Ennätyspitkä viikkotehtävä päätökseen

Suomen Big Brotherin kaikkien aikojen pisin viikkotehtävä päättyi perjantaina iltapäivällä. Asukkaat joutuivat elämään maanantaista lähtien diktaatuurin malliin vaihtuvan johdon alaisuudessa. Tehtävän tulos veti mielen matalaksi, vaikka asukkaat aavistivatkin jo tuloksen.

Tehtävä alkoi Piian valtakaudella, kun hän hallitsi valtiota yksin tiistaihin asti. Sitten hän sai hallintoon avukseen Kadin tiistaina ja Saulin keskiviikkona. Pian Saulin ylennyksen jälkeen valta kaapattiin Piialta ja Sauli ja Kadi nousivat valtaan. Hekin saivat apujoukkoja valtion johtoon ja tämä henkilö oli Niko.

Torstai-ilta oli yhtä tuskaa, kun kaikki kuvittelivat jo tehtävän olevan päättymäisillään. Nikon ylennyksen jälkeen tehtävä kuitenkin jatkui perjantaihin saakka ja tämä aiheutti "hajoamisia" kansalaisten keskuudessa. Suvi, Jarkko, Farbod ja kansalaiseksi alennettu Piia olivat täysin rikki, mutta he kuitenkin saivat annetut tehtävät, kuten saunan lämmityksen suoritettua. Riitta oli yllättävän pirteänä ja toimeliaana, mutta hän onkin ollut vasta BB-asukkaana neljä vuorokautta tuossa vaiheessa.

Perjantaina tehtävän loppu alkoi häämöttää. Kansalaiset tekivät valtiota johtavalta juntalta vallan ja valtio julistettiin demokratiaksi. Kaikki diktatuurin merkit vietiin pois ja asukkaista tuli toisilleen tasa-arvoisia. Tilanne helpottui tässä vaiheessa ja lopullisesti normaaliin BB-arkeen palattiin, kun BB ilmoitti tehtävän päättyneen.

Tehtävän tuloksen julkistamiseen meni kuitenkin hetki aikaa. Kun tämän aika tuli, asukkaat olivat jännittyneitä tuloksesta. Pettymys näkyi asukkaiden kasvoilta, kun BB ilmoitti tehtävän epäonnistuneen. Viiden onnistuneen viikkotehtävän putki katkesi, mutta täysin yllätyksenä se ei tullut. Varmaankin kaikki olivat jollain lailla varautuneet, että tehtävä tuomitaan epäonnistuneeksi.

Totta puhuen, BB:n ratkaisu tuomita tehtävä epäonnistuneeksi oli ainoa oikea. Rooleista lipusuttiin jonkin verran ja tehtävän ohjeistuksessa mainuttuja käytäntöjä, kuten taputuksia ja ovien avauksia ei toteutettu tarpeeksi hyvin. Myös diktaattorien antamissa käskyissä ja tehtävien teettämisessä oli toivomisen varaa.

Nyt asukkaat joutuvat tulemaan toimeen 1,28 €:n viikkobudjetillaan, koska he olivat asettaneet vedonlyöntiprosentiksi 99:n. Vielä on epäselvää, saavatko asukkaat käyttöönsä tiistain sääntöjen määräämän kioskireissun, joka jäi käyttämättä. Viime viikolta viikkobudjetista jäi nimittäin käyttämättä noin 40 €.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.