Viime kautta lyhyempi kausi tulossa?

Big Brotherin odotukseen liittyy aina salaisuuksia, joista osaa ei paljasteta ennen kauden alkua. Yksi tällaisista on kauden pituus, joka joskus saatetaan pitää salaisuutena jopa pitkään kauden alettua. Jotain viitteitä kahdeksannen kauden pituudesta on kuitenkin jo tiedossa.

Suomen Big Brother on ollut pituudeltaan noin sata päivää, useimmiten hieman alle. Tämän vuoden 24/7-palvelun myynnin alettua, Suomen BB:n Facebook-sivuilla mainostetaan netin 24/7:n maksavan vain 0,35 €/päivä. Kun 24/7:n ennakkohinta 34 € jaetaan 0,35:llä, saadaan tulokseksi pyöristettynä 97,143 päivää, joka viittaisi siihen, että kausi on pituudeltaan 97 tai 98 päivää.

BB:n aloituspäivä on tänä vuonna maanantaina 27. elokuuta. Kun tästä lasketaan 97 päivää eteenpäin (13 viikkoa ja 6 päivää), olisi finaali tämän mukaan lauantaina 1. joulukuuta. Jos BB-kausi kestäisi 98 päivää (tasan 14 viikkoa), finaali olisi sunnuntaina 2. joulukuuta.

Näistä skenaarioista 98-päiväinen kausi kuulostaisi järkevimmältä, sillä finaali on kaudesta 2007 lähtien pidetty aina sunnuntaina ja sunnuntaisin tulee myös suora Talk Show. Mitään varmaa tietoa kauden pituudesta ei ole, eikä tuotanto ole sitä virallisesti vahvistanut. Käytössä on vain tämä tuotannon laskutoimitus ja mikäli ne pitävät paikkansa, päädyttäisiin 97- tai 98-päiväiseen kauteen.

Vaikuttaisi siis siltä, että kahdeksas kausi tulee olemaan hieman lyhyempi kuin seitsemäs kausi, joka oli ennätyspitkä 104-päiväisenä. Seitsemättä kautta kritisoitiin mm. sillä, että siitä tehtiin liian pitkä. Elokuun lopussa alkanut kausi päättyi vasta 11. joulukuuta. Ennen viime kautta kaudet ovat olleet 97-päiväisiä kausia 2005 ja 2006 lukuun ottamatta, jotka olivat 96-päiväisiä.

Katsomon BB 24/7 tuli myyntiin, kaapeli on jo myynnissä (15.8.2012)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.