Viikkotehtävä: Suomalaisia suurtekoja - päivitetty 12.11.2007, 23:14

Kolmantenatoista viikkotehtävänä asukkaiden on elettevä kansainvälisesti menestyneiden suomalaisten elämää. Lisäksi viikkotehtävään kuuluu konsolipelien pelaamista.

Asukkaille annetaan viikon aikana päivätehtäviä, joita tekemällä he saavat harjoitteluaikaa konsolipelien pelaamiseen. Päivätehtävät vaihtuvat päivittäin ja ne liittyvät suomalaisiin legendoihin. Mitä paremmin tehtävät suoritetaan, sen enemmän asukkaat saavat harjoitteluaikaa pelaamiseen.

Päästessään harjoittelemaan, asukkaat pelaavat päivän ja viikon teemaan liittyviä pelejä iltaisin. Viikkotehtävä on onnistunut, jos asukkaat saavuttavat torstaina viikkotehtävää suoritettaessa Big Brotherin myöhemmin määrittelemät aika- ja pistetavoitteet.

Tehtävän julkistuksen jälkeen asukkaat alkoivat spekuloimaan, mitä pelejä heille tulisi pelattavaksi. Esiin tuotiin mm. ralli- ja formulapelit sekä Singstar, jolla kenties pääsisi Lordia laulamaan. Asukkaita pohditutti myös aika- ja pisterajat, olisivatko ne henkilökohtaisia vai pitäisikö porukan saavuttaa joku yhteistavoite. Asukkaat asettivat tehtävän vedonlyöntiprosentiksi 99:n, joka käytännössä päätettiin jo ennen kuin he tiesivät, mikä tehtävä on.

Ensimmäisenä päivätehtävänä asukkaiden on kuvattava 5-minuuttinen Kalevalaan liittyvä lastenelokuva, joka ei sisällä väkivaltaa. Takkuisasti alkaneen suunnittelun jälkeen he saivat kuvattua noin kymmenminuuttisen elokuvan varsin mukavin juonenkääntein. Elokuvan pääajatus oli pelastaa Nikon näyttelemän Väinämöisen avustuksella kaksi lasta (Sauli ja Kadi) Riitan näyttelemän Pohjan akan kynsistä. Jarkko (Seppo Ilmarinen) ja Suvi (Aino) näyttelivät lasten vanhempia. Suurin vaikeus oli Kalevalan tuntemus, joten varsin vapaasti sovellettuna he saivat toteutettua oman elokuvaversionsa.

Big Brother ilmoitti asukkaille, että heidän viikkotehtävän ensimmäinen päivätehtävä oli onnistunut ja he pääsivät pelaamaan Buzz-elokuvatietovisaa. Tiukan pelaamisen jälkeen kaksi parasta tietokilpailussa olivat Niko ja Kadi, jotka saivat BB:ltä palkinnoksi elokuvaillan lisähuoneessa. Nikolle ja Kadille oli elokuvan lisäksi tarjolla purtavaa ja juotavaa, joita he saavat tarjoilla muille asukkaille elokuvan päätyttyä.

Viikkotehtävä jatkuu tiistaina uudella päivätehtävällä, jolla on jälleen mahdollisuus ansaita harjoitteluaikaa pelaamiseen.

Lue tehtävänanto BB:n nettisivujen Tehtävät-osiosta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.