Sedu vei nimeämiskilpailun videotarkastuksen jälkeen

Sedu voitti nimeämiskilpailun. Kuva: © Nelonen Media.
Sedu voitti nimeämiskilpailun. Kuva: © Nelonen Media.

Perjantaina BB-talossa järjestettiin jälleen nimeämiset. Kauden toisiin nimeämisiin oli kuitenkin luvassa erityinen käänne nimeämiskilpailun muodossa.

Asukkaat herätettiin nimeämisiin suoraan sängystä. Heti valojen syttymisen jälkeen Pinja Sanaksenaho kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen nimeämään. Pöllämystyneen oloinen nainen suuntasi pk-huoneeseen silmät vielä osittain ristissä. Pinjan jälkeen asukkaat kävivät vuorollaan antamassa nimeämispisteensä.

Toisissa nimeämisissä koskemattomuus oli Nina Mikkosella, joka voitti sen eilisessä haastetehtävässä. Tämä ei ollut kuitenkaan ainoa käänne näihin nimeämisiin, sillä Big Brother laittoi asukkaat suorittamaan nimeämiskilpailua nimeämisten päättymisen jälkeen. Kilpailun voittaja saa mahdollisuuden vaikuttaa nimeämisten tuloksiin.

Asukkaita kehoitetiin pukeutumaan urheiluvaatteisiin ja hyviin kenkiin. Nimeämiskilpailu käytiin tehtäväalueella, jossa oli jokaiselle asukkaalle oma teline, jossa oli pysyttävä mahdollisimman pitkään. Juju oli siinä, että teline kallistuu aina määräajoin ja pysyminen siinä vaikeutuu pitkittyessään.

Tässä  vaiheessa nimeämiskilpailu oli vasta alussa. Kuva: © Nelonen Media.
Tässä vaiheessa nimeämiskilpailu oli vasta alussa. Kuva: © Nelonen Media.

Pisimpään telineissä pysyvä voittaisi nimeämiskilpailun. Kaikki asukkaat pukeutuivat annettuihin turvavarusteisiin ennen telineisiin menoa. Kilpailun alkoi kaikilla varsin hyvin, eikä kukaan heti alkuun ollut luovuttamassa. Vasta noin 40 minuutin jälkeen ensimmäinen asukas jätti leikin kesken, kun Janne Porkka luovutti ja heti hänen peräänsä Sanna Ukkola. Myös Rosa Meriläinen ja Nina Mikkonen oli pian tämän jälkeen luovuttamassa.

Hieman suorituksensa päättymisen jälkeen Janne oli yllättynyt etenkin Ninan suorituksesta ja hän oli ajatellut, ettei luovuta ainakaan ensimmäisenä. Janne ihmetteli, että Nina oli pitkään mukana ja toivoi Ninan luovuttavan ennen häntä, mutta näin ei käynyt, vaan Janne oli ensimmäinen kisan luovuttava.

Kisa venyi yli kaksituntiseksi

Ensimmäisen neljän jälkeen jouduttiin jälleen odottamaan, kun seuraavana luovutti Sara Forsberg reilun tunnin jälkeen. Pinja sinnitteli telineissä lähes puolitoista tuntia, kuten myös Sani Aartela. Petra Olli pystyi olemaan kisassa mukana hieman yli 1,5 tuntia.

Tässä vaiheessa kisassa oli jäljellä enää kolme miestä, Markku Pulli, Sedu Koskinen ja Roni Bäck. Muut asukkaat olivat odottamassa kilpailun ratkaisua tehtäväalueen ulkopuolelle. Pihalle oli toimitettu juomia ja grilliruokaa ja tästä näytettiin kuvaa myös tehtäväalueelle. Herkut eivät kuitenkaan aiheuttaneet keskeytyksiä, vaan voimien loppuminen.

Kärkikolmikko kisaili tiiviisti ja yhdessä vaiheessa Sedu ehdotti Markulle ja Ronille, että he luovuttaisivat yhdessä, mutta muut miehet eivät tähän suostuneet. Kun Markku luovutti reilun kahden tunnin jälkeen, jäi tehtäväalueelle enää kaksi asukasta.

Sedu ja Roni jatkoivat nimeämiskilpailua Markun jälkeen reilut 20 minuuttia, jonka jälkeen he päättivät luovuttaa yhtä aikaa. Omien sanojensa mukaan he olisivat voineet jatkaa vaikka kuinka pitkään. Etenkin Sedun suoritusta ylistettiin muiden asukkaiden puolesta, eikä kukaan tuntunut uskovan, että Sedu olisi ollut noin pitkään.

Kokonaissuoritus kesti noin kaksi ja puoli tuntia. Asukkaat pohtivat, miten tilanne ratkaistaan. Sanna arveli, että BB tarkistaa videolta, kumpi osui maahan ensin. Näin todella tapahtui ja tulokset julistettiin videotarkastuksen jälkeen. Tarkastuksen jälkeen Sedu voitti nimeämiskilpailun 0,2 sekunnin erolla Roniin.

Sedu pääsee siis vaikuttamaan tänään pidettyjen nimeämisten tuloksiin tavalla, jota ei ole vielä paljastettu.

Asukkaat killuvat kallistuvissa telineissä – voittaja pääsee vaikuttamaan nimeämistulokseen (BB-nettisivut) 

Artikkelia päivitetty 7.5.2021 kello 21.22: Korjattu kolmanneksi viimeisen kappaleen alussa Markun nimi Roniksi.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.