Viikkotehtävä pitkittyy, Niko nousi johtoryhmään

Maanantaina alkanut diktatuuri-viikkotehtävä jatkuu yhä. Uusimpana käänteenä diktatuurin johtoon nousi NikoSaulin ja Kadin rinnalle. Asukkaiden keskuudessa on noussut epäilys, päättyykö viikkotehtävä tänään ollenkaan.

Saulin ja Kadin tehtyä keskiviikkona vallankaappaus Piialta, pidettiin diktatuurin palatsissa, eli BB-talossa illalla itsenäisyysvastaanotto. Vastaanoton teemana oli tanssigaala, johon salaisen poliisin päällikö Sauli ja valtakunnanministeri Kadi kutsuivat kansalaiset Jarkon ja Suvin. Muut kansalaiset olivat yleisönä, mutta he eivät saaneet osallistua tanssiin, eikä koskea juomiin. Kuohujuomaa tarjottiin ainoastaan johtajille sekä Jarkolle ja Suville.

Ilman juomaa eivät kansalaisetkaan toki jääneet, sillä vastarintaliike tarjosi kansalaisille kotiviiniä kaksi pulloa. Kansalaisten piti kuitenkin juoda viini salaa, eivätkä he saaneet jäädä siitä kiinni. Jos kansalaiset jäisivät kiinni juomisesta, heille tulisi ankara rangaistus. Kansalaiset onnistuivat pitää juomisensa salassa, eikä mitään hämminkiä ollut, vaikka jossain vaiheessa Saulilla epäilykset heräsivätkin. Ne saatiin kuitenkin häivytettyä, joten rangaistuksilta vältyttiin.

Niko nimitettiin ministeriksi

Torstaina asukkaat odottivat jo viikkotehtävän päättymistä, vaikka Kadi olisikin mieluusti pysynyt alkoholitarjoilun piirissä. Kansalaiset olivat kuitenkin jo kypsiä tehtävään ja he olisivat halunneet palata normaaliin BB-arkeen. Toive ei kuitenkaan toteutunut, vaan ainakin yksi käänne viikkotehtävässä oli vielä luvassa.

Alkuillasta salaisen poliisin päällikkö piti puheen, jossa Niko julistettiin uudeksi kulttuuri- ja maansiirtoministeriksi. Niko on salaisen poliisin päällikön ja valtakunnanministerin pikkuserkku, joka on ns. kaikkien alojen asiantuntija, joka on mm. käynyt kuussa, tehnyt 13 hole-in-onea ja hän pitää hallussaan epävirallisia pituushypyn, korkeushypyn, moukarinheiton, painonnoston ja kuviokellunnan maailmanennätyksiä.

Uuden ministerin virkaanastumisen kunniaksi kansalaisten on tehtävä uusi kansallislaulu entisen tilalle. Kansalaiset eivät ottaneet uuden ministerin nimitystä ja viikkotehtävän jatkoa mitenkään tyytyväisenä vastaan. Heidän joukossaan heräsi epäilys, ettei viikkotehtävä päättyisi vielä tänään vaan ilmoille heitettiin, että tehtävä jatkuisi pahimmillaan jopa sunnuntaihin saakka.

Johtoryhmäkään ei hyppinyt riemusta tehtävän uudesta käänteestä. Sauli vaikutti huono-oloiselta ja esimerkiksi uuden ministerin julkistuspuheen lukeminen tuotti suuria vaikeuksia. Sauli ja Kadi olivat erityisen pahoillaan Jarkon kohtalosta, joka ei ole päässyt ainakaan toistaiseksi nauttimaan diktatuurin eduista. Ainoat helpommat hetket Jarkolle ovat olleet eiliset tanssiaiset ja lupa nukkua viime yö sohvalla kovan lisähuoneen lattian sijaan.

Viikkotehtävän pituudesta ei ole siis tässä vaiheessa mitään tietoa. Nikon nimittäminen kulttuuri- ja maansiirtoministeriksi merkinnee kuitenkin tehtävän jatkumisen ainakin myöhään iltaan tai yöhön.

Lue viikkotehtävän käänteet BB:n nettisivujen Tehtävät-osiosta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.