Nelosen webinaari: Big Brotheria ei nähdä syksyllä 2023 - Nelonen monipuolistaa ohjelmistoaan

Big Brother jää tauolle ainakin vuodeksi. Kuva: © Nelonen Media. Kuvankäsittely: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Big Brother jää tauolle ainakin vuodeksi. Kuva: © Nelonen Media. Kuvankäsittely: Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Pääsiäisenä selvisi ikäviä uutisia Suomen Big Brotherin faneille. Netissä olevalla videolla Nelonen Media kertoi sidosryhmilleen, ettei Big Brotheria nähdä Nelosen kanavilla ainakaan syksyllä 2023.

Innokas BB-fani oli kaivanut BB Plazan keskustelupalstalle Nelosen asiakkaille ja sidosryhmille tarkoitetun webinaaritallenteen, joka oli julkisesti netissä katseltavissa Vimeo-videopalvelussa. Videossa Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö Mirko Baas kertoo Nelosen kanavien syksyn 2023 ohjelmistosta.

Ohjelmaesittelyn ohessa Baas teki paljastuksen, että Big Brother ei ole syksyn 2023 ohjelmistossa. Baasin mukaan tämä on suurin ero syksyn 2022 ja 2023 ohjelmistoissa. Hän totesi, että "tuote" (Big Brother), meni hyvin ja se oli, mitä he halusivat.

Big Brotheria ei kuitenkaan nähdä ruudussa tulevana syksynä. Syyksi Baas kertoo, että Nelonen haluaa monipuolistaa ohjelmistoaan syksyllä.

- Me halutaan mahdollisimman tavoittava, monipuolinen ohjelmisto. Big Brotherin hyvä puoli on tietenkin se, että se tulee joka ilta suorana lähetyksenä ja kääntöpuolena on sitten se, että kun on sama ohjelma, sulla on se sama katsoja siellä joka kerta, sanoo Baas Nelosen webinaaritallenteessa.

Webinaaritallenteessa Baas kehui Nelonen Mediaa tavoittavimmaksi TotalTV-mediaksi (televisio+suoratoisto) ja Nelonen haluaa parantaa yhä tavoittavuuttaan katsojien keskuudessa. Baas esitteli webinaarissa vuoden 2022 viikkotavoittavuuslukuja, joissa Nelonen Median TotalTV-tavoittavuus oli 78,5 %, kun se oli MTV:llä 73,8 %.

Nelosen aikakaudella Big Brotherista on nähty joka päivä 1,5 tunnin lähetys noin kolmen kuukauden ajan, joka vie tietysti tilaa muilta ohjelmilta. Televisiossa nähtävien kooste- ja häätölähetysten lisäksi Big Brotherista on perinteisesti tarjottu netissä myös 24/7-palvelu suorana lähetyksenä BB-talosta osana Ruutu+ -palvelua.

Nelonen ei ole julkisesti vielä tiedottanut Big Brotherin kohtalosta tai muusta syksyn 2023 ohjelmistosta. Webinaari oli järjestetty ilmeisesti mainosmyyntiä varten ja syksyn ohjelmistosta tiedotetaan myöhemmin. Todennäköisesti videota ei oltu tarkoitettu julkisuuteen. Viime vuonna syysohjelmisto julkistettiin toukokuussa.

Big Brotheria on nähty Nelonen Median kanavilla vuodesta 2019 lähtien, kun Nelonen palautti BB:n ohjelmistoon viiden vuoden tauon jälkeen.

Artikkelia on päivitetty 10.4.2023 kello 13.37: Nelonen laittoi webinaaritallenteen yksityiseksi, eikä se ole enää julkisesti katseltavissa. Webinaarin videoupotus ja linkit on poistettu artikkelista sekä tekstin aikamuotoja on päivitetty.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.