Asukkaat jaettiin kahdelle puolelle taloa - Aita jakaa porukat ylhäisiin ja alhaisiin

Aita jakoi BB-talon kahtia maanantaista lähtien. Kuva: © Nelonen Media.
Aita jakoi BB-talon kahtia maanantaista lähtien. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän vuoden Big Brotherissa käynnistyi uusi vaihe maanantaina, kun asukkaat jaettiin kahteen ryhmään. Samalla taloon ilmestyi aita, joka jakoi talon kirjaimellisesti kahtia ja kahtiajaon aikakausi alkoi.

Viimeiset viisi viikkoa kestänyt päälliköiden valtakausi tuli päätökseen sunnuntaina. Maanantaina alkanutta kahtiajaon aikakautta varten asukkaat oli käsketty tehtäväareenan välitilaan yön ajaksi, jotta BB-taloon pystyttiin tekemään muutostöitä. Talo jaettiin aidalla kahtia niin pihalla kuin sisätiloissa.

Asukkaat olivat viettäneet yön välitilassa. Osa sai nukkua sängyissä, osalla oli pelkkä patja. Päivällä Big Brother antoi asukkaille tehtävän äänestää, ketkä he haluaisivat menevän ylhäisiin ja ketkä alhaisiin. Äänestys suoritettiin samalla tavalla kuin nimeämisssä, mutta tällä kertaa kaksi pistettä annettiin sille kenet haluaa eniten ylhäisiin ja yksi piste sille, kenet haluaa toiseksi eniten ylhäisiin.

Äänestyksen tuloksena ylhäisiin äänestettiin Sofia, Miikka, Heidi, Reeo ja Mia. Osa ylhäisiin äänestetyistä ehti jo innostua, mutta Big Brother pudotti asukkaat takaisin maan pinnalle. Äänestystuloksen jälkeen Big Brother kertoi asukkaille, että oli kiva kuulla asukkaiden mielipide, mutta BB tekee kuitenkin lopulliset päätökset.

Myöhemmin asukkaille paljastettiin todellinen jako, joka oli Big Brotherin käsialaa. Big Brother kuulutti välitilaan, että ylhäisiksi pääsevät Sofia, Miikka, Heidi ja Milena. Asukkaat yllättyivät, kun tilanne oli muuttunut äänestyksestä. Ylhäisten asukkaat saivat heti kerätä tavaransa ja siirtyä takaisin taloon. Muista asukkaista tuli alhaisia ja heidän täytyi odottaa vielä välitilassa.

Heidi ja Miikka siirtyivät ensimmäisinä ylhäisten puolelle. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi ja Miikka siirtyivät ensimmäisinä ylhäisten puolelle. Kuva: © Nelonen Media.

Ylhäisten asukkaat näkivät ensimmäisenä aidalla jaetun pihan ja aita jatkui sisätiloihin jakaen talon kahteen osaan. Ylhäisten puoleksi tuli pihan porealtaan puoleinen osa ja sisältä keittiö, kylpyhuone, vessa, olohuone, neuvotteluhuone ja makuuhuone. Alhaisten tiloiksi jäivät pihan terassin katoksen puoleinen osa ja vaatekaappinurkkaus ja sen edusta.

Ensitöikseen ylhäisten asukkaat saivat tehtäväkseen siirtää omat vaatteensa vaatekaapeista makuuhuoneen hyllyihin. Makuuhuoneen ovi suljettiin tämän jälkeen ja ylhäisten asukkaiden käynti makuuhuoneeseen tapahtuu jatkossa neuvotteluhuoneen kautta.

Kun ylhäiset saivat tavaransa siirrettyä, pääsivät myös alhaiset pois välitilasta talon puolelle. Aluksi asukkaat saivat kuulla ohjeistusta, kuinka käyttäytyä jaetussa talossa. Eri puolilla olevat asukkaat eivät saa koskea toisiinsa ja talossa on teipillä merkityt turva-alueet, joiden kanssa täytyy pitää etäisyyttä, ettei kontaktia tule. Lisäksi päiväkirjahuoneeseen alhaisten pitää mennä merkittyä käytävää pitkin narusta kiinni pitäen.

Alhaisten asukkaiden palattua taloon, he eivät normaalisti saa ottaa toiselta puolelta mitään hyödykkeitä vastaan. Jaon alkaessa alhaiset saivat 15 minuuttia aikaa pyytää tarvitsemiaan tavaroita toiselta puolelta ylhäisiltä elintarvikkeita lukuun ottamatta.

Kahtiajaon ensihetket olivat rauhalliset. Asukkaat spekuloivat, miksi jako meni näin. Heidi ja Miikka pohtivat, että asukkaat olivat jaettu "sattumalta" niin, että alkukaudella muodostuneiden liittoumien asukkaat on pistetty sekaisin. Asukkaat pohtivat jo tulevia nimeämisiä tietämättä sitä, mitä Big Brother on tarkalleen ottaen kahtiajaon aikakaudelle suunnitellut ja miten se vaikuttaa nimeämisiin. Toistaiseksi tätä ei tiedä kukaan muu kuin Big Brother.

Laura, Mia ja Nabaz makoilemassa alhaisten uudessa nukkumatilassa. Kuva: © Nelonen Media.
Laura, Mia ja Nabaz makoilemassa alhaisten uudessa nukkumatilassa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden eriarvoisuutta alettiin heti tehdä selväksi, sillä alhaiset asukkaat joutuvat tulemaan toimeen pelkillä peruselintarvikkeilla, kun ylhäiset asukkaat pääsivät jo maanantaina kauppareissulle käyttämään 250 euroa. Kauppareissu ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen, sillä Sofia osti tuotteita yli budjetin. Sofia oli koneen käyttäjänä, kun muut seurasivat ostosten tekoa hänen selän takanaan. Rangaistuksena ylhäiset asukkaat joutuivat poistamaan joitakin ostamiaan tuotteita ja heidän piti osata arvioida poistettavien tavaroiden määrä oikeaksi, jotta summa täsmäisi.

Myöhemmin illalla ylhäisille asukkaille toimitettiin heidän ostoksensa ja heidän ostoskassinsa olivat runsaat. Tämä olikin tärkeää, sillä Big Brother oli tyhjentänyt asukkaiden kaapit peruselintarvikkeista ennen kahtiajaon alkua.

Ensimmäinen päivä kahtiajaon aikakaudella ei vielä tarjonnut suurta draamaa, mutta luultavasti jatkossa skismaa ja muuta vääntöä on tiedossa, kunhan tehtävät saadaan käyntiin.

Kahtiajaon aikakausi alkaa maanantaina - Asukkaat passitettiin yöksi välitilaan (31.10.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.