Koirat koulutukseen omistajiensa johdolla

Uudessa viikkotehtävässä asukkaista tulee koiria ja niiden omistajia. Osa asukkaista pääsee kouluttamaan "koiraansa", eli toista BB-asukasta, joka todellakin joutuu elämään koiran elämää viikkotehtävän ajan.

Viikkotehtävä pääsi alkamaan poikkeuksellisesti vasta tiistaina, koska maanantaina BB-talon valtasi todellinen masennus. Syy tähän oli yllättävä Jarnon luovutus, joka aiheutti mielialan romahduksen asukkaiden keskuudessa. Juuri ennen Jarnon luovutusta annettu viikkotehtävä ei kiinnostanut suurinta osaa asukkaita vähääkään, joten Big Brother päätti siirtää viikkotehtävän aloitusta.

BB julisti maanantain "vapaapäiväksi" ja asukkaat saivat nauttia saunasta, porealtaasta, ruoasta, musiikista ja toistensa seurasta. Mieliala parani BB:n toimittaman yllätyksen myötä, mutta mitenkään riehakas se ei missään vaiheessa ollut. Asukkaat pääsivät kuitenkin rentoutumaan ja purkamaan päivän tapahtumia kaikessa rauhassa.

Viikkotehtävä ehdittiin siis antamaan asukkaille ennen Jarnon luovutusta, mutta BB ei vielä tuolloin toimittanut asukkaille tarvittavaa rekvisiittaa eikä koirien rotumääritelmiä, joten tehtävä ei ollut varsinaisesti alkanut. Hyviä reaktioita Koiran elämää -viikkotehtävä aiheutti, kun asukkaat kuulivat, mitä koiran roolissa joudutaan tekemään.

Koirat saavat koulutusta omistajiltaan. Omistajat saavat elää normaalia elämää ja he nukkuvat isossa makuuhuoneessa. Koirat sen sijaan joutuvat liikkumaan nelinkontin, eivätkä he saa puhua, vaan he saavat kommunikoida vain koiramaisesti haukahtelemalla tai vinkumalla. Koirat nukkuvat tietysti kopissaan - siis pienessä makuuhuoneessa.

Ruokansa koirat saavat syödä vain kupista tai omistajansa tarjoilemana. Sisävessassa käynti on sallittu vain omistajille ja koirat joutuvat tekemään luonnolliset tarpeensa tehtäväalueen WC:hen omistajan siellä heitä käyttäessä. WC-tarve tulee ilmaista koiramaisin ilmauksin.

BB-koirilla on kuitenkin joitakin erikoiskykyjä, kun kukaan omistajista ei ole samassa huoneessa tai pihalla yhtä aikaa koirien kanssa. Kun koirat ovat yksikseen, he pystyvät kävelemään ja puhumaan toisilleen.

Tea-koira ei ilahtunut omistajastaan

Kun Jouko oli lukenut BB:n toimittaman tehtävänannon, paljasti Jouko kirjeen lopussa olleet omistaja-koira -parit. Erityisen raskaasti parinsa otti vastaan koira-Tea, joka sai omistajakseen Tomin. Tea ehti jo Kaksoset-viikkotehtävän aikana huokaista helpotuksesta, kun ei joutunut tuolloin Tomin pariksi.

Nyt se on kuitenkin tosiasia ja välittömästi talon "drama queen" veti kyyneleet silmille. Tea vannotti Tomia, että pysyy mahdollisimman paljon erossa Teasta, mutta Tomi totesi, että ehkäpä onkin läheisempi kuin koskaan Tean kanssa. Markus yritti tsempata parhaansa mukaan mielitiettyänsä.

Toinen, joka otti tehtävän tyrmistyneenä vastaan, oli Jarno, joka joutui koiraksi yhdessä Jonna A:n kanssa omistajanaan Iida. Jarno totesi heti inhoavansa tehtävää. Myöhemmin asukkaat spekuloivat, että viikkotehtävä oli Jarnolle viimeinen pisara luovutuksen suhteen.

Yksi suurimpia valittajia viikkotehtävissä viime aikoina ollut Teija päätti heittää hanskat tiskiin Jarnon luovutuksen jälkeen, vaikka nainen oli saanut omistajan roolin koiranaan Markus. Teijaa ärsytti, että hyvä tyyppi joutui talosta lähtemään ja lisäksi hänen pinnaansa kiristivät talon ainaiset seksipuheet.

Muut asukkaat ottivat tilanteen suhteellisen rauhallisesti. Tommi sai koirakseen Joukon ja kaksikko aikoi vetää viikkotehtävän huumorilla. Maanantaina ennen nukkumaan menoa miehet pohtivat makuuhuoneessaan vetävänsä viikkotehtävän täysillä kunhan se alkaisi. Illan pimetessä myös naisten keskuudessa mieli viikkotehtävän suhteen oli jo positiivisempi.

Tiistaina asukkaat saivat BB:ltä motivointia viikkotehtävän suhteen. BB esitteli asukkaille esimerkkejä palkinnoista, joita kullasta, hopeasta ja pronssista voi saada. Kaikissa oli mukana tupakkaa todellinen määrä, mikä kuhunkin palkintoon kuuluu, muut esimerkit suhteutetaan asukasmäärän mukaan. Jopa pronssisessa palkinnossa oli muutama tupakka, kultapalkinnossa niitä näytti olevan useampi askillinen.

Viikkotehtäväkin saatiin lopulta käyntiin keskipäivän jo kolkuttaessa. Koiran rooliin suunniteltu Jarno oli siis joukosta pois, koska mies luovutti koko BB:n maanantaina. BB toimitti asukkaille varusteet, mm. omistajien liivit ja koiren kaulapannat ja kupit. Koirien piti lisäksi maalata nenänsä mustaksi, jonka jälkeen kaikki saivat kuulla koirien rotumääritelmät, jotka olivat huvittavat.

Teasta tuli peruspariisilainen pinkki pumpulipuudeli, joka on ilmeisen pilalle hemmoteltu ja vaatii lässyttämistä. Markus on läheisriippuvainen patagonialainen överi-höveli tohvelinnoutaja, joka saa olla sohvalla, jos jokin ruumiinosa on Teijan sylissä. Jouko on taka-kazakstanilainen karvaton kuvakoira, jotka ovat vaativia, mutta antavat toisaalta hyvin vähän. Jonna A. on aktiivinen ja leikkisä täplikäs ryteikkönelistäjä, joka viihtyy niin emäntänsä kuin muiden koirien kanssa.

Tea oli edelleen kaikkein vastahakoisin koirista. Ilme muuttui vain entistä myrtyneemmäksi, kun kuuli Markuksen saavan makoilla sohvilla. Markuksen omistaja Teija tuntui eläytyvän rooliinsa hyvin ja käskytti Markusta pysymään erossa "nartuista". Muilta osin viikkotehtävä käynnistyi ilman suurempaa dramatiikkaa ja huono eilinen näytti olevan takanapäin.

Viikkotehtävän onnistuminen riippuu, kuinka hyvin koirat ja omistajat pysyvät rooleissaan sekä päivätehtävien suorittamisesta.

Koirat ja omistajat:

Koira Markus ja omistaja Teija
Koira Jouko ja omistaja Tommi
Koira Tea ja omistaja Tomi
Koira Jonna A. ja omistaja Iida

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Koiran elämää
Asukkaiden hauskat rotumääritelmät, lue!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.