Agentit koodin perässä ja muistin varassa

Asukkaiden salaiset agentit -viikkotehtävä jatkui maanantain ja tiistain aikana uusien päivätehtävien muodossa. Maanantai-iltana asukkaat joutuivat ratkomaan koodia ja tiistain päivätehtävässä tarvittiin hyvää muistia.

Maanantaisen yleistietovisan järkytyksestä selvittyään asukkaat saivat BB:ltä ratkottavakseen koodin, jossa heillä oli apunaan numero- ja kirjainvihjeet sekä BB-talon sääntökirja. Asukkaat joutuivat vihjeiden avulla ratkomaan lauseen, joka muodostui sääntökirjan kirjaimista tietyllä kaavalla.

Kirjainvihjeessä annettiin lauseen pituus ja käytössä olevat kirjaimet väärässä järjestyksessä. Numerot viittasivat siihen, miltä sivulta ja miltä riviltä sääntökirjasta kirjaimet poimittiin. Pitkään pähkäiltyään Johan ja Anna keksivät tehtävän ratkaisun ja vaikka välillä mentiin laskuissa sekaisin, oikea ratkaisu löytyi.

Lauseeksi muodostui "Taloon on piiloitettu sinne kuulumaton esine". Ratkaisun selvittyä Johan meni kertomaan sen päiväkirjahuoneeseen, jossa sen vahvistettiin olevan oikein. Asukkaat tulevat saamaan myöhemmin lisävihjeitä esineen löytämiseksi.

Agenttikoulutus jatkui tiistaina, kun asukkaille annettiin muistamistehtävä. Asukkaat oli suljettu pihalle, kun verhot nousivat ja sisälle oli laitettu oven eteen 50 tavaraa, joita asukkaat saivat hetken aikaa katsella. Verhot sulkeutuivat ja, kun asukkaat pääsivät myöhemmin takaisin sisälle, heillä oli viisi minuuttia aikaa muistella näkemiään esineitä.

Muistamistehtävä sujui hyvin ja lähes kaikki esineet tuli mainituksi, kun Anniina muiden avustamana kertoi niitä sohvalla. Tehtävän jälkeen Cheryllille iski paniikki, kun kaikkia esineitä ei muistettu. Muut yrittivät lohdutella naista parhaansa mukaan, mutta taisi mennä kuuroille korville - jälleen kerran.

Iltapäivä jatkui uusien tehtävien odotuksessa. Välillä asukkaat viettivät pitkän tovin pihalla, jossa ei todellakaan ollut mikään lämmin enää tähän aikaan vuodesta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.