Asenne ratkaisi, viikkotehtävä onnistui

Kolmannen tuotantokauden kolmanneksi viimeinen viikkotehtävä saatiin päätökseen torstaina. Asukkaiden oli valita joukostaan, ketkä suorittivat mitäkin viikon aikana pelattua konsolipeliä. BB oli antanut piste- ja aikarajat, joihin on päästävä, jotta viikkotehtävä onnistuisi.

Torstai käynnistyi rauhallisesti ja aika ennen viikkotehtävän suoritusta asukkaat lähinnä makoilivat. Lopulta toimintaa saatiin aikaiseksi BB:n kutsuttua asukkaat sohvalle kuulemaan ohjeet viikkotehtävän suorituksesta. Ohjeistuksessa BB antoi asukkaiden valita joukostaan, ketkä kaksi suorittivat Buzz-tietovisan, Singstar-laulupelin ja formulapelin. Kaikkien oli osallistuttava pelaamiseen. Peliä pelaavat eivät saaneet kertoa pisterajoja ja saamiaan pisteitä muille asukkaille.

Kadi ja Riitta saivat tehtäväkseen pelata yksinpelinä Buzzia. Outo yksinpeli tuotti kuitenkin vaikeuksia, eikä kysymyksetkään menneet kovin hyvin. Blondikaksikko joutuikin tulemaan lisähuoneesta tyhjin käsin, sillä heidän saaliinsa oli pyöreät nolla pistettä. Kadin ja Riitan olisi pitänyt saada kasaan tuhat pistettä.

Nikon ja Suvin Singstar sujui huomattavasti paremmin. Heidän tavoitteenaan oli kerätä 5000 pistettä, mutta jo Nikon laulaessa pottiin kertyi yli 8000 pistettä. Suvi saikin vapautuneesti esittää oman kappaleensa ja heidän kokonaissaldokseen tuli yli 16000 pistettä. Molemmat saivat valita Singstarista haluamansa kappaleen.

Viimeisenä suoritusvuorossa olivat Jarkko ja Sauli, jotka pelasivat formulapeliä. Heillä oli mahdollisuus ajaa kuusi kierrosta, jonka aikana heidän piti alittaa kierrosajassa 1.50 ja molemmat onnistuivat tässä hienosti. Kumpikin pääsi alle 1.40 aikaan parhaimmallaan, eikä muutkaan ajetut kierrokset tuota paljon huonompia olleet.

Asukkaat eivät siis tienneet toistensa pisterajoja ja tuloksia. Niinpä oli vielä jännitystä ilmassa, menisikö tehtävä läpi. Alkuillasta BB päästi asukkaat piinasta ja kutsui heidät kuulemaan tehtävän tuloksen. BB kävi läpi jokaisen parin ja heidän tuloksensa. Jarkon ja Saulin sekä Nikon ja Suvin tulosten jälkeen hämmästys oli suuri, kun Kadin ja Riitan kerrottiin jääneen nollille. Kaikki olivat jo varmoja, että tehtävä epäonnistui, mutta riemu repesi, kun BB ilmoitti tehtävän onnistuneen.

Välittömästi ilmoituksen jälkeen Kadilla ja Riitalla alkoi hirveä selitys, miksi heille oli käynyt niin huonosti. He selittivät olleensa pihalla yksinpelin säädöistä ja tehtävän ohjeista. Tätä ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun asukkaat siirtyivät pohtimaan tulevaa ostoslistaa kioskilta. Kahden laihan viikon jälkeen asukkailla on jälleen paljon rahaa käytössään voitettuaan viikkotehtävästä 191,04 €:n viikkobudjetin.

Vaikka tehtävänannossa sanottiin, että kaikista peleistä on onnistuttava saavuttamaan annetut rajat, annettiin BB:lle tulkinnan mahdollisuus. Asukkaille ilmoitettiin, että myös viikkotehtävän aikainen asenne ratkaisee tehtävän arvostelussa. BB tulkitsi asukkaiden asenteen olleen hyvän, joten vaikka Kadi ja Riitta eivät päässeet tavoitteeseen, hyvän asenteen ansiosta asukkaat saivat pitkästä aikaa viikkotehtävän läpi. Edellisen kerran viikkotehtävä onnistui kolme viikkoa sitten, kun asukkaat saivat hiihdettyä yli 150 km heikoilla hangilla -viikkotehtävässä.

Katso viikkotehtävän eteneminen BB:n nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.