Viikkotehtävissä orastava voittoputki - nyt jo toinen kulta peräkkäin

Asukkaiden kurssi viikkotehtävissä näyttäisi kääntyneen. Tällä viikolla sairaala-viikkotehtävästä tuli jo toista kertaa putkeen kultaa.

Maanantaina asukkaat jaettiin hoitohenkilökuntaan ja potilaisiin. Viikkotehtävän kannalta oli ratkaisevaa, että johtava lääkäri Tea ja hoitajat Jonna I. ja Johanna pystyvät hoitamaan potilaita mahdollisimman hyvin. Potilaiden oli lisäksi pysyttävä taudinkuvauksensa mukaisissa rooleissa.

Viikkotehtävän alku oli vaikea erityisesti Tea, jolla oli vaikeuksia omaksua roolinsa johtavana lääkärinä. Tiistaiaamuna Tea kiukutteli, kun hän joutui heräämään passaamaan potilaita. Tea tirautteli tiistain aikana muutamat itkut, mutta nainen ryhdistäytyi iltaa kohti ja hän sai johtajamaisen otteen lääkärin rooliinsa.

Hoitohenkilökunta joutui tekemään pitkiä päiviä ja hoitamaan ja palvelemaan potilaita aamusta iltaan. Lisäksi öisin hoitajien oli huolehdittava, että kuuromykkäsokean Iidan vaiva vaihtuu tunnin välein munakellon soidessa. Suurin ongelma tässä oli munakellon toimimattomuus, kun ensimmäinen munakello pysähteli silloin tällöin. Keskiviikkona Big Brother toimitti Iidalle uuden munakellon, joka toimi edeltäjäänsä paremmin.

Lyhyet yöunet olivat hoitohenkilökunnalle varsin rankat, eikä päivälläkään pitkiä taukoja ollut. Henkilökunta sai helpotusta urakkaansa, kun BB-talon uudet miesasukkaat Jarno, Joni ja Petteri parantuivat keskiviikkona hellyydenkipeydestä ja hetkeä myöhemmin heidät kiinnitettiin BB-sairaalan henkilökuntaan lääkintävahtimestareiksi.

Kovin kauaa mieskolmikko ei työstään saanut nauttia, sillä lääkintäseminaarin päätteeksi BB päätti palkita ahkeran henkilökunnan virkistysillalla saunan, porealtaan, musiikin, alkoholin ja pikkupurtavan kera. Keskiviikkoillan ja yön ajan potilaat joutuivat vastaamaan toinen toisistaan ja mm. Iida joutui muiden potilaiden avustuksella huolehtimaan vammojensa vaihdosta. Suurin vaikeus oli "kuurous", jolloin Iida ei kuullut munakellon soimista kuulosuojainten takia.

Virkistysilta oli varsin rempseä, eikä riidoilta vältytty. Tea ja Jonna I. yrittivät saada uusia miesasukkaita puolelleen puhumalla porealtaassa pahaa Iidasta ja Johannasta. Alkuperäisillä naisasukkailla oli kova tarve "rekrytoida" uusia jäseniä juonittelurinkiin. Uudet miehet näyttivät hanakasti tarttuvan syöttiin, mutta kyse taisi enemmänkin olla vain myötäilystä, jottein heille tulisi vastatoimia juonittelijoilta.

Yöllä nähtiin pari "räjähdystä", kun Johanna ensin itki ikäväänsä ja myös ilmeisesti sitä, että hän oli kuullut pahan puhumista. Lopulta Iidan ja Jonin avustuksella hyvin humalainen Johanna saatiin huvittavan hiustenkuivausepisodin jälkeen unten maille. Muutamaa tuntia myöhemmin Johanna raivostui Jonna I:lle hänen pahan puhumisesta, jota ei tosin sillä hetkellä ollut käynnissä, vaan kyse oli väärinkäsityksestä. Joka tapauksessa Jonna I. suuttui Johannalle ja nainen meni paiskomaan sohvatyynyjä olohuoneeseen ja kertoi riidastaan siellä olleille Tealle ja uusille miehille.

Torstaiaamuna henkilökunnalla oli paha krapula, mutta siitä huolimatta henkilökunnan oli palattava töihin. Jonna I. kärsi morkkiksesta ja Johannaa ja Teaa väsytti silminnähden. Lääkintävahtimestareilla ei ollut läheskään niin paha olo. Urhoollisesti potilaat saatiin hoidettua ja viikkotehtäväkin oli jo loppusuoralla.

Viimeinen rutistus oli mysteerisen vihreän liemen juottaminen kaikille potilaille. Tällä ihmelääkkeellä kaikki oudoista sairauksista kärsineet potilaat voisivat parantua. Hoitajien piti syöttää potilaille lusikalla iso kulhollinen lientä ja jokaisen potilaan oli syötävä sitä vähintään yksi pikkukulhollinen. Aikaa oli vain 22 minuuttia, mutta Jonna I. ja Johanna saivat syötettyä kaikki potilaat aikarajan puitteissa. Lääkityksen jälkeen BB ilmoitti viikkotehtävän päättyneen.

Asukkaiden ei tarvinnut kovin pitkää odottaa viikkotehtävän tuloksen julkistusta. Jo reilun tunnin kuluttua päättymisestä asukkaat jännittivät sohvalla. Sohvaryhmällä asukkaat räjähtivät huutoon, kun BB kuulutti asukkaiden voittaneen kultaisen palkinnon. Välittömästi asukkaat löysivät varastohuoneesta muutaman korillisen erilaisia herkkuja sekä sauna-, musiikki- ja bilelahjakortin.

Vaativan viikkotehtävän päätteeksi asukkaat olivat onnellisia, ettei heidän raadantansa ollut turhaa. Esimerkiksi Johanna oli pelännyt, että oliko hän tehnyt virheitä tai jättänyt jotain tekemättä ja viikkotehtävä ei onnistuisi. Varmasti arvostelun suhteen on menty aivan rajoilla, sillä tässä palkinnossa oli viime viikon kultaa vähemmän musiikkilahjakortteja ja bilelahjakorttiin ei oltu merkitty runsasta alkoholi- ja musiikkitarjontaa.

Iltaa jatkettiin kuitenkin odottavissa tunnelmissa, sillä pinnan alla kyti viikkotehtävän loppupuolella pintaan nousseet erimielisyydet.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.