Ilmansuunnat haltuun ja kirjainten etsintää - BB-talossa aiotaan kävellä läpi yön

Karvan ja Milla löytävät yhden kirjaimen UV-valon avulla. Kuva: © Nelonen Media.
Karvan ja Milla löytävät yhden kirjaimen UV-valon avulla. Kuva: © Nelonen Media.

Viidennessä kauppatehtävässä asukkaiden suuntavaistot ja kompassin tunteminen nousevat arvoonsa. Jos asukkaat onnistuvat kauppatehtävässä, heitä odottaa iso kauppabudjetti tai epäonnistuessaan hyvin pieni.

Tiistaina asukkaat alkoivat suorittaa uutta kauppatehtävää. Ensin päällikön pestinsä uudistanut Laura sai jakaa yhdessä Petra Ollin kanssa asukkaat kolmeen ryhmään. Kaikki asukkaat osallistuvat tehtävään, mutta Heidi saa suorittaa kuntonsa mukaan, sillä hän kärsi migreenistä tänään.

Tällä viikolla kauppatehtävässä on pelissä 560 euroa. Asukkaiden tehtävänä on kävellä BB-talon pihalla tarvittava kierrosmäärä ja sen jälkeen löytää kompassilla oikea suunta. Big Brother antaa asukkaille vihjeen ilmansuunnan perusteella.

Pihalla kävellään ryhmissä, joihin asukkaat on jaettu ja kävelyn jälkeen alkaa aarteenetsintä annetusta ilmansuunnasta. Aarre, mitä etsitään, ovat kirjaimet, joista löytyy kahdeksan sanaa, jotka muodostavat vihjeen. Etsittävänä on siis kahdeksan rastia, joka tarkoittaa, että kaksi ryhmää kävelee siis pihalla kolme kertaa ja yksi ryhmä kaksi kertaa.

Jokaisen kävelyn jälkeen on löydettävä koodi ja se on kirjattava liitutaululle. Kun kaikki kirjaimet on löydetty, saa seuraava ryhmä mennä kävelemään. Koodi on 4-6 kirjainta pitkä ja Big Brother ilmoittaa, kun kaikki kirjaimet on löydetty.

Mikäli kaikki kahdeksan rastia suoritetaan onnistuneesti, asukkaat saavat täyden kauppabudjetin 560 euroa. Asukkaiden epäonnistuessa, tämän viikon kauppabudjetti on vain 20 euroa.

Viidennen kauppatehtävän ryhmäjako:

Ryhmä 1 (kolme osuutta): Reeo, Aleksi, Laura ja Milla.
Ryhmä 2 (kolme osuutta): Sofia, Karvan, Tuula, Salla ja Merve
Ryhmä 3 (kaksi osuutta): Nabaz, Miia, Miikka, Milena ja Heidi.

Ensimmäinen ryhmä käveli pihalla 170 kierrosta, osin juosten ja hölkäten. Saamansa vihjeen perusteella heidän piti etsiä pohjoisesta, joka BB-talossa tarkoitti kylpyhuonetta. Löydettävät kirjaimet oli kirjoitettu kylpyhuoneeseen UV-kynällä, joten kirjaimet näkyivät vain UV-valolla.

Ensimmäinen suunnistusryhmä aloitti kävelyn päivällä. Kuva: © Nelonen Media.
Ensimmäinen suunnistusryhmä aloitti kävelyn päivällä. Kuva: © Nelonen Media.

Etsintä ei vaikuttanut helpolta, sillä asukkaat eivät heti tajunneet, millaisia kirjaimia heidän piti etsiä ja, mikä oli tarkka alue. Big Brotherin vihjeiden avulla asukkaat saivat rajattua aluetta ja kirjaimia alkoi löytyä. Ensin löytyi kaksi, mutta kahta viimeistä etsittiin pidempään. Ongelmia aiheutti myös huonosti näyttävät UV-valot, joiden paristot hiipuivat nopeasti.

Lopulta ensimmäinen ryhmä sai omat kirjaimensa löydettyä. He saivat kirjaimet, joista muodostui sana "olen". Nyt myös toinen ryhmä pääsi suorittamaan tehtävää.

Toisella ryhmällä oli hieman lyhyempi matka käveltävänään, 142 kierrosta. Heidän etsintänsä alkoi paljon nopeammin tuottaa tulosta, sillä he löysivät pikavauhtia kolme kirjainta, mutta seuraavan kirjaimen löytäminen olikin jo enemmän aikaa vievää.

Etsinnän loppuvaiheessa myös toinen ryhmä sai apua Big Brotherilta, kun he olivat etsimässä BB-talon lounaiskulmassa, eli terassin katoksen kuntoilunurkkauksessa. Viimeisen kirjaimen T löysi Salla terassin lasituksesta. Muut löydetyt kirjaimet olivat V, N, A, I ja I.

Kolmas ryhmä lähti suurella tarmolla juoksuaskelein omalle osuudelleen. Matkan edetessä vauhti tasoittui, sillä heillä oli kuljettavanaan peräti 195 kierrosta. Kolmas ryhmä sai kävelyn suoritettua, kun kauppatehtävä keskeytyi hetkeksi, Petran jättäessä jäähyväiset asukkaille poistuessaan BB-talosta.

Pitkäksi aikaa Petraa ei jääty muistelemaan, vaan nopeasti kolmas ryhmä alkoi UV-valoillaan etsimään tällä kertaa talon olohuoneesta oikeita kirjaimia. Etsintä ei taaskaan ollut helppoa ja se muuttui jopa hervottomaksi, kun väsyneet asukkaat räkättivät toisilleen ja etenkin muiden ryhmien asukkaat, jotka toimivat vain katsojina. Suurimmat naurut aiheutti Nabaz, jolla oli omat hevosenleikkinsä Miikan kanssa.

Asukkaat luulivat jo löytäneensä I-kirjaimen olohuoneen matosta, mutta Big Brother kertoi päiväkirjahuoneesta, ettei se ollut oikea kirjain. Niinpä etsintää jatkettiin jonkin aikaa, kunnes kaikki kirjaimet oli löydetty. Kolmas ryhmä löysi kirjaimet NSKPE.

Asukkaiden löytämät kirjaimet tiistaina. Mia iloitsee etualalla. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaiden löytämät kirjaimet tiistaina. Mia iloitsee etualalla. Kuva: © Nelonen Media.

Heti kolmannen ryhmän löydettyä kirjaimensa, siirtyi jälleen ensimmäinen ryhmä suorittamaan toista osuuttaan. Näyttää siltä, että asukkaat ovat valmiit kävelemään vaikka läpi yön, jotta kauppatehtävä saadaan suoritetuksi. Ilmeisesti Petran sanat lähtöpuheessaan tehtävän nopeuttamiseksi menivät perille asukkaille.

Viidennen kauppatehtävän tilanne 4.10.2022:

1. ryhmän 1. osuus
Matka: 170 kierrosta
1. ryhmä aloitti klo 13.17
2. ryhmä lopetti klo 14.36
Aikaa kului: 1.19
Kierrosaika ka. 27,9 s.

2. ryhmän 1. osuus
Matka: 142 kierrosta
2. ryhmä aloitti klo 16.23
2. ryhmä lopetti klo 17.39
Aikaa kului: 1.16
Kierrosaika ka. 32,1 s.

3. ryhmän 1. osuus
Matka: 195 kierrosta
3. ryhmä aloitti klo 19.00
2. ryhmä lopetti klo 20.38
Aikaa kului: 1.38
Kierrosaika ka. 30,2 s.

Petra Olli on poistunut BB-talosta - Vierailu päättyi tiistai-iltana (4.10.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.