Kommentti: Ensimmäinen häätölähetys kaaosta ja tunarointia

Tiheätahtisten häätöjen Julkkis-BB-kaudella nähtiin tiistaina ensimmäinen häätö. Nelosen häätölähetys oli sekava sillisalaatti, joka päättyi haastetehtävään, josta tuli armoton floppi.

Julkkiskauden ensimmäinen häätölähetys ei vakuuttanut. Juontajat Anni Hautala ja Tinni Wikström sekä BB-asiantuntija Kim Sainio puhuivat toistensa päälle, puheenvuorot kimpoilivat studion laidalta toiselle hieman hallitsemattomasti, eikä juttujen taso päätä huimannut.

Kim analysoi useaan otteeseen asukkaita, mutta kovin syvälle ei päästy, kun minuutin päästä piti hypätä toiseen aiheeseen. Erityisesti ärsytti jatkuva keskeyttäminen ja kiire oli kova, vaikka lähetyksessä ei studiohöpötyksen lisäksi ollut muuta sisältöä kuin pari taloyhteyttä, päiväkooste ja lukuisat äänestystilanteiden tarkastelut.

Oikeastaan lähes kaikki oli lähetyksessä pielessä. Anni ja Tinni eivät oikein sopineet BB-juontajiksi, mutta onneksi heidän pestinsä on jäämässä vain tämän kevään mittaiseksi, sillä Elina Kottonen on tiettävästi palaamassa juontajaksi jälleen syksyllä.

Taloyhteyksistä ei saatu paljon irti, sillä lähinnä niissä kerrottiin, ketkä olivat kulloinkin turvassa häädöltä. Tämänkin olisi voinut jättää kertomatta. Olisi vain lopussa kerrottu, ketkä kolme ovat viimeisenä putoamisvaarassa. Asukkaille ei olisi pitänyt kertoa heidän suosiostaan ulkomaailmassa.

Liikaa tietoa asukkaille, haastetehtävä epäonnistui

Äänestystilanteen kertominen taloon ei ollut edes pahin formaattia rikkova rike, sillä häätöuhan alla ollut viimeinen kolmikko vietiin vielä studioon ja heidän kanssaan höpöteltiin pitkät tovit ja välillä käytiin vielä mainoskatkollakin asukkaiden ihmetellessä menoa talon ulkopuolella. Äänestystulosten ratkettua häädöstä selvinneet Aleksi Valavuori ja Petra Olli saivat ilmeisesti myös nähdä lopullisen äänestystuloksen, kun häädettyä Kelly Kalonjia haastateltiin studion toisella laidalla.

Farssi alkoi olla täydellinen kaottisuudesta ja formaatin perusasioiden rikkomisesta johtuen, mutta vielä pystyttiin pistämään pahemmaksi. Häätölähetykseen loppuun sijoitettu haastetehtävä epäonnistui lähes täydellisesti. Tuotannon rakentama tehtävälaitteisto hajosi Petran puolella, eikä hän saanut kunnollista mahdollisuutta kilpailla koskemattomuudesta. Sosiaalisessa mediassa asiasta keskusteltiin vilkkaasti ja tilannetta pidettiin Petran kannalta epäreiluna ja hänelle vaadittiin myös koskemattomuutta laitteiston rikkoutumisen vuoksi.

Minkäänlaista reagointia ei tuotannolta nähty ja jopa Aleksi keskeytti oman suorituksensa, kun hän näki, ettei Petralla ollut enää mitään mahdollisuuksia. Hetken jo ajattelin, että tuotanto pelastaa tilanteen, kun Tinni sanoi, että keskeytetään suoritus, mutta se johti vain siihen, että Aleksi julistettiin voittajaksi.

Vaikka kuinka on kyseessä erikoiskausi, voisi lähetysten suunnitteluun ja toteutukseen panostaa enemmän. Erityisesti ihmetyttää formaatin paha rikkominen ja vielä näin korona-aikana. Luulisi, että olisi järkevää pitää asukkaat talossa häätöönsä saakka, vaikka kuinka on kyseessä lyhyt kausi.

Voi toki olla, että nämä arjen häätölähetykset ovat kevyemmin toteutettuja, koska päiväkoosteen lisäksi lähetyksessä ei nähty erillisiä klippejä talosta. Uskoisin, että sunnuntaisin nähdään hieman perinteisempi häätölähetys, jossa viikko vedetään yhteen myös lyhyempien klippien muodossa. Tästä huolimatta jotain rotia myös arkipäivän lähetyksiin pitäisi saada ja tuotannon pitäisi miettiä hieman tarkemmin rakennetta ja sisältöä.

Näin ei voi mennä koko kausi. Torstaina on nähtävä parempaa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.