Mia ja Heidi voittivat nimeämiskilpailun - Reeo ja Miikka eivät saaneet osallistua

Ensimmäinen ryhmä suorittamassa viidettä nimeämiskilpailua. Kuva: © Nelonen Media.
Ensimmäinen ryhmä suorittamassa viidettä nimeämiskilpailua. Kuva: © Nelonen Media.

Kauden viidennessä nimeämiskilpailussa rakennettiin pyramideja kahdessa ryhmässä. Kilpailun uutispommi oli se, etteivät Reeo ja Miikka saaneet osallistua siihen.

Torstaina BB-talossa on nähty dramatiikkaa koko rahan edestä. Ensin Karvan luovutti päivällä koko Big Brotherin ja lähti talosta. Nimeämisten jälkeen käydyn nimeämiskilpailuun liittyen saatiin kuulla, että päällikkö Laura oli valinnut kaksi asukasta, jotka eivät saa osallistua kilpailuun.

Lauran päätös vie eiliseen keskiviikkoon, kun hän osti Big Brotherilta vihjeen kauppatehtävää varten. Vihje lauseen ratkaisuun maksoi 250 euroa kauppabudjetista, mutta siinä ei ollut kaikki. Laura joutui lisäksi valitsemaan kaksi asukasta, jotka eivät saa osallistua tämänpäiväiseen nimeämiskilpailuun. Nimeämiskilpailuun eivät saaneet osallistua Reeo ja Miikka.

Reeo, Miikka ja Sofia saivat vihiä päätöksestä jo eilisiltana, kun he juttelivat pihan huvimajassa olevan tontun kanssa. Tonttu vihjasi heille, että Laura on saanut tehdä päätöksen, joka liittyy nimeämisiin ja muutamaan asukkaaseen. Tämän enempää tietoa ei tuolloin herunut, mutta kaikille asukkaille tieto Lauran päätöksestä ja valinnasta kerrottiin tänään.

Reeo ja Miikka jäivät nimeämiskilpailun ulkopuolelle. Kuva: © Nelonen Media.
Reeo ja Miikka jäivät nimeämiskilpailun ulkopuolelle. Kuva: © Nelonen Media.

Tiedon Reeo ja Miikka ottivat vastaan rauhallisesti. Reeo jopa kehui Lauraa hyvästä peliliikkeestä. Hän ihmettelikin jo eilen, että vihje oli niin halpa, mutta nyt koko totuus selvisi. Laura kertoi asukkaille, että hänelle ei kerrottu minkälainen nimeämiskilpailu on tulossa, eikä hän saanut tehdä siihen ryhmäjakoja.

Ryhmäjaot päätti Big Brother. Asukkaat kilpailivat nimeämiskisassa kahdessa ryhmässä tehtäväareenalla. Ensimmäisessä ryhmässä kilpailivat Mia, Aleksi, Sofia, Salla, Nabaz ja Laura ja toisessa ryhmässä Milla, Tuula, Heidi, Merve ja Milena. Kilpailu kisattiin ryhmä kerrallaan ja molempien ryhmien voittajat pääsevät neuvotteluhuoneeseen vaikuttamaan nimeämisiin.

Pyramidi epävakaalle alustalle

Asukkaiden tehtävänä oli kannatella lautaa, jonne koottiin kolmionmuotoisia paloja tavoitteenaan saada pystyyn rakennettu tasasivuinen pyramidi. Paloja sai kantaa laudalle yksi kerrallaan ja, jos paloja tippui lattialle, kaikki pudonneet palat piti viedä takaisin lähtöpaikalle. Ensimmäisenä valmiina takaisin lähtöpaikalla ollut on voittaja.

Ensimmäisessä ryhmässä edettiin pääosin niin, että asukkaat kokosivat laudelle osan palasista ja rakensivat sitten. Nimeämis- ja häätökilpailut eivät näytä olevan Nabazin vahvuuksia, sillä mies sähelsi tänäänkin ja kirosi äänekkäästi. Nabaz sai Big Brotherilta myös sääntörikkomuskuulutuksen koskettuaan käsin lautaan, vaikka sitä sai kannatella vain narun varassa.

Aleksi oli alussa kärkitaistossa, mutta häneltä romahti pyramidi juuri, kun hän oli saamassa sen valmiiksi. Mialla oli myös yksi kaato takanaan, kunnes hän sai pyramidin uudelleen pystyyn. Toisella yrityksellä Mia peruutti Varman näköisesti takaisin lähtöpaikalle pitäen narun kireänä. Päästyään lähtöpaikalle hän ei tiennyt, mitä tehdä, mutta Laura huusi, että hänen on koskettava lilaa pömpeliä.

Mia oli ensimmäisen ryhmän nopein pyramidin kokoaja. Kuva: © Nelonen Media.
Mia oli ensimmäisen ryhmän nopein pyramidin kokoaja. Kuva: © Nelonen Media.

Mia kosketti pömpeliä ja Big Brother ilmoitti kisan päättyneeksi. Tehtäväareenan asukkaiden piti palata takaisin taloon kommunikoimatta muiden asukkaiden kanssa, jotteivät he paljastaisi tehtävää. Kun ensimmäinen ryhmä oli lukittuna makuuhuoneessa, sai toinen ryhmä vasta siirtyä tehtäväareenalle.

Toisessa ryhmässä pyramidia alettiin kokoamaan periaatteella, että palat viedään ensin laudalle ja kootaan vasta sitten. Aluksi toiminta vaikutti ripeämmältä kuin ensimmäisessä ryhmässä, mutta sitten alkoivat ongelmat. Asukas toisensa jälkeen romahdutti pyramidinsä, mm. Heidi ja pian sen jälkeen Milla. Myös Milena oli useasti jo hyvin pitkällä, mutta pyramidi romahti kerta toisensa jälkeen.

Toisella kerralla Heidi sai pyramidinsa uudestaan pystyyn ja varmistettuaan, että se pysyy kasassa, alkoi nainen peruuttaa hyvin hitaasti takaisin lähtöpaikalle. Pyramidin yläosan palat liikkuivat hieman ja tilanne oli todella täpärä, mutta Heidi onnistui koskettamaan lilaa pömpeliä ja kisa oli ohi.

Heidi tarkkana saatuaan pyramidin valmiiksi. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi tarkkana saatuaan pyramidin valmiiksi. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat valittelivat kisan jälkeen, että narun vetäminen kävi käsiin ja muutamille tuli haavoja tai vesikelloja. Naru oli pidettävä tiukalla, jottei lauta tippuisi ja pyramidi romahtaisi.

Mia ja Heidi olivat siis nimeämiskilpailun voittajia ja he pääsevät vaikuttamaan nimeämisiin. Vielä ei ole tietoa, mitä päätöksiä Mia ja Heidi tarkalleen ottaen pääsevät tekemään. Ennen nimeämiskilpailua ainakin Reeo oli varmalla mielellä, että nimeämissuunnitelmat ovat onnistuneet, eikä hän ole huolissaan, mitä jatkossa tulee tapahtumaan.

Häätöäänestykseen joutuneet asukkaat selviävät perjantaina ja asukkaat ovat saaneet tiedon niistä tällä kaudella lauantaina.

Karvan luovutti Big Brotherin! - Hyvästeli asukkaat tunteellisella puheella (6.10.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.