Ensimmäiset pulmat olivat vaikeita - Nimeämiskilpailu etenee tasaisesti

Reeo tuulettaa lukosta saamaansa kuution palaa. Kuva: © Nelonen Media.
Reeo tuulettaa lukosta saamaansa kuution palaa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat ovat suorittaneet nimeämiskilpailua eilisestä lähtien, jossa talon eri puolet kilpailevat toisiaan vastaan. Pulmatehtävän alku oli vaikea ja tehtävä eteni ensin hitaasti.

Nimeämiskilpailu alkoi palapelillä, jota ratkottiin tiistaihin iltamyöhään. Värikkäässä palapelissä oli numeroita, joista piti poimia oikea koodi, jotta asukkaat saavat ensimmäisen lukon auki. Lukko piti saada auki, jotta he saavat rakentamaansa kuutioon yhden puuttuvista paloista.

Ensimmäisenä koodin löysivät ylhäiset, jotka saivat tehdä nimeämiskilpailua neuvotteluhuoneen lämmössä. He saivat ratkaistua palapelin hieman ennen iltayhtätoista, kun he kokeilivat palapelistä löytyneitä koodeja, joita he olivat kirjoittaneet liitutaululle.

Alhaiset pakersivat pihan kylmyydessä, joka oli kangistanut muutamia pahastikin. Palapeliä yrittivät ratkaista Reeo, Mia ja Laura, mutta Salla ei omien sanojensa mukaan osannut auttaa tässä pulmassa. Puoli kahden maissa yöllä Reeo löysi myös alhaisille ratkaisun ja myös he pääsivät siirtymään toiseen pulmaan, jota ylhäiset olivat jo tehneet reilut pari tuntia.

Asukkaiden on ratkaistava pulmat numerojärjestyksessä ja ennen nukkumaanmenoa molemmat puolet taloa olivat pulmassa numero kaksi. Toisessa pulmassa asukkaiden on löydettävä yhdeksänsanainen lause annetuista merkeistä. Aluksi oli varmaa, että lause päättyy huutomerkkiin, mutta muuten heidän oli pääteltävä lauseen sisältö.

Aamu käynnistyi puhelinsoitolla punaiseen puhelimeen, jossa Big Brother kysyi ylhäisiltä, antavatko he armoa alhaisille. Puhelimessa ollut Milena kieltäytyi tästä. Alhaiset eivät tästä ilahtuneet, mutta tunnin päästä tuli uusi puhelu, johon vastasi Miikka. Tällä kertaa Miikka päätti antaa alhaisille armoa mm. hernekeiton muodossa. Ylhäiset joutuivat pitämään lisäksi tunnin taukoa nimeämiskilpailusta.

Miikka miettii sanatehtävän lausetta. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka miettii sanatehtävän lausetta. Kuva: © Nelonen Media.

Pulman ratkaisu junnasi molemmilla puolilla taloa paikallaan, eikä alhaisetkaan olleet saaneet varsinaista etua ylhäisten tauoista. Big Brother päätti auttaa asukkaita antamalla vihjeitä. Koska ylhäiset olivat olleet parempia ensimmäisessä pulmassa, he saivat vihjeet tuntia aiemmin kuin alhaiset. Big Brother antoi asukkaille sanat "pruutaten", "pakenee" ja "pistäkää" ja lisäksi asukkaille kerrottiin, että kolme sanaa alkaa S-kirjaimella.

Asukkaiden ainoa onglma ei ollut pulman ratkaisu, vaan alhaisten Laura ja ylhäisten Heidi tunsivat olonsa kipeäksi. Laura ja Heidi saivatkin luvan levätä ja molemmilla puolilla oli hetken aikaa vajausta tehtävän tekemisessä. Muutenkin talossa vallitsi varsin voimaton tunnelma ja energioissa oli vajausta lähes jokaisella.

Alhaiset asukkaat olivat aktiivisempia ja iltapäivän aikana he saivat myös Lauran mukaan tekemään tehtävää. He kokeilivat alkuillasta erilaisia vaihtoehtoja ja kolmannella yrittämällä Reeo lähti kokeilemaan yhtä yhdistelmää. Hän sai toisen lukon auki ja tuuletteli sitä muille ulos tullessaan. Alhaiset saivat siirtyä kolmannen pulman pariin.

Samaan aikaan ylhäiset tuskailivat kakkospulman kanssa. Miikkaa harmitti, että hän oli tuntitolkulla tuijottanut lausetta, mutta mitään ei keksinyt. Samalla hän pohti, kuinka alhaiset kuitenkin yrittivät ja heillä tuntui olevan hyvin flegmaattista ja yritystä puuttui.

Lopulta pulma alkoi ratkeamaan, kun Heidi hahmotteli ratkaisua vanhan "kuka pierua pidättää" -sanonnan pohjalle. Heiltä puuttui muutama sana, kunnes keksivät, että lause on "Jos pierua pidättää se pakenee suusta pistäkää siis pruutaten!"

Viimeisenä ratkesi Miikan toimesta suusta-sana. Milena oli ehtinyt jo ennen lauseen ratkeamista laskemaan koodin ja avaamaan lukon, vaikka Miikka olisi itse avata lukon. Hän ei huomannut, että Milena ehti arvata koodin ennen lauseen valmistumista.

Kolmantena pulmana asukkaat alkoivat ratkoa elokuvien nimiä, joista oli suurin osa kirjaimista peitettyjä. Ratkaistavana oli viisi ulkomaista elokuvan nimeä ja ne kaikki piti olla suomen kielisiä nimiä. Alhaisilla oli vajaan tunnin etumatka ylhäisiin nähden. Alhaiset ratkaisivat elokuvapulman nopeasti ja he saivat taululle neljän elokuvan nimet.

Alhaiset asukkaat pohtimassa kolmannen pulman elokuvia. Kuva: © Nelonen Media.
Alhaiset asukkaat pohtimassa kolmannen pulman elokuvia. Kuva: © Nelonen Media.

Näillä tiedoilla Reeo lähti avaamaan lukkoa ja hän onnistui saamaan kolmannen lukon auki. Alhaiset juhlivat kolmatta palasta ja pian Big Brother toimitti heille neljännen pulman ratkaistavaksi. Neljännessä pulmassa vastataan kysymyksiin, jotka koskevat kuluvaa BB-kautta ja vastaukset ovat numeroita, joiden summa on lukon koodi.

Ylhäiset pääsivät elokuvapulmaan siis hieman myöhemmin ja alkupähkäilyn jälkeen hekin alkoivat löytää oikeiden elokuvien nimiä. Ratkaisun avaimena oli se, että he keksivät, että jokaisen elokuvan nimessä on numero ja ne yhdessä muodostavat lukon koodin. Loppujen lopuksi alhaisten ja ylhäisten välillä ei juuri ollut eroja, kun he alkoivat ratkomaan neljättä pulmaa.

Nimeämiskilpailu jatkuu illan pimentyessä BB-talossa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.