Paluu kullan makuun, viikkotehtävä onnistui

Viikkotehtävä, johon kuuluivat kaksoset ja yksönen, onnistui. Vaikea yhteiselo päättyi iloisiin tuuletuksiin myöhään torstai-iltana.

BB-talon asukkaat saivat maanantaina viikkotehtävän, joista suurimmasta osasta asukkaista tehtiin kaksosia ja Markuksesta tuli yksönen. Asukkaiden piti toimia rooleissaan ja suorittaa kierrätysaiheisia päivätehtäviä, jotka ratkaisisivat viikkotehtävän onnistumisen.

Kaksosten roolia varten asukkaat saivat kaksospuvut, jotka olivat jättikokoisia paitoja ja housuja, jotka oli kiinnitetty yhteen ja asukkaat olivat kuin siamilaisia kaksosia. Kaikki arkipäivän toimet piti suorittaa yhdessä lukuun ottamatta vessa- ja suihkukäyntejä. Tällöin toinen osapuoli odotti kylpyhuoneen ulkopuolella.

Kaksosparit joutuivat myös nukkumaan yhdessä. Ensimmäisenä yönä jopa niin tiiviisti, että heillä oli kaksosyöpaidat, mutta toisesta yöstä lähtien he saivat pitää omia yöasujaan. Ainoastaan kaksossukkaa täytyi pitää jalassa joka yö. Kaksossukka oli sukka, jossa yhteen kiinnitetty sukassa oli kummankin toinen jalka.

Markus sai olla ilman kaksosparia, hän oli siis yksönen. Yksin hänenkään ei tarvinnut olla, sillä hän sai kaverikseen ilmapallon. Ilmapalloa täytyi pitää huolta, eikä sitä saanut puhkaista. Ilmapallolle oli lisäksi räätälöity oma pikku peti ja unipipo.

Asukkaiden elämä siamilaisina kaksosina aiheutti hermojen kiristymistä erityisesti Teijalle ja Tommille sekä Tealle ja Jarnolle. Teija ja Tommi olivat perusnegatiivisia läpi viikkotehtävän ja he väläyttivät useaan otteeseen jopa viikkotehtävän luovuttamista. Kiukulla he kuitenkin vetivät viikkotehtävän läpi. Tea ja Jarno saivat  välillä nopeita kiukunpuuskia, mutta ne menivät myös nopeasti ohitse. Oikeastaan Tea oli tämän parin se rauhallisempi osapuoli.

Tupakan puute toi lisäjännitettä viikkoon. Tupakoijat mankuivat äänekkäästi savukkeita taloon ja alkuviikosta Big Brother toimitti kahdelle kaksosparille yhden tupakan kummallekin ja he joutuivat päättämään, kumpi osapuoli saa polttaa.

Tiistaina Jonna I. ja Petteri saivat salatehtävän, jossa he saivat polttaa halutessaan tupakkaa, mutta he eivät saaneet jäädä siitä kiinni. Salatehtävä epäonnistui torstaina, kun Jonna I. ja Petteri keksivät huonon juonen käskeä asukkaat päiväkirjahuonekäynnin jälkeen lisähuoneeseen ja kaksikko itse meni polttamaan. Heti tupakoinnin jälkeen Jonna I. ja Petteri palasivat muiden luo ja osa asukkaista arvasi, että he olivat olleet tupakoimassa. Salatehtävän epäonnistumisesta asukkaat saivat rangaistuksen, jossa taloon ei toimiteta tupakkaa seuraavaan kahteen viikkoon.

Päivätehtävät tehtiin pääasiassa tehtäväalueella. Ensimmäisessä päivätehtävässä asukkaat saivat sisustaa BB-talon olohuoneen uudelleen, kun BB oli poistanut olohuoneesta oikeat huonekalut. Asukkaiden piti valita kierrätyshuonekaluista uudet huonekalut ja he saivat myös itse rakentaa jotakin annetuista materiaaleista.

Asukkaiden tehtäviin kuului myös robotin rakentaminen ja "hermeettisen härpättimen" sähköistäminen. "Hermeettisessä härpättimessä" piti yhdistää 70 cm:n sähköjohtoja siten, että virta kulkee härpättimestä muuntoasemien läpi. Tällöin härpättimestä piti kuulua ääni ja valon piti vilkkua ja muuntoasemissa valojen piti vilkkua. Sekä robotin rakentaminen että sähköistäminen onnistuivat.

Torstaina olivat vuorossa viimeiset päivätehtävät. Päivän ensimmäisessä tehtävässä kysyttiin hieman älykkyyttä, kun kaksi toisiinsa kiinnitettyä naulaa piti irrottaa toisistaan. Asukkailla oli tunti aikaa onnistuakseen ja hankkiakseen illaksi saunaillan sihijuoman kera. Tehtävässä onnistuivat, kun Jonna I. ja Petteri ratkaisivat ongelman Joukon avustuksella.

Viikkotehtävä huipentui pahvien kierrätykseen, kun asukkaat joutuivat kierrättämään pahveja yli kuusi tuntia. Tehtäväalueelle oli tuotu iso määrä pahvilaatikoita, joita piti laittaa kierrätysastiaan pienestä aukosta. Asukkaat joutuivat kaksospuvuissa hajottamaan laatikot pienemmiksi paloiksi, jotta pahvit mahtuivat aukosta sisään. Suurimmalla osalla asukkailla meni hermot useampaan otteeseen tehtävän aikana, mutta tieto tehtävän loppumisesta aiheutti selvästi motivaation ja tunnelman parantumista.

Lopulta ilo pääsi valloilleen, kun asukkaat pääsivät poistumaan tehtäväalueelta ja BB ilmoitti viikkotehtävän päättyneen. Saunaillan ja sihijuoman (limsaa) jälkeen asukkaat saivat kuulla viikkotehtävän tuloksen. Iloiset huudot raikuivat BB-talon sohvalla, kun BB ilmoitti asukkaiden voittaneen kultaisen palkinnon. Palkinnoksi asukkaat saivat herkkukorin lisäksi bileet perjantaiksi sekä aamusauna- ja musiikkilahjakortteja.

Väsynyt, mutta onnellinen tunnelma valtasi BB-talon. Suurta juhlaa ei torstaina nähty vaan asukkaat alkoivat pohtia nukkumaan menoa rankan viikkotehtävän päätteeksi.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.