BB-talossa on vielä yksi paikka vapaana - haku on käynnissä

Big Brother -taloon on vielä mahdollisuus päästä. BB-talossa on vielä yksi paikka vapaana, johon haku yllättäen käynnistyi tiistaina. Yhdellä henkilöllä on mahdollisuus lunastaa ns. villi kortti itselleen.

Asukashaku Suomen kymmenenteen Big Brotheriin järjestettiin keväällä maalis-huhtikuussa. Tuotannon mukaan hakijoita on testattu kevään ja alkukesän aikana. Yksi paikka BB-taloon on kuitenkin vielä vapaana ja se laitettiin hakuun nyt tiistaina.

Halukkaat voivat vielä hakea BB-taloon reilun kuukauden ajan, sillä tämä viimeisin hakuaika päättyy 8. elokuuta. Tuotanto ei kuitenkaan haun perusteella suoraan valitse uutta asukasta, vaan ns. villin kortin valintaan osallistuvat Big Brotherin nettisivujen mukaan katsojat.

Prosessi etenee niin, että ensin pitää täyttää hakulomake Big Brotherin nettisivuilla. Hakijoiden joukosta Yhteisö saa äänestää tulevan BB-asukkaan. Hakijat saavat BB-nettisivujen mukaan kuuden viikon ajan erilaisia tehtäviä, joilla he voivat vaikuttaa Yhteisön mielipiteeseen. Sisältöä tuottamalla hakijalla on mahdollisuus vaikuttaa Yhteisöön. Lopulta Yhteisö äänestää ja eniten ääniä saanut hakija tulee valituksi BB-taloon.

Tosin eniten äänestetyn valinta ei ole automaatio, koska äänestyksen jälkeen tuotanto testaa äänestyksen voittajan, täyttääkö hän BB-asukkaan kriteerit. Mikäli näin ei ole, tuotanto haastattelee äänestyksessä toiseksi tulleen. Näin mennään niin kauan, kunnes kriteerit täyttävä henkilö löytyy. Hakuvaiheessa ainoa vaatimus on, että hakija on 18 vuotta täyttänyt henkilö.

Big Brotherin nettisivuilla ei ole tarkemmin kerrottu, mitä Yhteisöllä tarkoitetaan ja miten ehdokkaiden esittely ja äänestys käytännössä toteutetaan. Asukashaussa on käytetty jo muutamana viime vuonna netissä olevaa casting-ohjelmaa, mutta on epäselvää, käytetäänkö tätä tässä haussa muussa kuin hakulomakkeen täytössä.

Tulevan syksyn Big Brotherissa on voittopottia nostettu 100 000 euroon. Pääohjaaja Kim Sainio hehkuttaa BB:n nettisivuilla, että Big Brother palaa vahvempana kuin koskaan juuri korkeamman palkintopotin vuoksi. Sainion mukaan voittopotti on motivoinut ihmisiä hakemaan BB-taloon.

Kymmenes Big Brother syksyllä Subilla.

Lue lisää:
Asukashaku 2014
BB-talossa vielä yksi paikka vapaana – sinä päätät villin kortin!

Artikkelia päivitetty 02.07.2014 kello 01:58: Tarkennettu hakuprosessin kulkua ja kerrottu sen auki olevista kohdista, joista tuotanto ei ole vielä kertonut.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.