Big Brother 2014 päättyy tänään Finaaliin!

Kymmenes Suomen Big Brother saa huipennuksensa tänä iltana. BB-talossa on kahdeksan asukasta, joista yksi voittaa illan päätteeksi 100 000 euroa.

Finaaliviikko, tämän kauden 12. viikko, selvittää Suomen Big Brotherin kymmenennen voittajan. Viime sunnuntaina selvisivät tämän vuoden BB-Finalistit, jotka ovat Andte, Anna, Jenna, Jonathan, Joonas, Jussi K., Pertti ja Tuija. Vain yksi heistä voi voittaa Big Brotherin pääpalkinnon.

Elokuussa BB-taloon muutti 17 asukasta ja matkan varrella taloon tuli kesken kauden neljä asukasta lisää. Ennen Finaalia BB-talosta häädettiin 12 asukasta ja yksi asukas poistettiin. Kauden aikana talosta häädettiin toisesta viikosta lähtien yksi asukas kerrallaan, kunnes viimeisessä häätöäänestyksessä 11. viikolla peräti kolme asukasta häädettiin.

Tämän johdosta tänä vuonna Finaalissa nähdään ennätysmäärä asukkaita, peräti kahdeksan. Aiempi ennätys Finaaleissa on ollut viisi asukasta vuonna 2011, 2012 ja 2013 (Julkkis-BB). Finaaliviikolle on päässyt parhaimmillaan kuusi asukasta vuonna 2010, mutta tuolloin kesken Finaaliviikon talosta häädettiin kaksi asukasta ja Finaalissa oli neljä asukasta.

Finaalilähetys on tänä vuonna 2,5-tuntinen, jotta aikaa Finaalin runsaan asukasmäärän häätämiseen ja voittajan selvittämiseen on riittävästi. Voittajaäänestys on tänä vuonna käynnissä koko Finaalin ajan niin kauan, kunnes voittaja on selvillä. Sub kertoo BB-nettisivuilla, että asukkaita häädetään BB-talosta yksitellen siten, että ensin häädetään kahdeksanneksi sijoittunut, sitten seitsemänneksi sijoittunut ja niin edelleen.

Äänestystä ei tänä vuonna lukita edellisvuosien tapaan, vaan äänestys jatkuu välittömästi, kun on selvillä, kuka on saanut vähiten ääniä ja hänet häädetään talosta. Aina ennen häätöä lähetyksessä käynnistyy äänestyslaskuri, mikä ilmoittaa, kuinka kauan on aikaa seuraavaan häätöön. Ajan ollessa nollassa äänestysjärjestelmä ilmoittaa, kuka on saanut vähiten ääniä. Ääniä ei nollata missään vaiheessa äänestystä. Äänestys päättyy, kun BB-talossa on jäljellä enää kaksi asukasta.

Suora Finaalilähetys nähdään siis Subilla tänään kello 21 alkaen. Finaalin tunnelmiin voi virittäytyä jo Subilla kello 19.05, jolloin BB Extrassa käynnistyvät Finaalin "etkot". Viimeisen päivän tapahtumia seurataan tietenkin suorana myös 24/7-palveluissa ja virallisilla BB-nettisivuilla.

Sivustollamme uutisoimme päivän aikana tuttuun tapaan ja raportoimme myös Finaalipäivän käänteistä. Illalla meillä on myös suoran Finaalilähetyksen seuranta, jossa selviää, kuka on tämän vuoden BB-voittaja. Viikonlopun aikana sivustollamme vielä jälkianalysointia ja ruoditaan myös BB-voittaja.

Finaalin jälkeen Big Brother järjestää perinteiset Finaalibileet, jotka tänä vuonna järjestetään ravintola Ugglassa suoran Finaalilähetyksen jälkeen. Jo ennen Finaalia Ugglassa järjestetään "etkot" ja myös itse Finaalin voi seurata ravintolasta. Finaalibileisiin saapuvat kaikki Finalistit ja talosta aiemmin häädetyt asukkaat.

Tänä iltana selviää, kuka on 83 päivän jälkeen Suomen kymmenes Big Brother -voittaja. Voittaja on selvillä tänään kello 23:n jälkeen. Voittajaäänestys jatkuu Finaalilähetyksen loppuhetkille saakka.

BB Extra tänään Subilla kello 19:05 - 19:30
Big Brother 2014 Finaali tänään Subilla kello 21:00 - 23:30

Voittajaäänestyksen äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Lue myös:
Big Brotherin voittajaäänestys on käynnissä
Viikko 12: Voittajaäänestys
Big Brother 2014: Kauden plussat
Big Brother 2014: Kauden miinukset
Viikko 12: Finalistianalyysi
Andte ennakkosuosikkina Finaaliin - saamelaisuudesta vetoapua?
Kolumni: Ahdistava viikko Finaalissa

Artikkelia on päivitetty 14.11.2014 kello 15:46: Päivitetty tieto voittajaäänestyksen kulusta tänä vuonna.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.