Päällikkö Heidi joutui taas tekemään päätöksen - Valitsi itselleen edun, muut saivat vahingon

Heidi tekemässä valintaa kahden oven edessä. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi tekemässä valintaa kahden oven edessä. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon päällikkö Heidi pääsi lauantaina tekemään jälleen päätöksen. Kiperässä paikassa Heidi päätti valita itselleen edun ja muille asukkaille vahingon.

Lauantaina asukkaat saivat kuulla, ketkä asukkaista ovat häätöäänestyksessä. Tieto Lauran, Mian, Millan ja Sallan häätöuhan alla olemisesta ei aiheuttanut dramatiikkaa, eikä myöskään se, että Merve kertoi pelastaneensa itsensä häätöäänestykseltä.

Keskustelulta ei toki vältytty, sillä asukkaat saivat puhua nimeämisistä ensimmäisen kerran maanantain jälkeen. Laura ja Merve kritisoivat Sallaa ja Millaa, joilta he uskoivat saaneensa nimeämispisteitä, vaikka he olivat jossain vaiheessa puhuneet, että voisivat yhdessä nimetä Reeoa. Toisaalta taas Salla ja Milla syyttivät uhriutumisesta, kun "kaikilta" oli tullut nimeämispisteitä.

Muuten lauantai BB-talossa oli tapahtumaköyhä ennen kuin illalla alkoi tapahtua. Päällikkönä tällä viikolla toimiva Heidi sai olla päätösten suhteen rauhassa alkuviikon. Vasta eilen päällikkö joutui tekemään päätöksiä, kun hän joutui valitsemaan asukkaita, keiden bileet eivät jatku.

Vihreän huoneen valinnut Heidi otti edun itselleen. Kuva: © Nelonen Media.
Vihreän huoneen valinnut Heidi otti edun itselleen. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantai-iltana Heidi kävi päiväkirjahuoneessa, josta hänet ohjattiin takaovesta ulos käytävälle, jossa oli vastapuolella kaksi ovea. Toinen ovi oli valaistu punaiseksi ja toinen vihreäksi. Big Brother kuulutti Heidille, että hänen on valittava toinen ovi, jossa vihreän oven takana on hänelle etua ja muille vahinkoa ja punaisen oven takana päin vastoin.

Sen pidempää miettimättä Heidi valitsi vihreän oven ja hän astui sisään huoneeseen. Vihreäksi valaistussa huoneessa oli viesti korokkeen päällä ja lattialla mm. makuupusseja. Heidi luki viestistä, että hänen etunsa on saada viesti läheiseltä ja muut asukkaat joutuvat vahinkona nukkumaan yön ulkona. Jos Heidi olisi valinnut punaisen oven, osat olisivat olleet toisin päin.

Luettuaan viestin, Heidin piti siirtää makuupussit ja muut yöpymistarvikkeet varastohuoneeseen. Tämän jälkeen Heidi palasi muiden asukkaiden luo varastohuoneen kautta. Heidi kertoi uutiset omasta edustaan ja muiden vahingosta. Asukkaat ottivat tiedon hyvin vastaan, eikä yö ulkona haitannut ketään muuta kuin Sofiaa. Edellisen kerran, kun asukkaat yöpyivät ulkona häkkitehtävässä, Sofia luovutti kesken kauppatehtävän.

Heidin päätös ei miellyttänytkään kaikkia

Asukkaat siirtyvät pihalle Big Brotherin ilmoituksesta. Odotellessaan illan jatkoa, puhetta Heidin päätöksestä riitti. Vaikka näennäisesti näytti, että kaikki ottivat päätöksen rauhallisesti, ei se ollut kaikkien mieleen. Merve syytti Heidiä itsekkääksi, koska hänen mukaansa olisi pitänyt ajatella muitakin. Milena olisi myös ajatellut joukkueen etua oman edun edelle ja korosti omaa joukkuepelitaustaansa.

Suuri osa asukkaista oli kuitenkin Heidin päätöksen takana ja jopa iloinen Heidin puolesta. Esimerkiksi Nabazilla nousi tunteet pintaan, koska hän olisi voinut saada viestin vaikkapa siskoltaan. Nabaz oli kuitenkin aidosti iloissaan. Milla ja Salla olivat puolestaan huolissaan, että Heidi saa lokaa niskaansa päätöksensä johdosta ja he jopa jännittivät ilmaista mielipiteensä keskusteltuaan Milenan kanssa, miten Heidin olisi pitänyt valita.

Heidi keskusteli valinnastaan Reeon kanssa pari tuntia valintansa jälkeen. Hän totesi, että vanha Heidi olisi valinnut hyvää muille, mutta nyt tämä peli on hänen pelinsä. Heidi halusi etua itselleen ja nauttia päällikön roolista täysin rinnoin. Reeo tuki Heidiä ja totesi sanoneen muille, että päätös on hänen omansa, eivätkä muut pysty miettimään, mitä toinen kokee valintatilanteessa.

Heidi kuuli viestin äidiltään talon kaiuttimista. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi kuuli viestin äidiltään talon kaiuttimista. Kuva: © Nelonen Media.

Muut asukkaat olivat vielä sisätiloissa, kun BB-talossa alkoi yllättäen kuulumaan naisen ääni. Heidi tunnisti äänen heti äitinsä ääneksi ja purskahti itkuun. Lyhyessä viestissä äiti välitti terveiset myös Heidin mummilta:

- Ylpeänä täällä katsotaan, kun olet kiltti oma itsesi. Kotona kaikki hyvin, mummikin katsoo ja kannustaa sinua. Luota jatkossakin vain itseesi ja jatka samaan malliin. Tsemppihalit meiltä kaikilta, kuului viesti BB-talon kaiuttimista.

Viestin päätyttyä muut asukkaat tulivat halaamaan onnen kyyneliä itkevää Heidiä. Asukkaat varmistivat, että ääni oli Heidin äidin ja Heidille kerrattiin myös viestin sisältöä. He toivoivat, että Big Brother olisi soittanut viestin vielä uudestaan, mutta se saatiin kuulla vain kerran.

Heidi selitti muille asukkaille jämäkän viestin taustoja, että ala-asteella työskentelevänä hän on hyvä lukemaan. Heidi totesi, että äiti on varmaakin kirjoittanut viestin valmiiksi. Hieman keräiltyään itseään Heidi naurahti ja oli onnellinen kuultuaan äitiään talon kaiuttimista.

Viestin jälkeen asukkaat jäivät odottamaan, milloin heidän yönsä BB-talon pihalla alkaa. Hetken päästä tuli tieto, että asukkaat siirtyvät pihalle iltakymmenen maissa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.