Nimeämiskilpailussa sokkotanssitaan, voittajalle mahdollisuus vaikuttaa nimeämisiin

Akin tyylinäyte ilmakitarasta nimeämiskilpailussa perjantaina. Kuva: © Nelonen Media.
Akin tyylinäyte ilmakitarasta nimeämiskilpailussa perjantaina. Kuva: © Nelonen Media.

Perjantaina BB-talossa järjestettiin kauden toiset nimeämiset. Nimeämisten jälkeen asukkaat saivat osallistua nimeämiskilpailuun, jossa voittajalla on valta vaikuttaa nimeämisten tuloksiin.

Asukkaat herätettiin uuteen aamuun raskaan kauppatehtävän päätyttyä torstaina. Herätys perjantaihin oli kuitenkin nopea palautus BB-arkeen, sillä Big Brother kuulutti heti valojen sytyttyä makuuhuoneeseen nimeämisten alkaneen. Ensimmäisenä nimeämispisteet sai antaa Pekka.

Aamupäivän aikana asukkaat yksi toisensa jälkeen kävivät kertomassa päiväkirjahuoneessa, keille haluavat antaa nimeämispisteensä tällä viikolla. Osalle asukkaista kauden toiset nimeämiset olivat helppo tilanne, mutta esimerkiksi Taavi otti sen aika raskaasti. Mies tirautti muutaman kyyneleen ja Sanni ja Laura L. tulivat piristämään Taavia huomatessaan hänen olleen allapäin.

Muuten päivä sujui rauhallisesti ja asukkaat kaipailivat jo jotain tekemistä. Myöhäisiltapäivänä BB-taloon oli ilmestynyt kuulokkeita ja näön estäviä maskeja. Asukkaat saivat kuulla, että he osallistuvat nimeämiskilpailuun. Kilpailun voittaja saa vaikuttaa tämän viikon nimeämisiin.

Voittaja saa pelastaa yhden häätöäänestykseen joutuneen asukkaan turvaan ja hän joutuu nimeämään jonkun uuden asukkaan tämän tilalle. Asukkaille tätä ei ole kerrottu, he vain tietävät, että voittaja saa vaikuttaa nimeämisiin. Päiväkirjahuoneen oven viereiselle seinälle on kiinnitetty kirjekuori, jossa on teksti "VOITTAJALLE", joka avattaneen, kun voittaja on selvillä.

Voittajan kirjekuori odottaa päiväkirjahuoneen oven vieressä kuvan oikeassa reunassa. Kuva: © Nelonen Media.
Voittajan kirjekuori odottaa päiväkirjahuoneen oven vieressä kuvan oikeassa reunassa. Kuva: © Nelonen Media.

Nimeämiskilpailussa asukkaat tanssivat sokkotanssia. Heidän pitää pukea silmämaski ja kuulokkeet päähänsä ja tanssia kuulokkeista kuuluvan musiikin tahtiin niin pitkään, kun he jaksavat. Viimeisenä tanssiva voittaa nimeämiskilpailun. Tanssi ei saa olla liian ponnetonta tai vaarallista. Tällöin Big Brother voi hylätä asukkaan.

Asukas voi luovuttaa kilpailun milloin tahansa nostamalla molemmat kätensä ylös ja riisumalla kuulokkeet ja maskin. Kilpailun aikana asukkailla on varaa ottaa yksi varoitus, mutta toisesta tulee hylkäys. Big Brother voi kommunikoida asukkaiden kanssa kuulokkeiden tai talon kaiuttimien kautta.

Kilpailun luovuttava tai hylätty asukas saa jatkaa toimintaansa normaalisti, kun hän on poistunut nimeämiskilpailusta. Hän ei saa kuitenkaan häiritä kilpailussa yhä mukana olevia asukkaita, eikä hän saa kommunikoida heidän kanssaan millään tavalla.

Nimeämiskilpailu käynnistyi n. kello 16.45 ja kaikki alkoivat tanssia omalla tyylillään. Osa asukkaista, kuten esimerkiksi Anssi otti varsin rauhallisesti, mutta Sanni näytti joraavan oikein kunnolla. Sannin lisäksi yksi säväyttäjistä oli Aki, jolla oli varsin näyttävä ilmakitarasessio kilpailun alkuvaiheessa.

Kun kaksi tuntia täyttyi, vielä kukaan ei ollut luovuttanut. Vasta hieman ennen kello 19:a nähtiin ensimmäinen luovutus, kun Anssi jätti nimeämiskilpailun kesken. Muut asukkaat jatkavat voiton metsästystä.

Nyt pistetään jalalla koreasti – kilpailun voittajalle valta vaikuttaa nimeämisiin (BB-nettisivut)


Tulosta   Sähköposti