Seiska: Tuleva asukas paljasti päässeensä BB-taloon?

Big Brotherin ehkä tärkeimmistä elementeistä, asukkaista, ei kerrota etukäteen. Asukkaat julkistetaan vasta sunnuntaina Kickoff-lähetyksessä. Tosin välillä tietoja tihkuu jo ennakkoon ja näin on ilmeisesti käynyt tänä vuonna, kertoo Seiska-lehti.

Seiska-lehti uutisoi perjantaina, että virolaisessa Õhtuleht-iltapäivälehdessä virolainen Arnold on sanonut Anu Saagimin haastattelussa olevansa yksi Suomen Big Brotherin asukkaista. Jos tieto pitää paikkansa, on Arnold mitä todennäköisimmin syyllistynyt sopimusrikkomukseen.

Tulevat asukkaat eivät saa kertoa etukäteen olevansa mukana Big Brotherissa kuin rajoitetulle määrälle ihmisiä. Yleensä tiedon saa kertoa perheelle ja työnantajalle, mutta lehdille tai sosiaalisessa mediassa tästä ei varmasti saa hiiskua sanaakaan. Jos henkilö syyllistyy sopimusrikkomukseen, hänen pääsynsä BB-taloon voidaan estää tuotannon toimesta ja vaihtaa tilalle toinen asukas. Talossa ollessa sopimusrikkomus tietäisi mitä todennäköisimmin talosta poistamista.

Tuotanto ei ole vielä kommentoinut mahdollista sopimusrikkomusta. Seuraamme tilanteen kehittymistä.

Sopimusrikkomuksia on tapahtunut ennenkin

Sopimusrikkomuksista eri tilanteisssa on kokemusta Suomen Big Brotheissa useampaan kertaan. Ennen kauden alkua henkilön pääsy taloon on estynyt ainakin vuonna 2008, kun taloon valittu Florence poistettiin asukaskokoonpanosta ilmeisesti sopimusrikkomuksen vuoksi. Hänen tilalleen nousi pikahälytyksellä Marianne, jonka vuoksi Kickoffin alku hieman viivästyi. Tuona vuonna Kickoffia ei esitetty suorana Subilla, vaan se nähtiin jälkilähetyksenä seuraavana päivänä, mutta viivästys näkyi hieman 24/7-palvelun katsojille.

BB-talosta on myös poistettu asukkaita sopimusrikkomuksen vuoksi kauden ollessa jo käydessä. Näin kävi ainakin Akille vuonna 2007 ja Villelle vuonna 2010. Akin kohdalla kyse oli siitä, ettei hän kertonut rikosrekisteristään hakuprosessin aikana ja asia tuli ilmi hänen olleessaan talossa. Ville puolestaan laverteli 24/7-palvelussa asukkaiden tuotannolta saaman päivärahan määrän keskustellessaan muiden asukkaiden kanssa. Tuotanto maksaa asukkaille päivärahaa olostaan talossa joitain satoja euroja per päivä.

Rikeasteikossa sopimusrikkomus on Big Brotherin pahimpia rikkomuksia yhdessä fyysisen koskemattomuuden rikkomisen ja väkivaltaisen käytöksen kanssa. Näiden rikkominen yleensä tietää talosta poistamista.

Lähteet:
Seiska
Õhtuleht

Lue myös:
Testituotanto ohi, viimeiset valmistelut käynnissä

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.