Big Brother 2012 alkaa tänään!

Big Brother -talo saa pian uudet asukkaat, kun Suomen Big Brotherin kahdeksas kausi käynnistyy. Sisustukseltaan uusittu talo ottaa vastaan innokkaat BB-asukkaat illalla, josta käynnistyy jälleen noin kolmen kuukauden matka tosi-tv:n ihmeellisessä maailmassa.

Kahdeksatta kertaa Suomessa järjestettävä Big Brother on ehtinyt jo kunnioitettavaan ikään tuotantokausien määrässä ja ainakin tosi-tv -sarjassa BB jatkaa Suomen ennätyksen rikkomista kausien määrässä. BB:n suosio on ollut hieman laskusuunnassa pari viime kautta, mutta niin merkittävästi katsojaluvut eivät ole pudonneet, etteikö uutta kautta järjestettäisi. Viime kautena parannettiin sisällöllistä tasoa ja linjan soisi jatkuvan myös tänä vuonna.

Asukkaista ei tiedetä vielä paljoakaan. Tuotanto ilmoittanut, että tänä vuonna keski-ikä on noussut aikaisemmista vuosista ja asukkaita tulee niin pohjoisesta, idästä, lännestä ja etelästä. BB-nettisivujen asukasklipeistä ei voi paljoakaan sanoa, luultavasti muutama heistä pääsee taloon ja yrittäjien joukossa on jälleen ollut muutama pikkujulkkis. Maanantaina nähdään, onko asukkaiden joukossa matkaopas tai Miss Plastic perintöprinsessa.

Ilta-Sanomien blogisti Katri Utula on päässyt tutustumaan asukkaisiin jo etukäteen ja hän sanoo Kyttääjä-blogissaan castingin olleen mielenkiintoisen ja nimitti joitakin naisasukkaita muijiksi. Utula käyttää kyseistä sanaa omien sanojensa mukaan vain äärimmäisissä tapauksissa. Big Brotherin pääohjaaja Kim Sainio totesi viime viikolla, että asukasvalintoihin liittyy jotain odottamatonta.

BB-talon ei ole sanottu muuttuvan rakenteellisesti kovin paljon. Muutos on lähinnä sisustuksellinen, eli pinnat uusitaan. Kovin suuri yllätys tämän ei pitäisi olla, sillä vain kaksi kertaa Suomen BB:ssä on tehty täysin uusi talo: BB:n alkaessa 2005 ja talon muuttaessa Espoon Kivenlahdesta Kiloon 2010. Lisäksi suurempi kasvojenkohotus talolle on tehty kausien 2007 ja 2008 välissä. Subin sivuilla nähdyt ennakkomaistiaiset lupaavat värikkäitä elementtejä, mutta liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä yksityiskohtien perusteella ei voi tehdä.

Yleensä Big Brotherin ympärillä olevat asiat on etenkin ennen kauden alkua pidetty visusti salassa. Nyt näyttäisi olevan jotain poikkeusta ilmassa, sillä viime keskiviikkona on luultavasti tuotannon nimissä perustettu Twitter-tili @puhuvakala, joka on sunnuntai-iltaan mennessä julkaissut viisi twiittiä. Yhdessä twiitissä @puhuvakala sanoo olevansa kohta ruudussa.

On mahdollista, että tämän vuoden talossa on akvaario, jossa on "puhuva" kala, joka saattaa antaa asukkaille salatehtäviä. Tällainen kala on jo nähty vast'ikään alkaneessa Australian Big Brotherissa ja kalaa on käytetty myös Tanskan BB:ssä. Tuotannon ennakkopuheissa kauteen on luvattu jotain, mitä ei ole ennen nähty, mutta tuttuun tapaan tätä ei ole sen tarkemmin avattu.

Twitter-tilin perustaminen puhuvalle kalalle on varmasti osa tuotannon lupausten lunastamista, jossa on luvattu sosiaalisen median olevan entistä vahvempi osa Suomen BB:tä. Jo kesän aikana tuotannon Facebook- ja Twitter-tileillä on saanut seurata valmistautumista kauteen BB-nettisivujen ohella. Tämä sopii myös "Fanita rohkeasti" -teemaan ja sunnuntaina tuotanto julkisti myös BB:n fanitwiittajat, joita haettiin muutama viikko sitten. BB-fanitwiittajat ovat Enna ja Saku. Haussa olleet faniblogistit julkistetaan myöhemmin.

Seuraamme alkavaa kautta myös tällä sivustolla uutisilla tärkeimmistä tapahtumista ja päivittäin päivitämme lyhyesti talon tapahtumista Talossa tapahtuu -osiossa. Näiden lisäksi päivitämme sivuille tiedot asukkaista heti, kun he ovat tiedossa ja kauden edetessä tiedot nimeämisistä ja häädöistä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot Subin lähetyksistä ja BB-lisäpalveluista ja Taustaa-osiosta voi odotellessa kerrata hieman BB-historiaa tai joitakin numeraalisia nippelitietoja.

Uuden kauden odotus alkaa tiivistyä iltaa kohden. H-hetki on tänään hieman kello 19 jälkeen, jolloin ensimmäinen asukas astuu taloon. Juuri ennen ensimmäisen asukkaan taloon astumista käynnistyvät 24/7-palveluiden kamerat ja Subin viralliset Big Brother -nettisivut, joilla seurataan alkavaa kautta tiiviisti. Jo Kickoffia Big Brotherin Twitter-sivuilla on Hetki hetkeltä -seuranta klo 16-19 hashtageillä #bbsuomi ja #hetkihetkelta.

Kauden avauksessa voi etenkin Katsomon 24/7:n kanssa olla ongelmia, jos palvelimet ruuhkautuvat. Ongelmaan voi varautua käynnistämällä kamerat riittävän aikaisin ja välttää ainakin muutaman ensimmäisen tunnin aikana kameran vaihtoa, sillä muuten on suurempi vaara, että jotain jää näkemättä. Varotoimista huolimatta ongelmia voi ilmetä, josta ehdottomasti kannattaa reklamoida Katsomon asiakaspalveluun. 

Subin katsojille uusi BB-kausi avautuu tiistaina kello 21.00, jolloin nähdään jälkilähetys maanantaisesta Kickoff-tilaisuudesta ja asukkaiden taloon astumisesta. Tunnin Kickoffin perään nähdään tunnin kooste ensimmäisen illan tapahtumista. Tiistaina jo ennen Kickoffia Subilla nähdään erikoisohjelma kello 19.00, kun Missä he ovat nyt? -ohjelmassa muistellaan menneitä.

Kauden pituutta ei ole vielä virallisesti julkistettu, mutta arvioiden mukaan kausi kestää noin kolme kuukautta ja tuotannon antamien vinkkien perusteella kausi kestäisi hieman vajaat sata päivää. Viime vuonna BB-kausi kesti 104 päivää.

Katso myös:
Lisätietoa Big Brother 24/7-palveluista sivustollamme
Katsomon Big Brother -sivut (osittain maksullinen)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.