Hiljaisena lauantaina turisteja ja muisteloita

Tämän vuoden Big Brotherin kolmanneksi viimeisenä lauantaina talossa elettiin hiljaista päivää. Laiskan oleilun keskeytti tunnin tehtävä ja päivätehtävä, jotka saivat aikaan toimintaa ja vanhojen muistelua.

Iltapäivällä asukkailla oli ohjelmassa tunnin tehtävä, jossa asukkaiden piti olla turisteja. Päiväkirjahuoneen oven eteen sijoitettiin uimaranta, jossa oltiin ottavinaan aurinkoa. Myös paljuun keksittiin allasbaari, jossa asukkaat oleilivat hetken vähissä vaatteissa. Siellä ei todellakaan kauaa viivytty, koska ilman lämpötila oli selkeästi pakkasen puolella.

Tunnin tehtävän jälkeen talon elämä rauhoittui jälleen laiskaan oleiluun. Illalla BB yllätti järjestämällä lisäohjelmaa, kun asukkaille oli luvassa päivätehtävä. Asukkaiden piti muistella talosta jo poistuneita ja siellä olevia asukkaita ja pitää heille maljapuhe. BB toimitti asukkaille pullollisen kuohujuomaa.

Aluksi kukin kertoi muista asukkaista yleisellä tasolla ja kaikkien nimi tuli mainittua. Jokaisen nykyisen talon asukkaan puheenvuoron jälkeen skoolattiin. Kun jokainen oli puhunut lyhyesti seisaaltaan, siirryttiin käymään läpi jokainen asukas istualtaan sohvalla, niin pudonneet kuin vielä talossa olevat.

Jokaisesta asukkaasta käytiin läpi positiivisia puolia, eikä ketään ryhdytty mollaamaan. Tosin joistakin asukkaista, lähinnä talossa olevat toisistaan sanoivat vitsin varjolla toisissa asukkaissa olevista ärsyttävistä piirteistä. Tällaista oli havaittavissa esimerkiksi Nikolla, joka mainitsi Suvin lintupelosta. Toisaalta taas Kadi ei tuonut esiin Saulista nimeämisperusteissa mainitsemastaan liiasta yrittämisestä ja mielistelystä, vaan totesi Saulin olevan hänen "rakas hobittiveli".

Poistuneet asukkaat käytiin läpi ilman huonojen puolien esille tuontia. Jotkut jättivät sanomisensa hyvin vähiin, jos vuorossa oli puhujan inhokki talossa. Tällaisia tapauksia oli ainakin Kadin kohdalla Henri ja Timo. Toisaalta ylisanojakin joistain asukkaista kuultiin, kuten esimerkiksi talon ensimmäisestä Tiinasta ja Maxinesta. Joidenkin huonot puolet voitiin myös kääntää positiivisiksi asioiksi, kuten esimerkiksi Piian kohdalla, jossa häntä luonnehdittiin huolehtivaiseksi ja "apinalauman" rauhoittelijaksi.

Muistelot kestivät peräti kolmisen tuntia, jotka päättyivät yhteishaliin. Mikä oli sitten tehtävän tarkoitus, paitsi tietysti se, että asukkaita tahdottiin muistuttaa BB:n olevan loppusuoralla. Voiko olla niin, että tehtävällä pohjustettiin vielä vanhan asukkaan paluuta BB-taloon? Viime vuonna Kaarlo palasi maksuttoman nettiäänestyksen kautta taloon vanhana asukkaana pudottuaan ensin reilun kuukauden jälkeen.

Mitään varmaa tietoa ei vielä ole, mutta ainakin BB Extran juontaja Janne Kataja lupaa omassa BB-päiväkirjassaan, että jotain suurta käännettä on BB:ssä luvassa ensi viikolla.
- Luvassa on vielä viime hetken suuret käänteet. Odotan ensi viikon alkua kuin kuuta nousevaa, toteaa Janne päiväkirjassaan.

Katsellaan, mitä tuleman pitää.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.