsua pk-huoneeseen ennen ilotulitusta ja informoida tulevasta. Tiedotteen mukaan tietokatkos tuotannon ja tehosteryhmän välillä aiheutti sen, että tehosteryhmä aloitti ilotulituksen ennen kuin Susanna ehdittiin kutsua pk-huoneeseen.

Daisyn säikähdettyä ilotulitusta tuotanto tarjosi Susannalle mahdollisuutta eläinlääkärin konsultaatioon ja mahdollisuuteen käydä eläinlääkärissä, mutta tähän ei ollut Susannan mukaan tarvetta, kerrotaan tiedotteessa. Koira voi Susannan mukaan jo paremmin ja Susanna ja Daisy ovat menneet jo nukkumaan Subin BB-nettisivujen tiedotteen mukaan.

Hyväntekeväisyyskilpailu jatkunee torstaina. Jokaisesta onnistuneesta juhlinnasta asukkaat saavat kasaan vähintään 100 euroa. Tavoitteena on jälleen 1 000 euroa tästä tehtävästä, joka olisi maksimilisäys heidän olemassa olevaan tehtäväpottiin. Asukkaiden suorittamasta neljästä aiemmasta hyväntekeväisyyskilpailusta tehtäväpottiin on kertynyt 3 627 euroa.

Subin BB-nettisivujen tiedote Daisyn pelästymisestä

Lue keskiviikon tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Hyväntekeväisyyskilpailu: Yhtä juhlaa
Lastenkutsut – Leikki on lapsen työ
Pyjamabileet
Tyynysota
Kiihkeä kissatappelu
Illallisjuhlat
Illalliskeskustelu
Vuosi vaihtuu

Artikkelia päivitetty 3.10.2013 klo 00:23: Juttua päivitetty tiedolla tuotannon julkaisemasta tiedotteesta koskien Daisyn tilannetta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.