Viikkotehtävä: Työviikko

Maanantai koitti seitsemälle Big Brother -talon asukkaalle ja iltapäivällä heille annettiin uusi viikkotehtävä. Asukkailla on edessään työviikko, mutta vain osa joutuu todenteolla työskentelemään.

Asukkaat on jaettu viikkotehtävässä kahteen leiriin, josta toiset tekevät työtä ja toiset saavat laiskotella ja herkutella. Sauli, Niko ja Kadi joutuvat tekemään töitä Hopea-makuuhuoneessa, kun taas Jarkko, Riitta, Farbod ja Suvi pääsevät nauttimaan lorvailusta ja herkuista pihalle ja lisähuoneeseen. Hopea-makuuhuoneen ryhmän tehtävänä on ainakin alkuun paperiliittimien avaaminen ensin suoraksi ja sitten työparin tehtävä on laittaa liitin jälleen alkuperäiseen kuntoon.

Kuultuaan tehtävästä, asukkaat ottivat tiedon vastaan miettiväisenä, millaisia töitä heitä odottaa ja kuinka pitkiä työpäivät ovat. BB määrittää työpäivän pituuden. Asukkaat eivät saa mennä toistensa työpisteisiin tehtävän aikana ja työpäivän aikana he eivät saa käydä kuin wc:ssä tai päiväkirjahuoneessa. Laiskottelijoille BB tosin antoi lisäohjeet, että he saavat liikkua talossa vapaasti, mutta he eivät saa jäädä toimettomuudesta kiinni. Heillä on käytössään lisähuoneessa ruokaa ja juomaa sekä pihalla kaasugrilli ja sauna.

Luonnollisesti pihalle ja lisähuoneeseen päässeet olivat innostuneet "työstään" ja he päättivät ottaa ilon irti. Toki he pohtivat, miten he estävät sen, etteivät paljastu. Hopea-makuuhuoneen puolella ei hirveästi riemunkiljahduksia kuultu, kun he näkivät, mitä työtä oli tarjolla. Etenkin sen tylsyydestä valitettiin heti. Työ kuitenkin näytti lähtevän ihan mukavasti käyntiin.

Viikkotehtävä onnistuu, jos laiskottelijat eivät paljastu, ettei heidän tarvitse tehdä työtä. Asukkaat asettivat vedonlyöntiprosentikseen 99:n. Tehtävä tuntuu olevan aika paljon laiskottelijaryhmän vastuulla, etteivät he möläyttele tekemisistään tai muuten paljasta sitä. Selitykset tuntuivat olevan jo valmiina vaikeita tilanteita varten, mutta aika näyttää, riittävätkö ne.

Viikkotehtävän ohjeet BB:n nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.