Suokävely toi kultaa kahden kilometrin marginaalilla

Tämän kauden rankin viikkotehtävä saatiin päätökseen torstaina. Asukkaiden piti kävellä tehtäväalueen suosimulaattorissa vähintään 200 km saadakseen kultaisen palkinnon.

Asukkailla oli suuret suunnitelmat ja kova motivaatio maanantaina, kun tehtävä alkoi. Asukkaat pohtivat, että heidän on käveltävä suosimulaattorissa 1000 kierrosta jokainen, jotta tehtävä onnistuisi. Tämä tarkottaisi, että jokaisen päivätahdiksi tulisi 250 kierrosta.

Viikkotehtävä käynnistyi hyvissä merkeissä hyväkuntoisella radalla, kun Jonna A. ja Johanna tarpoivat ensitöikseen 250 kierrosta naiseen. Tämän jälkeen alkoivat kuitenkin ongelmat, kun Anne ja Teija huomasivat, ettei suokävely ollutkaan niin helppoa kuin he olivat uhonneet. "Mammakaksikko" ei päässyt kuin etenemään muutaman kierroksen kymmenen minuutin kierrosaikaan.

Lisää ongelmia seurasi, kun Big Brother kielsi kolmea asukasta osallistumaan viikkotehtävään terveydellisistä syistä. BB ei antanut tiistaista alkaen Joukon, Iidan ja Tomin osallistua suokävelyyn. Tämä tiesi muille asukkaille lisää urakkaa, kun ottaa huomioon, että niistäkin osalla oli suuria vaikeuksia kävellä suosimulaattorissa.

Kasautuneet vaikeudet heikensivät asukkaiden motivaatiota ja luovutusmieliala kasvoi mitä pidemmälle viikko eteni. Pahimpia lietsojia olivat Anne, Teija ja Tommi. He puhuivat jo suoraan pronssista, ettei edes hopeasta kannata taistella. Samaan aikaan Jonna A., Johanna, Katarina ja Markus yrittivät tehdä kaikkensa saadakseen kierroksia kasaan.

Jonna A. oli viikkotehtävän suurin sankari. Nainen keräsi lähes 2000 kierrosta, siis lähes tuplat alkuperäiseen tavoitteeseen. Jonna A. oli ainoa asukas, joka käveli myös yöllä. Jonna A. harmitteli, ettei kaikkien asukkaiden motivaatio ollut hyvä ja jotkut suorastaan luovuttivat. Yrityksestään huolimatta Jonna A. ei saanut kaikilta kiitosta, vaan esimerkiksi tupakkapaikalla Jonna A:sta puhuttiin rumasti selän takana.

Suurimmat yllätykset viikkotehtävässä tarjosivat Johanna ja Katarina, jotka kävelivät hienosti. Heidän aiempia viikkotehtäväsuorituksia on kritisoitu, mutta resursseihinsa nähden heillä oli huikea suoritus. Johanna keräsi kaikkiaan yli 600 kierrosta ja Katarina lähes 600 kierrosta n. 22 metrin pituisella radalla. Monet asukkaat alisuorittivat reilusti, Tommi etunenässä.

Suokävelyn helpottamiseksi asukkaat pystyivät vähentämään kilometrimääräänsä onnistumalla päivätehtävissä. Asukkaat pääsivät mm. tekemään solmuja ja etsimään pimeältä pihalta Suomen kartan palasia. Asukkaat onnistuivat yhtä lukuun ottamatta kaikissa päivätehtävissä, joista he ansaitsivat yhteensä 45 km. Tämän vähennyksen jälkeen asukkaiden oli kullan saamiseksi käveltävä 155 km.

Viikkotehtävän lopputsemppi oli huikea. Johanna sai torstaina kello 13 infoa päiväkirjahuoneesta, että viikkotehtävää oli jäljellä 1,5 h. Johanna hoputti, että kulta on lähellä ja pari asukasta kiiruhti aina kerrallaan kävelemään suosimulaattoriin. Loput asukkaat painuivat kannustamaan kävelijöitä. Viimeisinä radalla olleet Jonna A. ja Tommi pistivät juoksuksi viimeisellä kierroksella.

BB:n käskiessä asukkaat pois tehtäväalueelta, asukkaat onnittelivat toisiaan. Arvoitukseksi jäi, tuliko suorituksella kultaa. Ennen viikkotehtävän tuloksen julkistusta, BB kehoitti asukkaita miettimään, ketkä suoriutuivat parhaiten viikkotehtävästä. Asukkaat sopivat keskenään, että kultaisen mitalin saa Jonna A., hopeisen Markus ja pronssisen Johanna. Palkintojenjaon lopuksi soitettiin Maamme-laulu ja mitalisitit käteltiin ja muiden asukkaiden piti sanoa heille onnittelusanat.

Myöhemmin asukkaat saivat kuulla viikkotehtävän tuloksen. BB oli toimittanut asukkaille postia, jossa selvitettiin päivätehtävästä saadut kilometrit ja lopulta koko tulos. Iidan luettua kirjeen loppuun, paljastui, että asukkaat onnistuivat kävelemään 157,720 km, joka on reilut kaksi kilometriä enemmän kuin vaadittava. BB kuulutti, että asukkaat ovat voittaneet kultaisen palkinnon ja asukkaat repesivät huutamaan.

Palkinnoksi asukkaat saivat herkkuja, juomaa, ruokaa, saunaillan sekä bile- ja musiikkilahjakortteja. Bilelahjakortti on perjantain bileisiin ja asukkaat saivat useita musiikkilahjakortteja, joista asukkaat käyttivät osan jo torstai-iltana. Jo ennen viikkotehtävän tuloksen julkistusta BB oli toimittanut taloon ison astiallisen tupakkaa.

Onnistuneen viikkotehtävän myötä talossa oli rentoutunut ja iloinen tunnelma.

 

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.