Sairas viikkotehtävä

BB-talosta tuli täksi viikoksi sairaala. Asukkaat ovat viikkotehtävän ajan sairaalan henkilökuntaa ja potilaita BB-sairaalassa.

Big Brother määräsi asukkaat rooleihin BB-sairaalassa. Osa asukkaista on sairaalan henkilökuntaa ja loput potilaita. Henkilökuntaan kuuluvat johtava lääkäri Tea ja hoitajat Jonna I. ja Johanna. Muille asukkaille BB antoi taudinkuvat, joiden puitteissa heidän on toimittava viikkotehtävän ajan.

Asukkaiden taudinkuvat ovat varsin erikoisia ja hauskoja. Jo taudinkuvausten kuuleminen sai asukkaat repeilemään. Etenkin Katarinan naurusta ei meinannut tulla loppua, kun hän luki, että hänestä tulee pyörätuolipotilas liian pinkeiden pakaroiden vuoksi.

Muut potilaat saivat omat taudit kannettavakseen. Tomista tuli höperö ja dementoituva vanhus, Iida on kuuromykkäsokea, Jouko sairastaa hyppykuppaa, Markuksesta tuli puhevikainen, Tommista putkinäköinen, Teijasta jalkavammainen, Jonna A:lla on murtuneet kädetä ja uudet asukkaat Joni, Jarno ja Petteri ovat hellyydenkipeitä.

Viikkotehtävän onnistumiseksi lääkärin ja hoitajien on pidettävä potilaista hyvää huolta. Myös potilaiden on pysyttävä taudinkuvien mukaisissa rooleissaan. Lisäksi asukkaat saavat päivätehtäviä, jotka omalta osaltaan vaikuttavat viikkotehtävän onnistumiseen.

Ainakin aluksi asukkaat ottivat roolinsa hyvin haltuun. Tomi vaikutti mainiolta vanhukselta, jolla oli suuria vaikeuksia päästä rollaattorillaan päiväkirjahuoneeseen, kun hän unohti matkalla, miten sinne mennään. Markus on puolestaan muistanut hyvin, että hänen täytyy sanoa kaksi kertaa peräkkäin jokainen sanomansa sana.

Johtava lääkäri Tea on ollut varsin valittavalla tuulella. Tea on valittanut mm. sitä, että yöunet jäävät varsin vähäisiksi, koska Iidan taudin vuoksi häneltä pitää vaihtaa rekvisiitat tunnin välein jopa yöllä. Tea sanoi, ettei aio valvoa. Lisäksi Tealle ärsytystä aiheutti uudet asukkaat, jotka pyysivät henkilökunnalta hellyydenkipuunsa palveluksia ja Tea valitti, että uudet asukkaat ovat vasta tulleet ja vanhat ovat kokeneet jo kuusi viikkoa suokävelyineen ja vähät yöunet.

Hoitajat ovat eläytyneet rooleihinsa kiitettävästi. Jonna I. ja Johanna ovat auttaneet potilaita ja suorittaneet kotitöitä. Johanna joutui mm. syöttämään Jonna A:ta, koska Jonna A. ei saa käyttää käsiään murtumiensa takia. Henkilökunta vaihtoi myös asukkaiden lakanat ja henkilökunta muutti viikkotehtävän ajaksi pieneen makuuhuoneeseen, jossa he yöpyvät. Potilaista vanhat asukkaat nukkuvat isossa makkarissa ja uudet asukkaat lisähuoneessa.

BB-talossa on yhä voimassa sääntö, että vanhat miesasukkaat eivät saa tavata uusia miesasukkaita. Tämä tarkoittaa viikkotehtävän osalta sitä, että uudet asukkaat majailevat lisähuoneessa, kun miehet ovat muualla talossa. Välillä uudet asukkaat pääsevät jaloittelemaan muualle taloon ja ulos, jolloin miehet lukitaan isoon makkariin. Uudet asukkaat näkevät lisähuoneen televisiosta aika ajoin suoraa kuvaa muualta talosta.

Viikkotehtävä on alkanut vielä rennoissa tunnelmissa, mutta tehtävän edetessä hermo voi kiristyä. Jonna A:ta selvästi jo harmittaa, ettei yleensä aktiivinen nainen pääse tekemään mitään. Jonna A. joutuu vain makoilemaan, eikä hän saa avata edes ovia itse.

Lue tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Sairaalaviikko
Asukkaiden hillittömät taudinkuvat, lue!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.