Ensimmäinen rangaistus voimaan - päivitetty 30.08.2008, 12:30

Asukkaita on jo tänä vuonna koeteltu nautintoaineiden, kuten kahvin, tupakan ja sokerin poisotolla. Näiden lisäksi kuvaan astui rangaistus, jonka Big Brother langetti asukkaille.

Ensimmäisten päivien aikana asukkaat ovat rikkoneet sääntöjä varsin tiuhaan. Kaikkein eniten on kaiketi rikottu tuotannosta puhumisen kieltävää sääntöä, josta BB on saanut huomautella ehtimiseen. Lisäksi Niko ja Cheryll mokasivat torstaisen kauppareissun ostamalla kaupasta terveyskuurin aikana kiellettyjä tuotteita.

Perjantaina BB jakoi sääntörikkomuksista ensimmäisen rangaistuksen. BB antoi asukkaille sääntökirjan, jota Mian ja Harrin piti lukea vuorotellen taukoamatta, kunnes toisin sanotaan. Kun toinen lukee, toinen kuuntelee vieressä ja, kun lukija on saanut säännöt luettua alusta loppuun, kuuntelija alkaa lukemaan sääntöjä.

Sääntörikkomukset ja rangaistus puhuttivat luonnollisesti. Erityisenä puheenaiheena oli kauppareissu, jossa syyttävät katseet kääntyivät lähinnä Nikoon. Niko joutui jo torstaina sanaharkkaan Riston kanssa ja kädenvääntö säännöistä jatkui tänään. Tilannetta on pahentanut se, ettei asukkaat ole saaneet nautintoaineita takaisin. Lähipäivinä kiristyneet hermot saattaa aiheuttaa vielä mielenkiintoisia tilanteita.

Hetki ennen vuorokauden vaihdetta rangaistukseen tuli uusi käänne. Noin viisi tuntia sääntöjä lukeneet Mia ja Harri saivat ansiokkaasta lukemisestaan vapautuksen, mutta he joutuivat nimeämään uudet lukijat. He nimesivät seuraaviksi rangaistuksen kärsijiksi Markon ja Minnan. Marko otti tilanteen rauhallisesti, mutta Minna hermostui täysin, koska hän ilmoitti, että hänen äänensä voi mennä flunssan takia, eikä hän voi lukea. Minna yritti BB:n pakeille päiväkirjahuoneeseen, mutta häntä ei päästetty sinne sisään. Niinpä uusi kaksikko alkoi suorittaa rangaistusta, Minna itku silmässä.

Minna sai vapautuksen rangaistuksen reilun tunnin jälkeen. Minnalta mitattiin kuumetta pk-huoneessa ja hän sai valita uuden asukkaan hänen tilalleen. Minnan valinta kohdistui Teroon ja hän jatkoi sääntöjen lukemista yhdessä Markon kanssa.

Yön aikana rangaistuksen kärsijoitä vaihdettiin vielä kerran, kun Markon ja Teron tilalle tulivat Andreas ja Johan. Yhdessä rangaistusten viimeisten kärsijoiden kanssa valvomaan jäivät myös vähäksi aikaa Marko ja Minna sekä hieman pidemmäksi aikaa Tero ja Marianne. Valvojista Marianne valvoi koko yön rangaistuksen ajan omasta tahdostaan osittain siitä syystä, että hän odotti palohälytyksen tulevan yöllä (Marianne on viikkotehtävän palopäällikkö). Andreas ja Johan olivat viimeisen sääntöjen lukijat ja he saivat lukea sääntöjä varhaiseen aamuun saakka. Kun BB ilmoitti rangaistuksen päättyneen, valvoneet ehtivät vielä muutaman tunnin unille.

Rangaistuksen suorittajat saavat lukea vain sääntöjä, eivätkä he saa kommunikoida toisten asukkaiden kanssa. He saavat käydä vain vessassa ja päiväkirjahuoneessa BB:n niin pyytäessä. Lisäksi heillä on oikeus juoda vettä rangaistuksen aikana. Rangaistuksen suorittajien ei tarvitse osallistua viikkotehtävään.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.