Asukkaat paljastivat nimeämiset toisilleen - päivitetty 04.11.2007, 22:45

Sunnuntain Talk Show'sta tuli tähän mennessä tämän kauden mielenkiintoisin, kun asukkaat joutuivat kertomaan, ketkä olivat nimenneet tämän viikon häätöäänestykseen ja miksi, jonka jälkeen on tiedossa, ketkä ovat häätöuhan alla. Nimeämisten paljastamisesta riittää varmasti puhetta Talk Show'n jälkeen ja tällä voi olla vaikutusta asukkaiden väleihin jatkossa.

Ensimmäistä kertaa Suomen Big Brotherin historiassa asukkaat joutuvat kertomaan suorassa lähetyksessä toisilleen, keille he ovat antaneet nimeämispisteitä. Lisäksi heidän on kerrottava perustelut, miksi he ovat pisteet antaneet. Jännä nähdä, pystyvätkö kaikki totuudenmukaisesti kertomaan perustelunsa, vai "unohtaako" joku keskeisiä asioita perusteluissaan.

Osa asukkaista tarjosi perusteiksi päiväkirjahuoneessa vanhoja tuttuja, kuten "en ole tutustunut tähän henkilöön" tai "hän ei ole minulle niin läheinen". Osalla oli kuitenkin hyvinkin vahvat perustelut, kuten Piialla Jarkosta: "En luota tähän henkilöön." Myös Kadin reaktio kiinnostaa, sillä nimetessään Timon suoraan häätöäänestykseen punaisesta puhelimesta saamassaan tehtävässä kolme viikkoa sitten, Kadi jäätyi aivan täysin.

Kun nimeämisten aika tuli, asukkaat pystyivät pääsääntöisesti kertomaan nimeämisensä niin todenmukaisesti kuin rajoitetussa ajassa pystyivät. Nikolla oli vaikeinta, koska hän joutui piinapenkkiin ensimmäisenä, mutta kakistellen nimeämiset tulivat julki, vaikka joitakin asioita jäi pois. Myös kaikki muut kertoivat nimeämisensä, vaikka Jarkko ja Sauli hieman kaunistelivatkin antamiaan perusteluja.

Miten nimeämiset vaikuttaa asukkaiden väleihin? Välit saattavat kiristyä, kun asukkaat tietävät vähän toistensa ajatuksista toisiaan kohtaan ja julkisilla nimeämisillä on luultavasti vaikutuksia myös seuraaviin nimeämisiin. Ainakaan välittömästi nimeämisten julkitulon jälkeen ei suuria tunteenpurkauksia nähty, vaan kaikki otti tilanteen huumorilla. Leppoisa meno jatkui talossa myös suoran lähetyksen päätyttyä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.