Testituotanto ohi, viimeiset valmistelut käynnissä

Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Enää muutama päivä aikaa ja sitten Big Brother tekee paluun Suomen televisioon. Tuotannossa ovat käynnissä viimeiset, hektiset valmistelut sunnuntaina alkavaa kautta varten. Talo ja tuotanto on testattu, enää puuttuu asukkaat.

Viimeinen viikko ennen kauden käynnistymistä on varmasti hektinen BB-tuotannossa ja henkilökunta tekee pitkää päivää. Yksi tuotannon virstanpylväistä on testituotanto, jossa testataan talon toimintoja, tekniikkaa ja henkilökuntaa varsinaista BB-kautta varten.

Tämän vuoden noin vuorokauden kestänyt testituotanto pidettiin BB-talossa tämän viikon keskiviikkona ja torstaina. Iltapäivälehtien mukaan testituotantoon kutsuttiin 14 henkilöä, joiden joukossa oli mm. iltapäivälehtien toimittajia ja yksi BB-fani, joka voitti paikan testituotannossa Instagram-kilpailun kautta. Testituotannossa mukana olleet kuvailivat oloaan talossa epäuskoiseksi ja he ihmettelivät, miten näin lyhyt aika voi pistää pään ja ajantajun sekaisin.

Testiasukkaat, kun elivät pitkälti samoilla säännöillä kuin varsinaiset asukkaat ilman puhelimiaan ja muita ulkoisia virikkeitä eristyksissä ulkomaailmalta. Ainoa ero oikeisiin BB-asukkaisiin oli se, että he elivät talossa vain noin 24 tuntia, kun pisimpään asukkaat elävät talossa tänä vuonna kymmenen viikkoa. Testiasukkaana BB-talossa ollut Ilta-Sanomien toimittaja Vilma Ruohisto kirjoitti kommentissaan Ilta-Sanomien verkkosivuilla, että heille kerrottiin, että joku häädettäisiin kesken testituotannon. Big Brother kuitenkin vain huijasi testiasukkaita ja häätöä ei tapahtunut, kertoi Ruohisto.

Samalla, kun testituotannossa mukana olleet henkilöt kertoivat kokemuksistaan, saivat mediat julkaista kuvia BB-talosta. Kuvien perusteella BB-talo on aika retrohenkinen ja värikäs. Retrosta kertovat mm. taloon sisustuselementeiksi tuodut vanhat televisiot ja seinäpinnat ja kalusteet ovat varsin värikkäät. Peilejä talossa on aiempaa vähemmän, sillä kuvaukset talossa suoritetaan pelkästään robottikameroilla, joita on yli 50.

BB-talon kantavana teemana on ekologisuus. Talon on suunnitellut arkkitehti Marco Casagrande, joka on ollut tunnettu ekologisesta designistaan. Osa talokuvista levisi jo alkuviikosta Seiskan toimesta ja nyt niitä tuli lisää, mutta siltikään kaikkea ei ole paljastettu. Esimerkiksi päiväkirjahuone on vielä täysi mysteeri. Vain se tiedetään, että pääohjaaja Janne Virtanen totesi pk-huoneen olevan "jännän näköinen" Radio Rockin haastattelussa tiistaina.

Kauden käynnistymisen lähestymisestä kertoo myös se, että BB-logo on ilmestynyt 24/7-palvelun kanaville. Oranssi BB-logo on näkynyt torstaista alkaen Ruutu+:n kahdella ohjatulla 24/7-kanavalla. Tämän vuoden 24/7-palvelu koostuu vain kahdesta ohjatusta kuvavirrasta, erillisiä huonekameroita ei näillä näkymin tule 24/7:aan.

Viimeiset pari vuorokautta ennen H-hetkeä ovat varmasti työntäyteisiä ja viimeisiä viilauksia tehdään. Testituotantokin varmasti toi esille vielä joitain muutostarpeita, mutta enää tässä vaiheessa suuria muutoksia ei voi tehdä. Kohta nähdään, mitä tällä kaudella on luvassa.

Big Brother Suomi Kickoff Nelosella ja Jimillä su 1.9.2019 klo 21.00
Big Brother 24/7-palvelu käynnistyy Ruutu+ palvelussa su 1.9.2019 klo 21.00 (maksullinen)

Katso raportteja, kuvia ja/tai videoita uudesta BB-talosta (voi spoilata, katselu omalla vastuulla):
Ensimmäiset kuvat uudesta BB-talosta julki! (Ilta-Sanomat 29.8.2019)
Kommentti: Vietin vuorokauden asukkaana Big Brother -talossa ja tajusin, mikä tosi-tv:ssä hajottaa pään (Ilta-Sanomat 29.8.2019)
IL vietti vuorokauden kauppakeskus Rediin rakennetussa BB -talossa (Iltalehti 29.8.2019)


Tulosta   Sähköposti