Viikkotehtävän loppurutistus riitti hopeiseen palkintoon

Hikinen viikkotehtävä päättyi torstaina. Viikkotehtävä ratkesi, kuinka monta palloa asukkaat saivat lauottua terassin seinässä olevasta aukosta sisään.

Neljännen viikon viikkotehtävässä asukkaiden piti kerätä mahdollisimman paljon hikeä. Hiellä ei ollut suoraa vaikutusta viikkotehtävän onnistumiseen, mutta sen määrä helpottaa viikkotehtävän loppusuoritus. Enemmän hiellä oli vaikutusta nimeämisoikeuskilpailuun, jonka voiton hien määrä ratkaisi.

Enemmän hikeä kerännyt joukkue voittaisi nimeämisoikeuden tällä viikolla. Hikeä sai kerätä erilaisista kuntoilusuorituksista, jotka olivat asukkaiden itse tekemiä tai Big Brotherin ohjaamia. BB oli avannut taloon kuntosalin ja valmentajien johdolla asukkaat tutustuivat sählyn saloihin. Hikeä kerättiin terassilla sijaitseviin keräysastioihiin, jotka punnittiin viikkotehtävän päättyessä.

Nimeämisoikeuden tällä viikolla sai sininen joukkue, joka sai kerättyä 1262 g hikeä. Pinkki joukkue hävisi 114 g:lla, eli heidän tuloksensa oli 1151 g. Perjantaina nimeämispisteitä saavat antaa Tomi (kapteeni), Markus, Johanna, Iida, Jonna I., Tommi, Sarah ja Anne. Tästä viikosta alken nimeämispisteitä saa antaa kaikille asukkaille, myös miesasukkaille. Miesten nimeämissuoja on siis päättynyt, kuten myös valehäädettyjen koskemattomuus.

Viikkotehtävän ratkaisu tapahtui torstaina alkuillasta. Terassin seinään oli ilmestynyt aukko, johon asukkaiden piti laukoa pinkkejä palloja. Tiistaina Iran syntymäpäiviä juhlineet Anne, Ira, Irina ja Teija eivät saaneet osallistua, kuten eivät mihinkään viikkotehtävään liittyen tiistaista alkaen. Se, minkälaisen palkinnon asukkaat saavat, riippuu siitä, pääsevätkö asukkaat BB:n asettamiin tulosrajoihin.

Taloon oli tuotu tuhansia sählypalloja, joita asukkaat alkoivat laukoa aukkoon. Kullan saamiseksi asukkaiden olisi lauottava 8888 palloa aukkoon ja hopeaan 4444 palloa. Pronssin tuloksella ei ollut väliä. Lisäksi asukkaat saavat apua suoritukseensa keräämänsä hien perusteella.

Markus oli erityisen ahkerana ja hän taisi olla laukomassa koko 90 minuutin loppusuorituksen ajan. Katsojina loppusuoritusta seuranneet Anne, Ira, Irina ja Teija kritisoivat erityisesti Iidan suoritusta. Irina valitti, ettei Iida suostunut vaihtamaan paikkaa, vaan oli aina laukoessaan parhaalla paikalla. Tästä syntyi Irinan ja Iidan välillä pientä sananvaihtoa. Muut "mammakerholaiset" pitivät Iidaa päällepäsmärinä ja olivat koko viikon vakuutelleet antavansa Iidalle kaksi pistettä nimeämisissä, jos pääsevät nimeämään.

Loppusuoritus sujui nopeasti ja asukkaat epäilivät, oliko BB huijannut heitä ajan kulussa. Todellisuudessa loppusuoritus oli täydet 90 minuuttia. Palloja upposi aukkoon paljon, mutta niitä jäi silti tuhoton määrä talon puolelle. Heti loppusuorituksen jälkeen asukkaat saivatkin kasata pinkit ja vihreät pallot omiin kasoihinsa.

Illalla asukkaat saivat kuulla viikkotehtävän tuloksen. BB tiedotti, että asukkaat saivat lauottua 4410 palloa aukkoon. Lopulta hopeasuoritus varmistui, kun BB lahjoitti virtuaalipalloja asukkaiden keräämästä hiestä niin, että yhdestä grammasta hikeä tuli yksi pallo. Yhteensä asukkaat keräsivät 2416 g hikeä, joten palloja oli yhteensä 6826.

Joukkueiden kapteenit, Tomi ja Tea tulivat hopeakorin kanssa päiväkirjahuoneesta, mutta kovin innostunutta vastaanottoa se ei saanut, jota Tea kovasti ihmetteli. Palkinnoksi asukkaat saivat mm. karkkia, sipsiä, yhdet siiderit kullekin, saunaillan ja yhden biisin. Välittömästi asukkaat alkoivat syödä herkkuja ja sauna oli samalla lämmin. Myös biisi kuunneltiin melkein heti.

Kohtuullisesti onnistuneesta viikkotehtävästä huolimatta BB-talon pinnan alla kupli. Tulevista nimeämisistä johtuen juonittelu kävi tietyissä piireissä kuumana ja muutamista asukkaista puhuttiin selän takana todella pahaan sävyyn.

Neljännen viikkotehtävän tulokset: Hikiviikko

Lauotut pallot: 4410 kpl
Hiki palloiksi muutettuna*: 2416 kpl
Palloja yhteensä: 6826 kpl

* = 1g hikeä = 1 pallo (hikeä oli yhteensä 2416 g)

Tulosrajat:

väh. 8888 palloa = kulta
väh. 4444 palloa = hopea
alle 4444 palloa = pronssi

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.