Asukkaat pääsevät testaamaan rajojaan ällöttävien asioiden kanssa

Kauden yhdeksännessä viikkotehtävässä asukkailla on mahdollisuus kerran sanoa "en tee". Samannimisessä viikkotehtävässä asukkaat pääsevät tekemään ällöttäviä tehtäviä, joista he voivat rajoitetusti kieltäytyä.

Asukkaat saivat uuden viikkotehtävän jo päivällä. Tehtävänanto aiheutti paljon spekulaatiota, sillä aluksi asukkaille annettiin varsin vähän tietoa. He saivat kuulla, että viikkotehtävän nimi on En tee ja he saivat EN TEE -kortit.

Tehtävänannossa paljastettiin myös, että viikkotehtävä koostuu 12 päivätehtävästä, joissa onnistuminen vaikuttaa viikkotehtävän palkinnon kultaisuuteen. Jokainen asukas voi kieltäytyä kerran yhdestä päivätehtävästä, jolloin asukas joutuu luopumaan EN TEE -kortista. Kortista joutuu luopumaan myös silloin, jos asukas epäonnistuu päivätehtävässä.

Jokaisella asukkaalla on siis yksi kortti. Kortista saa luopua ennen päivätehtävän suorittamista, mutta viikkotehtävän lopussa olevien korttien yhteismäärä ratkaisee viikkotehtävän onnistumisen. Mikäli asukkailla on yhteensä vähintään kolme EN TEE -korttia, saavat asukkaat kultaisen palkinnon. Hopeiseen palkintoon riittää yksi kortti ja pronssista ei Big Brotherin mielestä kannata edes keskustella.

Päivätehtävät ovat varsin ällöttäviä, joissa joutuu tekemisiin mm. matojen kanssa, kuten ensimmäisessä päivätehtävässä. Tässä piti poimia kastematoja vilisevästä astiasta legopalikota, joista piti rakentaa BB:n ohjeiden mukainen torni pöydälle kolmessa minuutissa. Legopalikoita sai poimia vain naamallaan, eikä käsiä saanut käyttää, eikä matoja saanut syödä.

Etenkin Tea oli kauhuissaan tehtävästä, eikä pelko helpottanut kuullessaan ensimmäisestä päivätehtävästä. Tea järjestikin todellisen show'n mennessään suorittamaan tehtävää. Jo valmistautuessaan tehtävään Tea itki ja vinkui ja lopulta hän ei pystynyt kunnolliseen suoritukseen. Suorituksen jälkeen Markus lohdutti Teaa ja piti suoritusta rohkeana, ettei nainen suoralta kädeltä luovuttanut, vaikka aluksi näin uhkasikin.

Myös muutamilta muilta tehtävä epäonnistui lähinnä ajan loppumisen vuoksi. Tornia eivät saaneet valmiiksi Tomi, Teija ja Iida. Tomilla ja Iidalla kesti liian kauan palikoiden etsimisessä, eikä tornin kasaamisesta tullut mitään. Teijalla oli vaikeuksia kurkottaa astiaan, joka vaikeutti tehtävää.

Jonna I. meinasi pilata tehtävän täydellisesti aloittamalla liian aikaisin ja BB keskeytti tämän suorituksen. Sääntöjen kertauksen jälkeen Jonna I. sai uusintayrityksen, jossa hän onnistui. Jonna I:n lisäksi kaikki muut asukkaat onnistuivat tehtävässä Teaa, Tomia, Teijaa ja Iidaa lukuun ottamatta. Nopeimmat suoritukset nähtiin Jonna A:lta ja Joukolta.

Neljän epäonnistuneen suorituksen jälkeen asukkaille jäi vielä kahdeksan EN TEE -korttia. Päivätehtäviä on jäljellä vielä 11, joten ainakin toistaiseksi kultaisen palkinnon saaminen näyttää erittäin vaikealta. Viikkotehtävän suoritus jäi maanantain osalta vain yhteen päivätehtävään, sillä muuten on keskitytty Iidan syntymäpäiviin, joita on juhlittu aamusta lähtien. Illalla asukkaat juhlivat Iidan synttäreitä smurffiteemalla, jota asukkaat saivat suunnitella jo sunnuntain häädön jälkeen.

Ennen tätä viikkotehtävää asukkailla on takanaan kolmen kultaisen palkinnon putki.

Viikkotehtävä: En tee! (Subin BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.