Big Brotherista kuningaskunta

Kolmas maanantai toi kolmannen viikkotehtävän. BB-talo jaettiin kahtia, kun kuningaskuntaan tarvittiin hovi ja alamaisia.

Kolmannella viikolla on vuorossa jälleen klassinen kahtiajakotehtävä, kun viikkotehtävänä on kuningaskunta. Osa asukkaista on jaettu kuninkaallisiin ja osa alamaisiin. Kuninkaalliset saavat asua BB-talossa, eli kuninkaanlinnassa. Alamaiset asuvat viikkotehtävän ajan tehtäväalueella keskiaikaisissa olosuhteissa.

Alamaisten tehtävä on palveltava kuninkaallisia kaikin mahdollisin tavoin. Kuninkaallisilla on käytössään kaikki BB-talon palvelut ja ylellisyydet. Tehtäväalueella alamaisten on lisäksi suoritettava annetut tehtävä. He saavat poistua tehtäväalueelta vain Big Brotherin tai hovin käskystä.

Hoviin kuuluvat kuningas, prinsessa, hovineidot ja ritarit. Kuninkaan ei tarvitse tehdä mitään, hän vain hallitsee hoviaan ja alamaisiaan ja keskittyy hallitsemiseen ja nautintoihin. Prinsessa ilahduttaa alamaisia kauneudellaan, hymyilee, on rakastettava ja on hyvä roolimalli alamaisille. Hovineidot sädehtivät kauniina ja ilahduttavat hovin muita jäseniä. Ritarit huolehtivat kuninkaansa ja muun hovin turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Tehtäväalueella olevassa nuotiossa on liekin palattava jatkuvasti - siis myös öisin.

Kuninkaallisiksi pääsivät Tomi, Janita, Iida, Jonna A., Markus, Jouko ja Tommi. Tomista tuli kuningaskunnan kuningas Tomi Ensimmäinen, Janita on prinsessa ja Iida ja Jonna A. ovat hovineitoja. Ritarien rooliin pääsivät Markus, Jouko ja Tommi. Muut asukkaat - loput naiset - ovat alamaisia, jotka passitettiin tehtäväalueelle.

Janitalta tuli kaikkein spontaanein reaktio, kun hän kuuli roolistaan. Tommin lukiessa tehtävänannosta, että muut asukkaat ovat alamaisia, tuli Janitalta "jaiii" -huudahdus. Muut asukkaat totesivat sen tulleen suoraan sydämen pohjasta.

Alamaiset saivat tehtävänannon jälkeen puoli tuntia aikaa pukeutua lämpimästi ja pakata vaihtovaatteet mukaan. Tehtäväalueella heitä odotti keskiaikahenkiset kaavut ja saappaat. Alamaisia odotti ruohopeitteinen tehtäväalue, jossa heille oli pieni tupa, nuotio ja lampaita. Alamaisten on valmistettava ruokansa itse ja huolehdittava kuninkaallisista lampaista.

Myös kuninkaalliset saivat oman rekvisiittansa, kun alamaiset olivat poistuneet tehtäväalueelle linnaa "saastuttamasta". Tomi sai kuninkaan viitan kruunuineen, prinsessalle ja hovineidoille tuli kauniit mekot ja ritareillekin oli omat asut.

Asukkaat päättivät, että he vetävät täysillä ja tavoittelevat kultaa. Taloon jääneet hovin jäsenet sanoivat nauttivansa viikosta huolimatta siitä, vaikka se toisi nimeämispisteitä. Tehtäväalueen naiset ajattelivat ensin kiljua kovaa päästyään tehtäväalueelle, mutta lopettivat heti nähtyään lampaat.

Naiset tulivat iloisiksi eläinystävistään. Kovin suurta purnausta ei nähty, vaikka Tea nieman narisikin. Katarina ei pitänyt viikkotehtävästä ollenkaan ja hän oli pääosin hiljaa. Kun muut asukkaat pyysivät Katarinaa istumaan lähemmäksi nuotiota, hän ei suostunut, koska hänen valitsemansa paikka oli hänen mukaansa ainoa puhdas paikka.

Taloon hovin jäsenille oli tuotu punainen matto ja kuninkaan valtaistuin olohuoneeseen. Naisten makuuhuoneesta oli viety osa sängyistä, jotka oli tarkoitettu hovin jäsenille. Miesten makuuhuoneesta on tehty kuninkaan kammio, jossa kuningas Tomi Ensimmäinen viettää yönsä viikkotehtävän ajan.

Tehtävänannossa asukkaille kerrottiin, että viikkotehtävän ratkaisee se, kuinka hyvin he pysyvät annetuissa rooleissa. Kuningas Tomille kerrottiin kuitenkin päiväkirjahuoneessa, että todellisuudessa vain kuninkaan käytös ratkaisee viikkotehtävän onnistumisen. Kuninkaan on käyttäydyttävä röyhkeästi. Tomi ei saa paljastaa tätä muille asukkaille.

Hovi

Kuningas: Tomi Ensimmäinen
Prinsessa: Janita
Hovineidot: Iida ja Jonna A.
Ritarit: Markus, Jouko ja Tommi

Alamaiset

Johanna, Jonna I., Leina, Ira, Irina, Teija, Anne, Katarina, Tea ja Sarah

Lue viikkotehtävän tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Kuningaskunta
Toiminta tehtäväalueella
Kuninkaallisten lampaiden hoito
Tomille salainen ohjeistus: Sinun käytöksesi ratkaisee viikkotehtävän!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.