Huono asenne toi vain hopeaa

Asukkaat ovat olleet viikon sirkustunnelmissa viikkotehtävässä. Asenne ei aina ollut paras mahdollinen, mutta hyvän loppusuorituksen ansiosta viikko kääntyi lopulta hopeiseksi.

Maanantaina saadussa viikkotehtävässä asukkaiden piti suunnitella ja harjoitella sirkusesitys ja tämän ensi-ilta olisi viikkotehtävän loppusuoritus. Big Brother toimitti asukkaille teemaan sopivat roolivaatteet, mutta he saivat itse määritellä omat roolinsa. Viikkotehtävän tehtävänannossa määriteltiin, että viikkotehtävän onnistumiseen vaikuttaa asukkaiden luovuus, taidot ja eläytyminen sekä esityksen viihdyttävyys.

Ohjelman harjoituksissa asukkailla ei aina motivaatio ollut parhaimmilllaan. Asukkaita oli vaikea saada harjoittelemaan vapaaehtoisesti, niinpä BB:n oli pakko määrätä harjoitteluajat. Asukkaiden oli harjoiteltava sirkusmusiikin soidessa.

Tällöinkään ei kaikkien motivaatio ollut kohdallaan. Johannalla tuntui olevan huono viikko ja hän valitti lähes koko alkuviikon kylmyyttä ja viikkotehtävään osallistuminen oli aika passiivista. Kerran Johanna suuttui Joukolle, kun Joukolle ei kelvannut akrobaateille aikaisemmin suunniteltu ohjelma, koska Jouko piti sitä tylsänä. Suuttumisen seurauksena Johanna meni hetkeksi itkemään yksin makuuhuoneeseen. Jouko oli joutunut Johannan pariksi, koska alunperin toiseksi akrobaatiksi valittu Sarah loukkasi selkäänsä tiistaina. BB siirsi Sarahin pelleksi ja Joukosta tuli toinen akrobaatti.

Toinen suurissa ongelmissa viikkotehtävän suhteen ollut oli Katarina. Passiivisuudesta koko alkukauden moitittua neitokaista ei aluksi kiinnostanut viikkotehtävä ollenkaan. Muiden patistaminen ei helpottanut tilannetta ja muutaman kerran hän joutui vetäytymään omiin oloihinsa hermostuttuaan. Yksi tällaisista tapauksista oli, kun taloon tuli vierailulle sirkuskouluttaja Maiju.

Asenne parantui viikkotehtävän loppua kohden, mutta silti eräiden asukkaiden asenne puhutti talossa. Taloon muodostunut juorurinki Teijan ja Annen johdolla tylytti pääasiassa Johannaa ja Katarinaa. Tylytystä tuli viikkotehtävän lisäksi myös muista tekemisistä talossa. Erityisesti Johanna sai lisäksi paljon nimeämispisteitä asenteestaan viikkotehtävää kohtaan.

Viikkotehtävään liittyi myös päivätehtäviä, jossa asukkaiden oli mahdollisuus voittaa palkintoja. Ensimmäisessä päivätehtävässä piti nauraa tauotta BB:n käskystä taloon tuodulla korokkeella. Tehtävään osallistuivat hyvällä asenteella Iida, Jouko, Markus, Tomi, Tea ja Sarah. Kaikkein huonoiten tehtävään ottivat osaa Katarina ja Johanna, jotka vain käväisivät korokkeella. Muiden panos oli näiden väliltä, mutta silti huomattavasti Johannaa ja Katarinaa parempi. Tästä huolimatta asukkaat voittivat palkinnoksi sirkusmättöä ja vähän alkoholia.

Päivätehtävissä asukkaat saivat lisäksi maalata tehtäväalueen seinät sirkusteeman näköiseksi ja kolmannessa päivätehtävässä asukkaiden hajuaistit joutuivat testiin. Lisähuoneeseen oli rakennettu hajuseinä, jossa oli erilaisia hajuja, kuten tequilaa, asukkaiden omaa hikeä ja hevosen lantaa. Asukkaiden piti yhdessä tunnistaa vähintään neljä hajua, jotta he voittaisivat palkinnon. Jo pelkästään Iidan tunnistamalla viidellä hajulla asukkaat olisivat voittaneet saunan, ruokaa ja jonkin verran alkoholia, mutta myös muut asukkaat onnistuivat tunnistuksissa - kuka paremmin, kuka huonommin.

Viimeisenä päivänä, eli torstaina BB:llä oli tirehtööri Tealle ja pelle Sarahille huonoja uutisia. Viikkotehtävä tulisi epäonnistumaan, eli asukkaat saisivat pronssia. Hieman myöhemmin BB lievensi kantaansa ja totesi molemmille, että hopeaan on mahdollisuuksia, jos loppusuoritus on erinomainen. Tea ja Sarah saivat kuulla nämä omilla päiväkirjahuonekäynneillään, eivätkä he saaneet puhua tästä muille asukkaille.

Asukkaat skarppasivat toden teolla loppusuoritukseen, josta tulikin harjoitusaikaan nähden varsin hyvä. Asenne oli kohdallaan, eikä virheitä tapahtunut ja loppusuorituksesta tuli ehyt. Asukkaat onnittelivat toisiaan ensi-illan jälkeen ja he pitivät kultaa varmana. Tea ja Sarah tiesivät kuitenkin muita asukkaita enemmän, mutta hyvin he pystyivät pitämään ylimääräiset mölyt mahassaan.

Illalla asukkaat saivat kuulla tuloksen viikkotehtävään. Kulta oli lähes kaikkien odotuksissa, mutta asukkaat joutuivat pettymään, kun Jouko luki BB:n toimittamasta kirjeestä, että vain hopeaa tuli. Perusteluina hopealle oli, että alkuviikosta asukkailla oli huono asenne harjoitteluun, eikä loppusuoritus kompensoinut tätä kullan arvoisesti. Hiuksenhienosti he saivat hopeaa hyvän loppusuorituksen ansiosta.

Pettymys oli käsinkosketeltava. Sarah hermostui tuloksesta, vaikka tiesi jo heidän tilanteestaan etukäteen. Spekulointi kävi kovana ja Jonna I. ja Tommi yrittävät kääntää keskustelua siihen suuntaan, missä meni pieleen. Markus kuitenkin tyynnytteli, ettei asian penkominen auttaisi mitään. Pitää vain tsempata jatkossa täysillä.

Ilmeet kirkastuivat, kun hopean palkintokori saapui taloon. Herkkujen lisäksi korissa oli tupakkaa, joka oli tupakoitsijoille iloinen yllätys. He olivat aivan varmoja, ettei tupakkaa hopealla tulisi. Asukkaiden tupakat ovat olleet muutaman päivän loppu kaikilta muilta paitsi Jonna A:lta. Tunnelma vapautui alkuviikon ahdistavasta ja kireästä tunnelmasta, kun tupakoijat pääsivät lieventämään nikotiinituskaansa.

Viikkotehtävän hopeapalkintoa nauttiessa tunnelmat olivat yllättäen rennot, eikä selän takana puhumista heti välittömästi alkanut. Kun porukka hajaantui eri puolille taloa, alkoi spekulointi asukkaiden viikkotehtävän suoritusten tasosta ja pikku hiljaa jutut alkoivat lipsua jälleen selän takana puhumiseksi.

Tehtäväkuvaukset Subin BB-nettisivuilta:
Harjoittelun uudet ohjeet
Päivätehtävä: Nenä pitkänä
Sirkusviikko, loppusuoritus
Sirkusviikon palkinto

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.