Kaksi kuukautta Big Brotheriin

Neljäs tuotantokausi Suomen suurimmasta tosi-tv -tuotannosta on kahden kuukauden päässä. Haut ovat ohi, asukkaat varmaankin jo valittu ja spekulaatiot tulevasta kaudesta ovat kiihtymään päin.

Uudelle BB-kaudelle haki Subin ilmoituksen mukaan kaikkiaan noin 750 hakijaa, jotka kartoitettiin hakukiertueella ja videohaulla. Nettisivusto Lime.fi kertoi kesäkuun alussa, että BB:n asukasvalinnat on pitkälti tehty, joten nyt, kun kesäkuu on loppumaisillaan, voisi veikata, että nyt valinnat on lopullisesti tehty. Tämä siis pelkkä veikkaus.

Tuotantoyhtiö oli varsin tyytyväinen näkemäänsä hakijoiden suhteen, vaikka erityisesti Rovaniemen saldo kiertueelta oli heikko lähinnä pienen hakijamäärän vuoksi. Tähän tuottaja Mikko Räisänen myönsi olleensa pettynyt. Jos ei jotain huonoa, niin jotain hyvääkin, sillä pääohjaaja Kim Sainio totesi YleX:n haastattelussa kohdanneensa todella "timangin hakijan" Helsingin hakutilaisuudessa. Hakija sai Sainion puheiden mukaan Räisäsen halaamaan Sainiota mitä ilmeisimmin huomatessaan heillä olevan käsissään mahdollinen huippuasukas taloon.

Kevään aikana Subin ja tuotantoyhtiön puolelta on paljastettu jonkin verran Big Brotherin salaisuuden verhoa. Jo kauden julkistuksessa kerrottiin astrologi Tuija Uusitalon astumisesta mukaan BB-tiimiin. Uusitalon avulla pyritään saamaan asukkaista enemmän irti, jotta taloon saataisiin hyvää draamaa ja muita tapahtumia. Tämän jälkeen tietoja on tupsahdellut julkisuuteen tipottain aika vähän. Formaatin mielenkiintoisimpia elementtejä on tietysti talo, jonka on lupailtu muuttuvan paljon. Lisäksi sen koon on kerrottu kasvavan. Twistejä, eli erilaisia tapahtumien käänteitä tullaan tarjoamaan aiempaa enemmän ja BB aikoo reagoida talon tapahtumiin entistä nopeammin. Juuri muuta ei olekaan luvattu, mutta toivotaan, että näistä pystytään pitämään kiinni.

Mitä taloon tulee, sen suunnittelusta vastaa tänä vuonna production designer Tiina Anttila, joka on tullut tutuksi mm. Nelosen Retro-ohjelman suunnittelijana. Lisäksi Anttilan työnäytteisiin kuuluu Lordi-elokuvan (Dark Floors) ja monien muiden tv-sarjojen ja elokuvien lavastus. Ainakin siis sisustus muuttuu jälleen kerran, mutta se ei tällä kertaa taida riittää BB-faneille.

Aikataulullisesti kausi näyttäisi noudattavan kolmen edelliskauden mallia. Kesäkuussa ilmestyneen Subin syksyn ohjelmakartan mukaan BB:n aloitus olisi 27. elokuuta, mutta päättymispäivä ei ole vielä tiedossa, koska ohjelmakarttaa ei ole julkaistu kuin lokakuulle. Luultavasti kausi kestää sen noin kolme kuukautta, eli noin 96 päivää.

BB-ohjelmat eivät ole muuttuneet, vaan pääohjelma nähtäneen ma-la klo 22, Extra ma-pe klo 19.00 ja Talk Show su klo 21.00. Ohjelmia juontavat viime vuodelta tutut kasvot, eli Janne Kataja juontaa Extraa ja Vappu Pimiä Talk Show'ta. Suuriin linjoihin ei ohjelmien osalta varmaankaan tule muutoksia, mutta päivämääriin saattaa tulla vielä viilauksia seuraavien viikkojen aikana, joten tarkemmin niistä ei vielä tässä vaiheessa kannata puhua.

Tietoja uupuu myöskin BB:n lisäpalveluista, lähinnä 24/7- ja 12/7-palveluista. Niistä kuulemme todennäköisesti vasta elokuussa, miten ja millä hinnalla niitä voi hankkia. Tiedotus muutenkin on tässä vaiheessa hiljaisempaa kesälomien ym. syiden takia, BB:n nettisivutkin tyytyvät toteamaan "Big Brother palaa syksyllä".

Uusia tietoja odotellessa kannattaa vaikkapa nauttia kesästä, toivottavasti kelit sen sallivat. Syksyllä on sitten aikaa tuijottaa tv:stä ja netistä BB:tä. Hyvää kesää!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.