Haku BB-taloon on päättynyt

Suomen seitsemännen Big Brotherin asukashaku päättyi vappuaattona. Maaliskuussa alkanut haku tapahtui tänä  vuonna vain netissä.

Jo seitsemättä kertaa tänä vuonna järjestettävä Suomen Big Brother käynnisti asukashaun maaliskuun alussa. Asukashaku tuli päätökseen vappuaattona. Kaikki 30.4.2012 kello 23.59 mennessä tulleet hakemukset käsitellään ja parhaisiin hakijoihin ollaan yhteydessä. 

Tänä vuonna asukkaaksi haettiin vain netissä olevalla lomakkeella. Aikaisempina vuosina käytössä ollut hakukiertue jätettiin tällä kertaa väliin. Lomakehaun lisäksi tuotanto hakee asukkaita taloon ns. täsmähaulla, jossa potentiaalisia asukkaita bongataan ja kutsutaan haastatteluun mm. Facebookista ja blogeista. Täsmähakua on käytetty jo aikaisempina vuosina.

Hakuprosessi etenee nyt jatkohaastatteluihin, joihin osa hakijoista kutsutaan. Jatkohaastattelut ovat olleet jo käynnissä eri puolella Suomea, kun tuotanto on matkustanut haastattelemaan asukaskandidaatteja mm. Ouluun. Tuotannon vierailusta Ouluun kertoi sanomalehti Kaleva nettisivuillaan 23.4.2012. Haastatteluista parhaat jatkavat ryhmävaiheeseen, joissa hakijoille teetetään erilaisia tehtäviä ja testejä.

Lopulta kaikkien vaiheiden jälkeen tuotanto tekee valinnat asukkaista, jotka pääsevät todennäköisesti elo-syyskuun vaihteessa muuttamaan BB-taloon. Asukkaiksi pyritään valitsemaan mahdollisimman mielenkiintoisia ihmisiä. Tuottaja Mikko Räisänen kiistää Kalevan haastattelussa, että heillä olisi mitään kiintiöitä, kuten blondi- tai homokiintiöitä käytössään. Aiemmin tuotanto on kuitenkin myöntänyt, että he profiloivat asukkaita eri lokeroihin, jotta he saavat mahdollisimman monipuolisen asukaskattauksen.

Suomen kahdeksas Big Brother käynnistyy syksyllä Subilla.

Lue Kalevan juttu BB-tuotannon Oulun-vierailusta:
Big Brotherin tuotantotiimi haastatteli Oulussa (23.4.2012)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.