Taavi voitti nimeämiskilpailun, tanssi Lassen kanssa yön pikkutunneille

Voipunut Taavi saa onnittelut voitostaan Jasmiinalta, Katjalta ja Laura R:ltä nimeämiskilpailun päätyttyä. Kuva: © Nelonen Media.
Voipunut Taavi saa onnittelut voitostaan Jasmiinalta, Katjalta ja Laura R:ltä nimeämiskilpailun päätyttyä. Kuva: © Nelonen Media.

Perjantaina BB-talossa käytiin pitkä nimeämiskilpailu, jonka ratkaisu venyi reilusti seuraavan vuorokauden puolelle. Nimeämiskilpailun voitti Taavi, joka sai vaihtaa yhden asukkaan häätöäänestykseen.

Nimeämiskilpailussa asukkaat tanssivat sokkona kuulokkeista kuuluvan musiikin tahtiin. Pisimpään tanssinut voittaisi nimeämiskilpailun ja hän saisi vaikuttaa nimeämisiin. Voittaja saa vaihtaa yhden asukkaan pois häätöäänestyksestä ja vaihtaa hänen tilalleen uuden asukkaan. Tätä ei kerrottu asukkaille ennen kilpailun alkua.

Kilpailu käynnistyi BB-talon olohuoneessa perjantaina n. kello 16.46, jolloin asukkaat laittoivat silmät peittävän maskin ja kuulokkeet päähänsä. Tanssin ensimmäisenä luovutti Anssi, joka reilun kahden tunnin tanssimisen jälkeen jätti leikin kesken. Anssi alkoi tehdä itselleen ruokaa samalla katsellen muiden tanssia.

Anssi sai noin puoli tuntia myöhemmin seuraa Samista, jonka kanssa he naureskelivat muiden tanssityyleille. He eivät saaneet häiritä tanssijoita, mutta muuten he saivat elää normaalisti BB-talossa. Anssi kommentoi Samille, ettei hän ollut kiinnostunut kilpailun voitosta, vaan mielummin seurasi muita. Hän sanoi kuunnelleensa itseensä miellyttäviä biisejä ja lopettaneensa sitten.

Seuraavan noin tunnin sisään luovuttivat vielä Sanni, Katja ja Juhani. Jo neljännelle tunnille venynyt tanssikisa alkoi vaatia veroaan ja esimerkiksi veden tarve oli kova. Keittiön vieressä tanssinut Aki nouti sokkona hanasta vettä, jota keskeyttäneet asukkaat katsoivat vierestä naureskellen.

Pekka, Sanni, Sami ja Katja tanssimassa nimeämiskilpailun alkuvaiheessa. Kuva: © Nelonen Media.
Pekka, Sanni, Sami ja Katja tanssimassa nimeämiskilpailun alkuvaiheessa. Kuva: © Nelonen Media.

Myös muut keittiön liepeillä olleet asukkaat noutivat vettä. Tilanne alkoi mennä jo vaaralliseksi, kun Jasmiina rikkoi kaksi lasia lavuaariin, jonka jälkeen Big Brother päätti toimittaa vielä tanssiville vettä muovisissa juomapulloissa. Tehtävän luovuttaneet asukkaat toimivat kuriireina, kuten myös silloin, kun Big Brother käski paristojen vaihdon.

Pekka ja Ville olivat seuraavat luovuttajat hieman noin neljän tunnin kohdalla ja viiden tunnin kohdalla oli Laura L:n vuoro, jonka mukaan Paula Koivuniemen Aikuinen nainen oli keskeytyshetkellä hänelle liikaa. Laura R:n ja Akin luovuttamisen jälkeen nimeämiskilpailua oli suorittamassa enää neljä asukasta.

Tiettävästi kaikki tehtävän luovuttaneet ovat tehneet omaehtoisen päätöksen, eikä Big Brother ole joutunut hylkäämään ketään. Asukkailla oli varaa ottaa yksi varoitus, mutta toisesta varoituksesta tulisi hylkäys. Tanssi ei saanut olla liian passiivista tai vaarallista, eikä tanssiessa saanut laulaa tai keskustella. Luovuttaneet eivät puolestaan saaneet häiritä tanssijoita tai kommunikoida heidän kanssaan.

Neljänneksi viimeisenä tanssijana nimeämiskilpailun luovutti Jasmiina, joka totesi tehtävän olleen aivan hullu. Hän arveli, että voittaja voisi pelastaa itsensä häätöäänestykseltä. Se ei ollut sen arvoista Jasmiinan mielestä, että joutuisi sairaalaan, joten hän luovutti reilun seitsemän tunnin tanssimisen jälkeen.

Katja, Pekka, Juhani, Laura L. ja Sanni olivat hengessä mukana myös luovuttamisensa jälkeen. Kuva. © Nelonen Media.
Katja, Pekka, Juhani, Laura L. ja Sanni olivat hengessä mukana myös luovuttamisensa jälkeen. Kuva. © Nelonen Media.

Tässä vaiheessa vuorokausi oli jo vaihtunut lauantain puolelle. Kilpailua jatkoi vielä kolme asukasta Melody, Lasse ja Taavi. Seuraavana kilpailun jätti kesken Melody, joka valitti suorituksensa jälkeen selkäänsä ja jalkojaan. Enää kaksi kovinta oli jäljellä, joita jäivät seuraamaan Katja, Jasmiina ja  Laura R. Muut asukkaat olivat tässä vaiheessa menneet jo nukkumaan.

Lasse ja Taavi tamppasivat matoillaan vielä tunteja Melodyn jälkeen. Kello oli jo yli puoli neljä aamulla, kun Lasse vihdoin nosti molemmat kätensä ylös ja luovutti. Kello oli tarkalleen 03.32, joka tarkoittaa, että epävirallisesti nimeämiskilpailun kesto oli 10 tuntia 46 minuuttia. Valvoneet naiset menivät halaamaan kakkoseksi tullutta. Lasse sanoi oli täysin loppu.

Hetki tämän jälkeen Big Brother käski myös Taavin lopettamaan. Mies lyyhyistyi päiväkirjahuoneen oven eteen. Kaksikko kertasi, minkälaista musiikkia kaiuttimista kuului ja he epäilivät toistensa olevan mukana musiikkityyleihin perustuen. Tanssijoilta oli mennyt ajantaju ja heille jouduttiin kertomaan, että on yö ja muut ovat nukkumassa. Big Brotherin kuulutuksen myötä muutama asukas heräsi ja tuli onnittelemaan kärkikaksikkoa.

Taavi avasi talossa olleen voittajan kirjekuoren, jossa kerrottiin hänen palkinnostaan, jossa hän saa vaihtaa häätöäänestykseen joutuvan asukkaan. Hänet kutsuttiin tuoreeltaan päiväkirjahuoneeseen, jonka jälkeen Jasmiina arveli, että Taavi on jo tehnyt päätöksensä. Jasmiina olikin oikeassa, sillä BB-nettisivujen mukaan Taavi kertoi päätöksensä tuolloin. Taavi ei saa kertoa valinnastaan muille asukkaille. Kolmas häätöäänestys käynnistyy tänä iltana.

Tanssin kärkikaksikko ja hereillä olleet naiset jäivät vielä puimaan käytyä kilpailua ja Lasse ja Taavi nauttivat vielä yöpalaa ennen nukkumaanmenoa, joka melkein venyi aamun sarastukseen.

Nimeämiskilpailussa sokkotanssitaan, voittajalle mahdollisuus vaikuttaa nimeämisiin (24.9.2021)

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Tehtävänanto
Nimeämiskilpailun biisilista

Artikkelia on päivitetty 25.9.2021 kello 13.01: Vahvistettu tieto, että Taavi on tehnyt päätöksensä, mutta hän ei ole saanut sitä kertoa muille asukkaille.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.