Päivä formulasankarina, Kyllönen selostamaan - päivitetty 14.11.2007, 23:47

Viikkotehtävän kolmannen päivän aiheena olivat formulat. Keskiviikkona asukkaat oliva päivän formulasankareina ja he saivat ajaa polkuautoilla BB-talon pihalla. Päivän aikana asukkaille oli peräti kaksi yllätystä.

Asukkaille toimitettiin oikeat formula-ajoasut, joiden käytöstä annettiin tarkat ohjeet, koska asut olivat vain lainassa. Pihalta löytyivät polkuautot, joilla asukkaat ajoivat ensin aika-ajot. Kaikki asukkaat saivat ajaa pihalle rakennetulla radalla ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti.

Aika-ajojen jälkeen pidettiin lehdistötilaisuus, jossa päättynyt ajosessio käytiin monipuolisesti ja kaksikielisesti läpi. Asukkaat valitsivat aika-ajojen lehdistötilaisuuteen kolme parasta kuskia: Paalulla oli Niko, kakkosena Kadi ja kolmantena Suvi. Jarkko, Sauli ja Riitta toimivat "kansainvälisenä lehdistönä". Sekä suomen- että englanninkielisesti ruodittiin omaa ajoa, kanssakilpailijoita ja vähän muutakin. Hopea-makuuhuoneessa pidetty lehdistötilaisuus käytiin hyvässä hengessä, vaikka kuittailuja kanssakilpailijoiden otteista kuultiinkin.

Noilla kahdella päivätehtävällä asukkailla oli mahdollisuus ansaita yhteensä kaksi tuntia harjoitteluaikaa konsolipelillä. Big Brother kuulutti asukkaat loppuiltapäivästä asukkaat sohvalle kuulemaan päivätehtävän tuloksen. BB ilmoitti, että tehtävä oli onnistunut ja asukkaat ansainneet jälleen kaksi tuntia harjoitteluaikaa. Pelaaminen käynnistyi vasta nimeämisten julkistamisen jälkeen. Asukkaiden tehtävänä oli tänään ajaa harjoitukset ja aika-ajot Monzan radalla.

Päivän yllätykset olivat McLarenin kopio BB-talon pihalla, josta käsin asukkaat pelasivat Playstationin formulapeliä sekä Matti Kyllönen selostamassa asukkaiden ajoa. Asukkaat harjoittelivat ensin kukin kaksi kierrosta, jonka jälkeen ajettiin aika-ajot. Tässä vaiheessa ääneen tuli Kyllönen, joka hehkutti hienosti asukkaiden ajaessa. Kyllösen selostaessa hän kertoili paitsi Monzan radasta, kisan taustoista kuin asukkaiden taustoista ja ajamisesta. Kyllönen ei ollut itse fyysisesti BB-talon pihalla, vaan hänen äänensä kuului talon kaiuttimista.

Aika-ajot päättyivät Nikon ollessa paras ja Riitan huonoin. Kyllönen jaksoi kuitenkin kannustaa kaikkia asukkaita suorituksessaan hienosti. Aika-ajojen jälkeen asukkaille jäi vielä noin 45 minuuttia pelin harjoitteluaikaa jäljelle, ilman selostusta tosin.

Kuskien nopeimmat kierrokset:

Niko 1.30,536
Jarkko 1.44,331
Kadi 1.41,691
Sauli 1.43,617
Suvi 1.42,172
Riitta 2.22,594

Viikkotehtävän ohjeet BB:n nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.