Viikkotehtävä käynnistyi

Myrskyn takia viivästynyt viikkotehtävä pääsi käyntiin vihdoin tiistaina iltapäivällä. Asukkaat lähtevät matkalle historian pyörteisiin, johon eivät luonnollisesti kuulu nykyajan mukavuudet.

Viikkotehtävää varten BB oli toimittanut asukkaille keskiaikahenkisiä vaatteita, joihin heidän piti sonnustautua ja luopua omista vaatteistaan. Asukkailta kiellettiin myös kaikkien talon elektronisten laitteiden käyttö sekä keittiön, kylpyhuoneen ja sisä-wc:n käyttö.

Asukkailla on käytössään ulko-wc ja ulkosuihkun vesihana. Ulkona asukkaiden ei tarvitse nukkua, koska maanantainen syysmyrsky muutti tuotannon suunnitelmia sen verran, että asukkaat saavat nukkua sisällä. Alunperin asukkaiden oli tarkoitus nukkua ulkona. Sängyillä sentään asukkaat eivät saa nukkua, vaan lattialla talja alustanaan.

Ensimmäisenä tehtävänään asukkaat saivat valmistaa Antreaan verkon pajunoksista. Heidän pitää punoa verkko Suomen Kansallismuseon antamien ohjeiden mukaisesti. Tehtävä ei vaikuta helpolta, kun kenelläkään ei ole verkon punomisesta kokemusta. Pajunoksia tuntuu olevan runsaasti, mutta ei ole tietoa, kuinka iso verkosta on tehtävä.

Hieman punomistehtävän jälkeen asukkaat saivat BB:ltä ruokatarvikkeita, jotka sisälsivät mm. lihaa, kalaa, hedelmiä ja vihanneksia sekä ruoanvalmistusvälineitä. Asukkailla menikin hetki pähkäillessä, miten ja mitä he valmistaisivat ruoaksi ja miten he saisivat ruoan säilymään pidemmäksi aikaa. BB painotti ruokatehtävän tehtävänannossa ruoan säännöstelyä. Asukkailla on mahdollisuus parantaa ruokahuoltoaan onnistumalla BB:n antamissa tehtävissä.

Lopulta ruoanvalmistukseen päästiin ja Trangialla ryhdyttiin valmistamaan kalaruokaa. Miten asukkaat onnistuvat säännöstelyssä ja tehtävissä, kuluva viikko sen näyttää.

Lue myös:
Viikkotehtävän kuvaus Subin BB-nettisivuilla
Viikkotehtävässä matkustetaan historiaan, aloitus siirtyy (10.11.2008)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.