EN TEE -kortit loppuivat, viikkotehtävä päättyi pettymyspronssiin

Viikkotehtävän ratkaisu venyi aivan loppuhetkille, eikä se ollut onnellinen. Viimeinen päivätehtävä ratkaisi, että asukkaat joutuivat tyytymään tällä viikolla pronssiin.

Tällä viikolla asukkaat joutuivat useisiin ällöttäviin tai pelottaviin haasteisiin. Viikkotehtävän nimen - En tee - mukaisesti heillä oli mahdollisuus luovuttaa tai keskeyttää viikkotehtävään kuuluvia päivätehtäviä. Asukkaat saivat tätä varten yhden EN TEE -kortin kullekin, jolla he voivat ilmoittaa luovuttamisesta. Myös epäonnistuneista päivätehtävistä menettäisi EN TEE -kortin.

Viikkotehtävään kuuluu kaikkiaan 12 päivätehtävää. Päivätehtävät sisälsivät mm. legopalikoiden etsimistä kastematojen seasta, pirtelöruletti, jossa piti juoda ällöttäviä juomia ja eksoottisten ötököiden syömistä. Lisäksi päivätehtäviin kuului leppoisampia tehtäviä, kuten lennokkien väsäämistä paperista ja niiden lennättämistä.

Kukaan ei luovuttanut tehtäviä etukäteen ja ällöttäviksi luokiteltavissa tehtävissä tapahtui vain muutamia epäonnistumisia. Ehkä yllättäen leppoisassa lennokkitehtävässä asukkaat epäonnistuivat pahiten. Tässä kunkin asukkaan piti saada vähintään 70 lennokkia maalialueelle, jotteivat he menettäisi EN TEE -korttiaan.

Lopulta tehtävässä onnistuivat vain Jonna A., Petteri ja Markus. Asukkaat olisivat menettäneet kaikki EN TEE -korttinsa, mutta Big Brother lievensi tehtävän sääntöjä. Korttinsa menettivät vain ne, jotka eivät onnistuneet saamaan tarpeeksi lennokkeja maalialueelle. Tehtävässä onnistunut kolmikko ei siis joutunut luovuttamaan omia korttejaan, vaikka alunperin heidän olisi pitänyt se tehdä kompensoidakseen ne, joilla ei ennen tehtävää ollut enää korttia.

Sääntöjen helpottamisella asukkaat pääsivät viikkotehtävän päätöspäivään vielä tilanteessa, jossa kulta olisi mahdollista. Viimeistä edellisessä tehtävässä kultaunelma kuitenkin mureni, kun Tomi, Joni ja Teija epäonnistuivat pimeässä tavaroiden etsinnässä. He eivät onnistuneet löytämään heille määrättyjä esineitä pimennetystä lisähuoneesta. Kaikkein lähimpänä onnistumista oli Teija, joka oli aivan etsimänsä CD-levyn vieressä samalla hetkellä, kun aika loppui. Jos aikaa olisi ollut vielä hetki jäljellä, todennäköisesti Teija olisi löytänyt levyn.

Viimeiseen tehtävään lähdettäessä asukkailla oli jäljellä vielä yksi EN TEE -kortti. Jos asukkaat onnistuisivat pitämään korttinsa, he saisivat vielä hopeaa. Viimeisessä päivätehtävässä asukkaiden piti ottaa suuhunsa shotti ja purskutella sitä kymmenen sekuntia, jonka jälkeen shotti pitää nielaista. Tämän jälkeen asukkaiden piti juoda kymmenessä sekunnissa mukillinen appelsiinimehua.

Suoritukset tehtiin yhtä aikaa BB:n laskiessa aikaa. Shotit menivät kaikilta alas purskuttamisen jälkeen sutjakkaasti, mutta mehu ei ollut ihan kaikille helppo juttu. Iidalla ja Tomilla oli siinä ja siinä, ehtivätkö he juoda mehunsa, mutta Tea epäonnistui selvästi. Hänelle jäi mukin pohjalle noin sentin verran mehua ja hänen suorituksensa epäonnistui.

Tunnelma vakavoitui välittömästi. Pian Tea sai viedä viimeisen EN TEE -kortin päiväkirjahuoneeseen. Kaikki tiesivät, että viikkotehtävä epäonnistui ja pronssia on tulossa. Tean tultua pk-huoneesta asukkaiden ei tarvinnut kauaa odottaa, kun BB vahvisti asukkaiden voittaneen pronssisen palkinnon. Palkinnoksi asukkaille toimitettiin varastohuoneesta viikkotehtävän aikana tutuksi tulleita mm. anjoviksia, nahkiaista, silliä ja kuin kirsikaksi kakun päälle käytetyn teepussin.

Teija ilmoitti heti, että palkinnon voi hänen puolestaan palauttaa. Muutkaan asukkaat eivät olleet järin innostuneita. Petteri oli varsin kärttyisä ja mies oli valmis lähtemään jopa kotiin. Vielä aiemmin päivällä talossa ollut hyvä tunnelma oli poissa ja talossa vallitsi nyt kireä ilmapiiri.

Viikkotehtävässä parhaiten onnistuivat Jonna A., Markus ja Petteri, jotka eivät epäonnistuneet yhdessäkään päivätehtävässä. Heikoimmat lenkit löytyivät akselilta Tomi ja Tea, joiden vuoksi useampi päivätehtävä epäonnistui heidän osaltaan.

Asukkaat jäivät odottamaan karua ja tylsää viikonloppua vähin ruokavaroin. Asukkaat eivät vielä tiedä, että heille on tulossa superviikonloppu, joka sisältää mm. kahdet bileet.

Big Brotherissa tulossa superviikonloppu

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.